Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
chtěla jsem se zeptat jestli se někdo nesetkal s něčím jako já. Jsem v 8tt. Tak dva týdny mám výtoky mají zelenou barvu jsou konzistentně jako sopel, ale na internetu jsem našla, že to může znamenat i infekce. Já se pouze sprchuji a pohlavní styk jsem neměla z důvodu bolesti břicha ani by na to nebyla chuť a ani strach by mi to nedovolil. Ale výtok nijak nesmrdí občas to svědí, ale to si myslím že je jen tím jak stéká jinak ne. Na kontrole jsem byla minulý týden srdíčko bylo, plod odpovídal prostě vše v pořádku. O výtoku jsem se blbec nezmínila, řešila jsem že mě bolí břicho, protože v listopadu 2023 jsem prodělala potrat v 7tt. Doktorka řekla že by ta bolest břicha měla být normální. Na další kontrolu jdu příští týden v úterý. No a teď mě stresuje ten výtok, protože mi při něm tlačívá v podbřišku, popíchává a bolí záda, ale to by mohlo být i roztahovaním dělohy ne? Hodně podobné menstruaci. Budu ráda když mi řeknete svou zkušenost nebo radu. Děkuji moc a píšu jako anonym není mi zrovna příjemné o tom dvakrát mluvit
Co nejdřív k doktorovi.
Přijde ti v pohodě, že ti vytéká něco zeleného z míst, kde se vyvíjí tvoje dítě
?
@Anonymní píše:
@JancaS84 proč myslíš? Teď si mě úplně vyděsila.
No tak zelený výtok není úplně normální když jsi netěhotná. Natož v těhotenství. Já bych byla na gyndě druhý den co by se objevil a neřešila to po 14 dnech. ![]()
@JancaS84
Určitě nechci aby si někdo myslel, že jsem to zanedbala, pro vysvětlení proč jsem to neřešila hned. Beru femibion a k tomu B komplex při kterém vám zezelená moč to je běžný jev upozornili mě i v lékárně. Paní doktorce jsem říkala co užívám a jí se zdál ten B komplex zbytečný, že vše obsahuje ten femibion a že to zbytečně všechno dostanu močí ven. A jak jsem ho přestala brát tak moč už má normální barvu, ale výtok ne. Já myslela že to je spojené s tím, protože bílý lepkavý výtok je normální.
@Anonymní píše:
@JancaS84
Určitě nechci aby si někdo myslel, že jsem to zanedbala, pro vysvětlení proč jsem to neřešila hned. Beru femibion a k tomu B komplex při kterém vám zezelená moč to je běžný jev upozornili mě i v lékárně. Paní doktorce jsem říkala co užívám a jí se zdál ten B komplex zbytečný, že vše obsahuje ten femibion a že to zbytečně všechno dostanu močí ven. A jak jsem ho přestala brát tak moč už má normální barvu, ale výtok ne. Já myslela že to je spojené s tím, protože bílý lepkavý výtok je normální.
Zelená moc po B komplexu? To jsem teda nikdy neslyšela. Jen že může hodně zežloutnout. Každopádně močovy měchýř a děloha spolu spojeny nejsou. Takže bych to urychleně řešila.
Posílám obrázek k výtoku v těhotenství, kdy navštívit lékaře.
Zelený výtok = navštívit lékaře. Pokud tam nechcete hned jít, snad máte telefon a můžete tam zavolat, zdravotní sestra vám přece dá lékaře k telefonu a můžete mu sdělit svoje potíže
Zelený výtok, svědění, ano to mohou být známky nějaké infekce. Navíc předtím potrat, raději bych se více starala a zajímala, co to může být a proč se to děje!
Opatrujte se ![]()
Velice nepříjemná diskuze a škaredé napadání.
Děkuji za to co jste sem psali
@Anonymní píše:
Velice nepříjemná diskuze a škaredé napadání.
Děkuji za to co jste sem psali
Prosím. Kdo koho napadá. Jako, že se ti snažíme vysvětlit, že tvůj výtok není v pořádku ať jdeš co nejdřív k lékaři je napadání? Tak aha.
Ať žijí těhotenský hormony ![]()
Zelený výtok může znamenat bakteriální infekci, která může způsobit potrat. Neřešit to 14 dní je velice nezodpovědné. A B komplex nezpůsobuje zelenou moč.
Se zeleným výtokem bych šla k lékaři ihned. Ten může být nebezpečný.
Ahoj všichni,
chtěla jsem se zeptat jestli se někdo nesetkal s něčím jako já. Jsem v 8tt. Tak dva týdny mám výtoky mají zelenou barvu jsou konzistentně jako sopel, ale na internetu jsem našla, že to může znamenat i infekce. Já se pouze sprchuji a pohlavní styk jsem neměla z důvodu bolesti břicha ani by na to nebyla chuť a ani strach by mi to nedovolil. Ale výtok nijak nesmrdí občas to svědí, ale to si myslím že je jen tím jak stéká jinak ne. Na kontrole jsem byla minulý týden srdíčko bylo, plod odpovídal prostě vše v pořádku. O výtoku jsem se blbec nezmínila, řešila jsem že mě bolí břicho, protože v listopadu 2023 jsem prodělala potrat v 7tt. Doktorka řekla že by ta bolest břicha měla být normální. Na další kontrolu jdu příští týden v úterý. No a teď mě stresuje ten výtok, protože mi při něm tlačívá v podbřišku, popíchává a bolí záda, ale to by mohlo být i roztahovaním dělohy ne? Hodně podobné menstruaci. Budu ráda když mi řeknete svou zkušenost nebo radu. Děkuji moc a píšu jako anonym není mi zrovna příjemné o tom dvakrát mluvit