Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Muzes, ale ja bych nedavala. At si kazdy da na taliri, kdyz bude chtit
Dává se zakysaná. Šlehačka je příliš tučná a „sladká“, zelňačku, která má být nakyselo bys tím mohla pokazit.
Se zakysanou to zjemníš a zároveň nepokazíš tu kyselost, kterou má zelňačka mít… ![]()
Moje mamka třeba dává, já nedávám. Takže můžeš, ale jde to i bez.
My děláme 2 varianty zelňačky - červenou (hodně papriky), do které dáváme až lžíci zakysanky na talíři, a pak bílou (papriky jen trošičku), do které šlehačku dáváme (a nejradši právě 33% v tetrapacku, ta to i parádně zahustí). Jsou to pro nás 2 různá jídla.
@Mar__tanka1983 Je to asi i o místě. U nás se dává sladká a polévka se kolikrat i trochu prislazuje, aby nebyla moc kyselá ![]()
@zrcadlo píše:
My děláme 2 varianty zelňačky - červenou (hodně papriky), do které dáváme až lžíci zakysanky na talíři, a pak bílou (papriky jen trošičku), do které šlehačku dáváme (a nejradši právě 33% v tetrapacku, ta to i parádně zahustí). Jsou to pro nás 2 různá jídla.
U nas taktéž, jen do té červené už nic nepridáváme.
Do zelňačka dávám jen zakysanou i do segedínského guláše, kdybys pro příště chtěla zkusit další mňamku z kysaného zelí ![]()
33% smetanu dávám jak do Zelnacky, tak třeba segedinu, na paprice, svickove,…
Na Šumavě dalal naze tetka jen ze smetany. Bylo spíš jako kyselo. Ja tam smetanu ani zakysanku nedavam, zeli je predci kyseli.
Slehacky by mi bylo lito do segedaku.
Staci obyc. smetana, ale muzes dat trosku.
Ja nekdy davam a nekdy ne. Zalezi, jestli ji mam ![]()
Delam 2 varianty zelnačky, jednu bez smetany druhou s a klidně bych použila i šlehačku, zaleží co doma zrovna mám. zakysanou nedáváme vůbec.
Ahoj holky, jsem úplně začátečník kuchařka a ráda bych příteli udělala zelňačka, můžu nakonec na zjemnění přidat smetanu ke šlehání, jestli se to nějak nepokazí? Diiiky