Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, jaké babské rady na určení jste zkoušeli, a jaké vám seděli a jaké jsou nesmyslné?
Na syna skoro všechny seděli, teď jsem těhotná podruhé a zatím dle banských rad to je na holku![]()
Co byl kolem mě těhotná, nebo i já, lidi stejně tipovaly snad u všech oboje pohlaví. Podle tvaru břicha, podle postavy maminy, podle chutí, jaké kdo měl, atd
Je fakt, že u mě více tipovali kluka a kluka máme
@Dahlia0409 mě kamarádka u syna už od začátku, jen co jsem zjistila že jsem těhotná říkala že to bude kluk a trefila se.
a teď mi říká to samé 🫣 😀 tak jsem zvědavá, ráda bych doma páreček, toužím po tom už dlouho 🤗 🙂
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 mě kamarádka u syna už od začátku, jen co jsem zjistila že jsem těhotná říkala že to bude kluk a trefila se.a teď mi říká to samé 🫣 😀 tak jsem zvědavá, ráda bych doma páreček, toužím po tom už dlouho 🤗 🙂
Tak přání je jedna věc, ale realita druhá
Mně osobně to bylo jedno, čekali jsme překvapení, takže pohoda ![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 to je jasné, hlavní je zdraví ☺️
To rozhodně
Já na tohle řešení pohlaví během těhotenství nějak nejsem. Jako jo, většinou se to bez těch tipů neobejde, ale nepotřebuju to řešit, nebo se nějak sledovat, podle čeho poznám na pohled, co to bude ![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 jasný to chápu, ne každý to tak řeší 😄 🤗
To jo
Jako fakt mi to bylo jedno, pohlaví jsem zjistila po porodu a stejně to v ničem jiný ![]()
@Dahlia0409 já jsem na tohle děsně nedočkavá 😄 😀 kvůli vybavicčce a podobně ☺️
U kluka i u holky jsem jedla úplně stejně, tzn. kyselé a slané, jen u holky větší a delší nevolnosti. Kde vnímám rozdíl, u kluka jsem mela krásné břicho dopředu, jinak nic, u holky (aktuálně čekám) mám takové plácaté břicho spíše do stran, nevystupuje tolik dopředu, esteticky škaredější
Ale třeba jen náhoda ![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 já jsem na tohle děsně nedočkavá 😄 😀 kvůli vybavicčce a podobně ☺️
Tak to já fakt neřešila, vzala jsem neutrální a pak jsem jen vzala třeba navíc něco ryze pro kluka, jak se syn narodil. Nemám ráda vyloženě vše v barvě pro dané pohlaví
Nemluvě o to, že jistota je stejně vždy až po porodu, takže další věc, proč jsem to neřešila ![]()
Příspěvek upraven 25.02.24 v 15:06
Babský rady žádný, ale vždycky když jsem byla těhotná jsem si myslela, že vím co to bude a pokaždé jsem se spletla. Přitom u druhých jsem se téměř vždy trefila.
Já si vyloženě ze srandy dělala několik těch kalkulaček myslím tady (podle data předpokládanýho početí a data narození rodičů a dokonce podle čínskýho horoskopu) a tedy všechny se schodly na klukovi 👍
Plus mě potom dýl všichni známí tipovali taky chlapečka podle tvaru bubnu.
Obe tehotenstvi byly u mne podobne. Malo nevolnosti, podobne chute, tvar a velikost bricha. Proto jsem u druheho cekala stejne pohlavi jako prvni a ne, mame parecek.
Ahoj, jaké babské rady na určení jste zkoušeli, a jaké vám seděli a jaké jsou nesmyslné?

Na syna skoro všechny seděli, teď jsem těhotná podruhé a zatím dle banských rad to je na holku