zelená stolice,krev,hlen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
227
10.3.06 21:10

Ahojky,
tak my meli to same, prckovi to zacalo dokonce uz ve trech tydnech. Skoncilo to Podezrenim na alergii na kravskou bilkovinu. Ja musela drzet dietu, abych ho mohla kojit. No stejne se tam ta krev obcas objevila, ale protoze prospival dobre, tak se to moc neresilo. S jogurtama jsme zacinali az v 10 mesicich, s lepkem taky. No a postupne to kolem jednoho roku zmizelo a ted akorat varim vsechno z nutrilonu a kravske mleko zatim nepouzivam.
Tak se neboj, nam rekli na klinice, ze je to ted pomerne caste a deti z toho ve valne vetsine vyrostou.
Romca a David 15 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
10.3.06 21:34

Já čtu všechny etikety. Už fakt nevim pomalu co jíst. koukala jsem na stranky alergie ne mléko a jsou tam vypsané potraviny bez mléka, tak to mi dost pomohlo. Jím celozrný chléb s perlou-tip a marmeládou, dětské přesnídávky,zeleninu, rýži… no je to fakt dost omezený…ale dneska už kakala jen jednou!!! no uvidíme snad se to už také konečně vyřeší. Díky za rady, dneska jsem byla po dlouhých měsících zase o něco klidnější. Opravdu už jsem byla na dně, brečela jsem kudy jsem chodila a i v noci se mi zdály hnusný sny a nemohla jsem vůbec spát, naví se malá budí po dvou hodinách, někdy častěji a odpoledne jsem seděla na netu a hledala informace, škoda, že mě nenapadlo dříve založit tuto diskuzi, možná už bychom měli po problémech. DÍKY VŠEM!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
11.3.06 09:08

Aimee, ta dieta byla desna, ja taky nemela skoro co jist a porad jsem prohlizela etikety. Nejhorsi bylo, ze stejne tam obcas ta krev s hlenem byla. A prcek kakal o sto sest. Dokonce mne doktorka predepsala Nutrilon pepti, nejdriv jsem ho mela pit ja a pak kdyz se prcek sam odstavil(v 9 mesicich), tak prcek. Ale moc mu nechutnalo (mne taky ne, tak jsem si z nej delala osmizrnnou kasi od Nestle a to celkem slo), tak jsme presli v 10 mesicich na HA mleko a ve 14 mesicich uz na normalni Nutrilon. Tak neboj a vydrz bude to dobry, Romca
Jo a taky jsem mu davala Lactobacillus a obcas kdyz se objevil ten hlen s krvi, tak Smectu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.3.06 10:06

Romčo díky, tak já to doktorovi navrhnu a uvidíme.
Dneska už kakala 2×, ale alespoň to nebylo zelený.Krev jsem tam nenašla, hlen tam byl.
Když se vám tam krev objevovala i po vysazení ml.výrobků, memohla to být alergie na laktozu??? ta je samozřejmě i v mateřském mléce.
Já mám podezření, že u nás by to moho být právě ono.
Pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.3.06 10:11

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak jste přibírali?
Malá měla por. váhu 3600g, ve čtyřech měsící 5310g, v pěti 5830g, mě to přijde málo, vychází to přibližně na 100g za týden, všude píšou, že by mimi mělo přibrat 150-250g týdně. Náš doktor je ale spokojen, tak taky nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
11.3.06 11:02

Ahoj Aimee,
zkusím ti popsat celou naší anabázi, protože už teď vidím, že to nebude žádná sranda a není záhodno nic zanedbat.

