Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz - druhé těhotenství, při prvním jsem se propapkala o skoro 25kg víc než normální váha.
Druhé těhotenství jsem si říkala, že se budu hlídat a nebudu se cpát, nejím tak moc, ale nějak výrazně se neomezuju, takže jím vše, sladké atd…váha jde zase nahoru, jsem 25tt a mám nahoře 17kg, což je dost z výchozí váhy 50kg.
Chci se zeptat, kdo má zkušenost, když přestanu teď jíst sladké a přecpávat se kdykoli mám chuť nesmyslama, stopne se ta váha na nynější? Je jasné, že ještě něco přibude - mimčo atd, ale chci nějak udělat stopku přejídání se, sladkostem a spol…fungovalo vám to i v těhotenství?
Díky za odpověď na de*ilní dotaz, potřebuju se ale nějak nakopnout. Aby to někdo nepochopil špatně - že chci začít drasticky hubnout v těhotenství, to ne, jen omezit nesmyslné dávky jídla.
Tak kdyz omezis nesmyslne davky jidla, je jasne, ze prestanes nesmyslne pribirat i v tehotenstvi. Neco malo jeste muzes pribrat, nebo nemusis, zalezi na zivotosprave. Nektere tehotne nepriberou nic nebo i zhubnou, kdyz maji vysokou vychozi vahu. Neni nutno jist za dva, ale pro dva (kvalitne).
Příspěvek upraven 18.05.23 v 20:12
Jez dostatek ovoce a zeleniny, pij hodně vody a zařaď pohyb ve formě procházek na vzduchu. Místo sladkostí si vyber něco jiného, třebas trošku oříšků. Nekupuj si domů žádné sladkosti, křupky… dodržuj 3 N ☝🏼 Nekoupíš, Nemáš, Nežereš 🤪 ![]()
Ano. Ja dokonce zhubla a rodila lehci nez kdyz jsem zjistila, ze jsem vubec tehotna. Jenze za pulkou tehotenska cukrovka, neprochazelo mi ani zrnko rýže. Takze k snidani jabko jogurt, jinak zcela i bez peciva a veskerych priloh.
Ale nikomu bych to neradila. Nemyslim ze to bylo zdrave. Ale vynechala bych s klidem prilohu k veceri, dala hodne zeleniny a vysadila sladke a sem sj jista ze uz prestanes pribirat.
Příspěvek upraven 18.05.23 v 20:18
Tak muze se to zpomalit no, pokud doteď opravdu vyloženě žereš, zes tolik nabrala díky jidlu. Ale někdo proste drží vodu a taky tělo si hodně říká co potřebuje
určitě bych nedrzela nějakou drastickou dietu, spis třeba nahradit sladkosti ovocem apod. Taky zarad víc bílkovin, tělo teď potřebuje víc energie a jestli jis málo, tak pak te honí mlsná a nutí te to jist sladke.
V druhém těhotenství jsem držela dietu kvůli cukrovce..tzn žádné sladké a omezené sacharidy…a přibrala jsem pouze 3 kila…resp jsem po porodu vážila stejně jako před prvním těhotenstvím..tzn o 15kg méně než před druhým…takže jo během těhotenství se dá i zhubnout…nicméně já jsem měla vysokou výchozí váhu…každopádně ti neuškodí když si pohlídas to sladké a ty sacharidy celkově…jídlo si rozloz do pravidelných intervalu a jež hodně zeleniny…pokud ale zadržujes vodu tak ti hlídání jídla nepomůže…
Ahoj,
musím se připojit k ostatním. Cukry a chuť na sladké si můžeš dopřát v jiné formě než jen sladkostma, aby si zahnala chutě. Já jsem byla zrovna těhotná v době, kdy byla úroda hroznového vína. A to mám moc ráda.
Já jsem si pochutnala a zároveň jsem předala svému mimču spoustu zdravých živin. ![]()
Jako opravdu se ptáš, jestli přestaneš tloustnout, když přestaneš žrát nesmysly? Ty sis s prvním miminem vykojila i mozek?
Při otěhotnění hranice podvahy/normální váhy. Po diagnóze těhotenské cukrovky a diety váhový přírůstek 0. Po porodu jsem tu podvahu opravdu měla.
Ahoj, mám dotaz - druhé těhotenství, při prvním jsem se propapkala o skoro 25kg víc než normální váha.
Druhé těhotenství jsem si říkala, že se budu hlídat a nebudu se cpát, nejím tak moc, ale nějak výrazně se neomezuju, takže jím vše, sladké atd…váha jde zase nahoru, jsem 25tt a mám nahoře 17kg, což je dost z výchozí váhy 50kg.
Chci se zeptat, kdo má zkušenost, když přestanu teď jíst sladké a přecpávat se kdykoli mám chuť nesmyslama, stopne se ta váha na nynější? Je jasné, že ještě něco přibude - mimčo atd, ale chci nějak udělat stopku přejídání se, sladkostem a spol…fungovalo vám to i v těhotenství?
Díky za odpověď na de*ilní dotaz, potřebuju se ale nějak nakopnout. Aby to někdo nepochopil špatně - že chci začít drasticky hubnout v těhotenství, to ne, jen omezit nesmyslné dávky jídla.