Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky! Jsem tu nová. Bude to téměř rok, co se s přítelem snažíme o mimčo. Dnes jsem to měla dostat a zatím pořád nic
I když testík byl před očekávanou MS negativní. Ale tento měsíc mám divný pocit. Jako bych něco tušila.. ale nechci to opět zakřiknout. Ale tentokrát mě bolí prsa, teda především to jedno, po boku, což neznám, mám nafouklé, větší, tvrdší bříško, bolí mě hodně záda a střílí mi to i do podbřišku, bolí vaječníky, chodím často na WC. Co si o tom myslíte?
Holky já myslím, že nejlepší je počkat na pár dní po očekávané MS a udělat test a neřešit příznaky.
Zbytečně to stresuje, protože se najednou cítíte jinak, máte pocit, že všechno svědčí o těhotenství a o to víc může zklamat, když nejste.
Navíc tady to takhle nevyřešíme, můžem ti stokrát říkat, všechno vypadá, že jo.....
Nemyslím to zle, ale sama nemám ráda plané naděje, především, když to zkoušíte tak dlouho.
Navíc musím říct, že moje druhé těhotenství bylo takové, že se mi jednoduše posunula ovulace a já bláznila ode dne oekávané menstruace a ono pořád pořád nic a já už byla na pokraji zhroucení, protože podle všeho jsem buď být musela, nebo jsem tak trpěla premenstruačními bolestmi, byla jsem tak nafouknutá, že jsem si přála MS co nejdřív, než se trápit.
Den před očekávanou MS může být ještě hodně brzy…zleží i na jeho citlivosti. Ale v prvním těhotenství jsem testovala v den očekávané MS a druhá čárka, ačkoliv jsem otěhotněla přesně 14DC, tak byla slaboulilinká druhá čárka po 15mins…
Já bych zkusila pár dní, i týden, vydržet a teprv pak testnout…
Držím palce, moc přeju, aby to vyšlo, jen radím, neupínat se k příznakům raději - v dobrém
Gabinka píše:
Holky já myslím, že nejlepší je počkat na pár dní po očekávané MS a udělat test a neřešit příznaky.
Plně souhlasím, počkat a pak si udělat test, a jak jsem již psala mockrát, přes net se to stejně houbelec pozná, takže testnout nebo zajít k lékaři.
No mám taky stejné příznaky jako tazatelka a dnes jsem měla mít MS, ale nevydržela jsem, a testla je negativní. Cítím se úplně stejně.. bolesti břicha i když jiné než před MS, citlivá prsa, časté záchody… a tak… a cítím se hezky! Myslím, že vyjít by to mohlo… ale možná je to psychika.. Myslím si, že je lepší s testíkem počkat a když je to brzy tak vzít ranní moč. A pokud se snažíte dýl… tak určitě nestresovat.. My se sanžíme chvíli, tak to zatím beru v pohodě… Za x měsíců bude hůř! ![]()
Tak já vždycky tyhle možný i nemožný přiznaky měla, když se to nepovedlo (snažili jsme se skoro dva roky). A v měsíci, kdy jsem
otěhotněla mně nebylo nic. Teda ze začátku. Pak až skoro do 20 tt. byla
záchodová mísa moje nejvěrnější „kamarádka“
.
Ave toe je jasný! DOkud to není potvrzený u mudr. nebo z krve. Tak tomu nevěřit! Tak snad se dočkáme! A testíky berte s rezervou !! ![]()