Nám se poprvé ta krev + průjem objevila asi v jednom měsíci. Říkala jsem to peditřičce, ta udělal stěry ze zadečku a výsledek byl negativní. Tak sme řekli, že ještě chvíli počkáme. Vždycky tam ta krev třeba tři dny nebyla a pak zas. A ani jí tam nebylo moc - taková vlákénka (takže bylo poznat, že je to čerstvá krev a ne natrávená - jak by bylo, kdybys třeba měla poprskané bradavky).Tak jsme udělali stěry ještě jednou a nic. Pak mi navrhla, bych vynechala mléko a mléčné výrobky. Měla jsem tuhle dietu týden, ale taky to nepomohlo.
Když byly Ivánkovi dva měsíce a kousek, šli jsme tedy do nemocnice na pozorování. Tam léčili průjem tak, že do něj narvali mrkviču, která staví a on tři dny nekakal vůbec. Tak nás pustili domů. Nicméně hned po propuštění se tam ta krev objvila znovu. Tak jsem běžela zpátky do nemonice. Tam byla naštěstí alergoložka, která už o nás věděla (měla jsem k ní jít týden po propuštění) a hned ho vyšetřila.
V podstatě, když jsem jí říkal ty příznaky, tak už děla, že to bude alergie na bílkovinu KM. Zároveň mu odebrali krev, kde se to potvrdilo. Dostala jsem tedy tu přísnou dietu. A navíc jsem vyfasovala UM-Naocate (bílkovina je tam rozštěpená na aminokyseliny). Týden jsem nesměla kojit vůbec, aby se mu to trávení srovnalo. Po týdne jsem opět začala kojit, ale tak , aby to bylo zhruba 3:2 UM:MM. Asi po měsíci jsem začala kojit trochu víc (všude píšou, že na alergie je nejlepší kojit a kojit). aTkže teď jedno krmení dám UM, jedno nakojím.

Myslela jsem, že jsme tím snad problém vyřešili, nicméně, se nám k tomu přidal atopický exém. Byli jsme na kontrole předevčírem a ta alergoložka říkala, že to víceméně čekala, že je to běžné. A aby toho nebylo málo, dala nám Zyrtec, jako prevenci proti astma, které je také pravděpodobné ž bude mít.
Nepíšu to proto, abych tě děsila, umíš i představit, jak mi bylo, když jsem od ní odcházela. Ale právě proto ti to píšu, abyste to opravdu nebrali na lehkou váhu (spíš ten tvůj doktor - ty to na lehkou váhu nebereš) a nech se doporučit na alergie.
A co se týká té váhy - my jsme přibrali také ukázkově - co měsíc, to kilo a ani jinak mu nic nebylo - vždycky se na doktory smál. I v té nemocnici se divili, co tam vlastně děláme, že takhle na první pohled zdravé dítě tam dlouho neviděli.
Co se týká té diety - já jím v podstatě pouze chleba s ramou, brambory, rýži, jablka a mrkve. Ještě je důležité ale jíst vápník - nejlepší prý jsou ty šumivý + nějaký vitamíny pro kojící, protože ten vápník se do kostí vstřebá pouze, když zároveň jíš vitamín D.

Kdybys potřebovala ještě něco vědět - napiš.

Měj se a přeju, ať to všechno dobře dopadne
carsa + ivan

• Citovat
  • Upravit
367
11.3.06 11:04

Aimee,náš malej přibíral 80-100g týdně.Dr říkala,že by samo mohl přibírat víc,ale přibírá a to je důležité.Miminko nesmí hubnout a zastavit se v přibírání,ale jak rychle přibírá-to je individuální.Ty tabulky jsou zbytečně stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.3.06 11:41

Tak to udělám asi takto: v pondělí uvidíme jestli se něco ukáže, třeba jestli se zjistí ta alergie na BKM. Pokud ne, zkusím týden nějaký z přípravků na úpravu mikroflory a samo stále nebudu jíst ml. výrobky, pokud nenastane změna, holt vy:,–(ím na týden- nebo déle??? kojení, zda se prokáže alergie na laktózu…
no a jestli ani to nepomůže, tak už nevím… asi zkusim zkontaktovat pana Docenta Pozlera (nabídl mi tel., pokud budu mít nějaké dotazy) a uvidíme co dál.
Zvolili by jste stejný postup, nebo raději něco jiného???
Exém se nám také objevil, dostali jsme ple´tové mlélo Excipial a do koupele Linola fett olbad,pomohlo to, ale po vysazení se zase okamžitě vrátilo a řekla bych, že je to teď ještě horší.Mazat jsem začala zase hned znovu. Tak doufám, že se to zase ztratí :x .
Díky Aimee

