Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Jsem 16tt a před týdnem na kontrole mi doktor řekl že mám placentu položenou níž než má být, ale ze je to na hranici normálu, ze je to jakoby v pořádku, že se nemám čeho obávat, ale že je níž a měla by se sama vytáhnout. Taky mi řekl že do další návštěvy doporučuje vynechat pohlavní styk. Samozřejmě to s přítelem dodržujeme, ale proběhl 2× orální sex s orgasmem a pak jsem se dočetla že by mohl vadit i orgasmusmyslela jsem si že zakázal pohlavní styk z důvodu aby se neporanil čípek, ale orgasmus mě bohužel nenapadl 😞 myslíte že se to tím mohlo zhoršit? Žádné krvácení nenastalo. Samozřejmě teď už si odpustím úplně vše
achjo, akorát si to teď vyčítám a mám strach
Taky jsem měla a špinila jsem kolem 14tt Pak se vytáhla. A bylo vše v pohodě.
Orgasmus vadí, ale někdy ho můžeš mít i ve spánku a to neovlivnis.
Já jsem to měla podobně, krvácet jsem pak začala kolem 18tt, nicméně placenta se po dvou měsících absolutního klidu na lůžku vytáhla..Buď opatrná, radím i neskákat, neběhat, šetřit se…
Ale pokud jsi teď po tom orgasmu nekrvácela, tak už to nejspíš nepřijde. Pokud tedy ten orgasmus nebyl dneska..ale i tak věřím, že to bude ok. Ale šetři se. ![]()
Ahoj, já mám placentu praevia marginalis zjištěnou v 21. týdnu na velkém screeningu. Doktor nás s manželem poučil, že i pohlavní styk je ok, pokud nebudeme moc divocí ![]()
Je pravda, že na netu jsem se pak dočetla něco jiného, ale nám s manželem názor našeho doktora celkem vyhovuje ![]()
Ještě bych ale zdůraznila jako souvislost, že mám úplně v pořádku čípek a za celé těhotenství jsem zatím ani jednou nezakrvácela ani nezašpinila. A druhý doktor, kterého jsme navštívili též v 21. tt pro kontrolu (ne kvůli placentě, bylo podezření na jiný problém, tak mi dělal de facto druhý velký screening) můj případ za praevii vůbec nepovažoval. Takže to beru tak, že jsem hraniční případ.
Myslím, že pokud máš stejně jako já jen hraniční výsledky a jinak jsi na tom zdravotně dobře, nemusíš si ty orgasmy vyčítat.
Ahoj holky,
myslela jsem si že zakázal pohlavní styk z důvodu aby se neporanil čípek, ale orgasmus mě bohužel nenapadl 😞 myslíte že se to tím mohlo zhoršit? Žádné krvácení nenastalo. Samozřejmě teď už si odpustím úplně vše
achjo, akorát si to teď vyčítám a mám strach 
Jsem 16tt a před týdnem na kontrole mi doktor řekl že mám placentu položenou níž než má být, ale ze je to na hranici normálu, ze je to jakoby v pořádku, že se nemám čeho obávat, ale že je níž a měla by se sama vytáhnout. Taky mi řekl že do další návštěvy doporučuje vynechat pohlavní styk. Samozřejmě to s přítelem dodržujeme, ale proběhl 2× orální sex s orgasmem a pak jsem se dočetla že by mohl vadit i orgasmus