Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@68Maja Ahojda, úplně to samé, co my. Malej začal prdikovat asi v sedmi týdnech, do té doby nic, zabral nám hodně Infacol a všechno ostatní jako masáže, teplá sedavá koupel, cvičení, teplý obklad atd az jsme se dostali do toho, že úplně v pohodě jsme zvládali jen sem tam se kroutil, ale vyprd a dobré + spal např do 4 nebo 6, vypil mléko a spal dál klidně do 8. TEĎ úderem třetího měsíce všechno špatně, prdy se ukrutně zhoršily, řve a řve a řve, usne v 9 a o půlnoci už začíná peklo až do rána, usíná třeba jen na hodinu a znova řve a v 5-6 ráno hotovo vyspáno, jedním slovem katastrofa, takhle už je to 3. den, dnes dopoledne jsem z únavy měla takový mžitky, že jsem vrazila hlavou do zdi
Plus je pořád nerudny, nevydrží chvilinku v klidu, řve pod hrazdičkou, v náručí, v kočáru všude, ta tam je moje hodný usměvavý miminko. Řešila jsem to i s doktorkou, prý je to normální, ve 3m tuhle změnu prodelava údajně drtivá většina mimin, protože je to období změn a nových schopnosti, které dítě takto zpracovává plus už to může být růstový spurt, což bych řekla že u nás i je, protože se neustále hlásí na mléko a to do teď vydržel přes den bez problémů 4 hodiny. Po očkování jsme týden, reakce nebyla žádná, tak nevím zdali nějaký dozvuk opožděně, teploty nejsou, na zuby se mi to ještě nezdá, i když kdo ví
Asi to holt musíme přežít, i když já už balancuju na pokraji kolapsu ![]()
@Bortelka
Ahojky, u nás se prokázala ABKM. Mrkni na to na netu… ![]()
Navíc cvicime Vojtovku a potom muže byt taky mimi neklidnejsi. Takže ja už viníky odhalila ![]()
@68Maja A jeje, tak to mě mrzí, malého to už přešlo, zatím je v pohodě veselý, spí zase dobře ![]()
@Bortelka
Ok, u nás už taky vse Ok ![]()
Tak klidné noci a zdrave ditko ![]()
@Karbilka
Ja bych tak malé mimi nenechávala v jiné místnosti ![]()
Ale vy jste rodiče a víte nejlíp, co je pro vase dítě nejlepsi ![]()
Jinak Ach určitě zkusila vysadit mléčné výrobky a vse, co mleko obsahuje.
Tohle zní jako alergické křeče, a alergie na mléčnou bilkovinu je nejčastější , ona se projevuje az kolem toho 3 měsíce . Ty koliky by mylsim pak měly zmizet rychle…
určitě to za zkoušku stojí.
U nás stačila kapka mléka do kafe a malej měl křeče celou noc ![]()
@Karbilka
Oddělené ložnice mame týden taky, ja to nesla těžce, ale ted to je mnohem lepší - nemusim s malym byt nijak potichu a tak, omezovat se ![]()
S přítelem jinak travime odpoledne, vecery a víkendy spolu, jde fakt jen o to spaní - no a není to na porad. Psa mame taky, toho má přítel u sebe v pokoji
on teda nesteka, ale zas je hlucnej k ránu, prudi, ze chce ven ![]()
Jinak ja jeste vysadila pšenici, kure a ryby - to mu taky vadilo. Kamosky syn nesnese mrkev. Je to šílený vysledovat , co vlastně vadí a co miminku je. U nás to naštěstí nebylo tak strašný, ten pláč. Člověk by jim tam chtel pomoct a neví jak ![]()