• Citovat
  • Upravit
227
11.3.06 14:47

Aimee, muj prcek taky pribiral tak 100 az 150 za tyden. porodni vahu mel 3500g a ted v roce 8.6 kilo. zadnej zazrak, je to pekna zizala, ale to jsem byla i ja a manzel, takze normalka. Jinak na alergologii jsme tenkrat nesli, protoze na klinice rikali, ze je na to prcek jeste malej a muze tam byt alergii vic najednou. A ze travici system postupne vyzrava a mame pockat do jednoho roku. No a kolem toho desateho mesice to nastesti zmizelo. Ekzem ze zacatku taky trochu mival (na tvarich a na rucickach), ale po Excipialu hned zmizel a ted uz se neobjevuje. Tuk Tuk Tuk.
Jo a malyho mi v porodnici dokrmili hned Nutrilonem, kdyz jsem mela ze zacatku malo mleka a prave to mohla byt pricina te pozdejsi alergie. Byla jsem tenkrat nastvana, protoze to nesmeji delat a prece takhle tajne dokrmujou. A to jsem byla v Podoli. vyhlasena porodnice a hruza.
Jinak s tema potizema jsme chodily na detskou kliniku na Karlov v Praze 2.
Romca a David, 15 mesicnik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.3.06 15:47

Romčo, mě taky malou přikrmovali, neznámou tekutinou,zřejmě glukozou s cizím mateřským mlékem :evil: Občas to dost zapáchalo, nechávalo se to 6-8 hodin, než to vyměnili a při pokojové teplotě :evil: Hned jak se mi objevilo alespoň trochu mléko, tak jsem kojila, i když jsem ji přikládala častěji, abych jí to nemusela dávat :( Dnes už bych to také řešila jinak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.3.16 13:48

Ahoj.

Mám takový dotaz, možná víc dotazů. Mám dcerku, 1 měsíc starou a plně kojenou. Včera jí začala zelenat stolice s hlenem, odpoledne nitky krve. Teď ji má bez krve, ale ze začátku zelenou a pak jde do žluta. Hlenu tam je dost. Má teda rýmu a kašel, kapeme pamycon a mucosolvan. Je bez teplot. Poměrně spokojená. Jen nad ranem se kroutí a tlačí. Samozřejmě to zítra proberu s naší dr. Kapeme laktobacily už dvy týdny a espumisan.
Prozatím sem vynechala vše mléčné. V posledních dnech jsem měla i dost celeru a sojového mlíka a sladkého div ne na kila. To vše teda vyřadím. A teď mě zajímá, co potraviny se stopami mléka? Např. Caro má na obale, že může obsahovat stopy. V podstatě skoro vše to má na obale. Co jste vy, s bezmléčnou dietou, jedly? A kdy jste začaly pozorovat zlepšení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
13.3.16 14:00

Tchýně pracuje v Hamé a ta poznámka i stopách tam musí být ze zákona, protože tom stejném závodě nebo na té stejné mašině se mohou zpracovávat i věci s obsahem mléka. Tak mi to teda aspoň řikala, takže když jsou někde jen stopy mléka, normálně to malému dávám.
Když jsem kojila, jedla jsem hodně jídla bez omáček, tzn. játra, pečené kuře, rizoto bez sýra, pečené maso, dušenou mrkev, ryby a tak, na první pohled se lekneš, ale je toho dost. K večeři třeba vajíčka, šunku, salám, paštiky (jsou i bez mléka), tuňáka, sardinky, bramboráky. Pekla jsem piškotové koláče a bábovky, třeba piškot s kousky sterilovaných mandarinek a čokoládou. A mně osobně nevadí ani kozí sýr, ale nesnese jej každý. Já brávám domácí od kamarádky, ten miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.3.16 14:07

@Šmušmu Dekuji. No obedama i asi nejak poradim. Ale prave takovy ty snidane, svaciny, vecere. No a do babovek se ve vetine receptu dava mleko. To tem detem nevadi? Nebo je nutno to zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
13.3.16 14:19

@Schara Jak kterému, některé dítě snese, když tu dietu poctivě dodržuješ a dáš si v něčem občas mléko. Ale já jsem myslela olejovou bábovku, dneska jsem ji pekla, je to 250 g mouky, 250g cukru, půl prášku do pečiva, 4 vajíčka, 100 g vody, 100 g oleje. Jo, se snídaněma jsem taky bojovala, byla jsem zvyklá snídat jogurty. Ale nahradila jsem to kašema Nomina ze zdravé výživy. Ty se dají udělat z vody a přidáš pak třeba pomeranč, brusinky, kiwi, jablko a skořici, oříšky, prostě co chceš. A budou se ti pak hodit i pro malou, je to levnějši, než bezmléčné od Sunaru a asi i lepši, jsou bez příhutě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.3.16 14:22

@Šmušmu no tak ja pohledam i tyhle receptiky bez mlika :) kase znam, davala jsem je synovi prave misto tech od Sunaru :) No budu to muset nejak vychytat, ale ta chut na sladke a cokoladu je desna :oops: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí