Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, prosím o radu barefoodačky, jakou obuv kupujete na zimu? Já oběhla obuv a brázdím internet, ale moc jsem nenašla, potřebuji velikost 20 a 26 a je dost složité, ty brikety co mají v obchodech by mi muselo být studno dát dětem na nohu, našla jsem na netu LBL na zimu, celkem pěkné. Máte některá zkušenost? Které jsou lepší, máte jinou značkuajste spokojenější?
Na doma máme capiki a taptapi, na ven LBL, ale do sněhu to nevím co..
Děkuji za příspěvky a doporučení ![]()
Já jsem musela udělat kompromis a vzala jsem zimní Keeny. Stokrát lepší než úzké Superfitky. Mám ale větší děti než vy (velikosti 30, 32). Jinak pro tak malé nožičky se teď dost kupují Filii. Já mám zálusk na Plae. LBL se taky dost kupují. Ono záleží taky jak moc širokou nožičku mají vaše děti a jestli mají nízký/vysoký nárt.
Tak se přidejte do skupinky na FB Barefoot nejen pro děti. Tam najdete hodně rad, ohledně barefoot botek. Já budu objednávat LBL, ale ještě čekám, jestli dcerce neporoste nožka a na nové naskladnění, myslím, že je ještě čas na zimní botky…
@Bunnies děkuji za zprávu, dcerky mají nohu tvarem po otci, s botami celkem problém. Mají úzkou nohu, která se hoodně rozšíří v oblasti prstů -majíprostě místo schodů hrábě - prty vyrovnané vedle sebe a né postupně dolů šikmo. Takže i LBL námúplně nevyhovují, jelikož jsou široké už od paty. Jen ještě dotaz, nenašla jsem ani Filii značku a ani Plae - jsou to něčeho zkratky, nebo mámšpatný vyhledávač? Děkuji za zprávu
Příspěvek upraven 08.10.15 v 20:10
Me se nejvic libi zeazoo, ale stoji vic, nez js ochotna za botu dat.
vensich velilostech je vcelku vyber- treba kidofity, livie and luca.
nad 30 je to tragedie.
@Lama Lama děkuji za příspěvek, mě štve, že to v okolních 7mi obuvích ani nemají, abych mohla vyzkoušet, co by nejvíc na nohu sedělo
za vrchol naprostého komfortu tam považují elefanty a nezbývá tedy, než koupit přez net a vyzkoušet takto.
@divomys jsem anti FCB
, když jsem rejdila na stránkách LBL, tak tam mají u některých typů obuvi až 14dní na dodání, v listopadu už to zimní chtít bude, tak aby jim nemrzly tlapky ![]()
Tak já mám pořízené vyloženě na zimu Stonz a koupila jsem do nich na vyteplení ovčí vlnu (do těchto botek dělají za slušnou cenu vložky na slovensku)..přes podzim má na chladné počasí kidofit
@Caroda no bacha..já jsem objednávala LBL a byla jsem nemile překvapena…zjistila jsem, že nesedí to číslo a chtěla vyměnit velikost…nakonec z nich vylezlo, že musím znova krom poslání botů zaplatit poštovné za zasláí nových a pozor! ač mají české stránky, jsou to slováci, čili poštovné (tam a zpět) by mě ve výsledku stálo další 400,– takže boty čekají na jaro a když to nevyjde, budu prodávat ![]()
Plae jsem objednávala z https://www.happylittlesoles.co.uk/ objednávka byla ukončena v pátek, a v úterý již byly doma. Poštovné 11.5 liber.
Zatím mi připadají ideální pro naše potřeby válení se v blátě a navštěvování lesní školky. Jsou z takové omyvatelné tkaniny (něco jako goretex, možná), a dole kůže či koženka (teď pro ně na chodbu nepoletím). Uvnitř syntetický beránek. Noha se v tom kupodivu nepotí, ani když jsem je impregnovala proti vodě. Synovo dnešní skákání do louží (celé dopoledne jsme byli venku na statku) zvládly s mokrým svrškem, ale uvnitř suché.
Výtku mám vůči tkaničkám, a to dost velkou, budu do nich kupovat nějaké pružné, které se nemusí zavazovat. Chci, aby si je děti dokázaly nazout a vyzout samy.
Máme ještě Livie and Luca celorok, ty se mi kvalitativně líbí nejvíc - pravá kůže, měkké, příjemné, a připadají mi opravdu široké.
Seaki považuji za nejméně kvalitní, za tu cenu jsou nehorázně odfláknuté.
No a LBL vypadají „nejnormálněji“. Za mě jednička Livie and Luca (ale nemáme zimní), jedna mínus Plae. Obojí s vědomím té ceny, za kterou jsem je koupila (a ještě teď se z toho opocuji).
@reinkarnace píše:
@Caroda no bacha..já jsem objednávala LBL a byla jsem nemile překvapena…zjistila jsem, že nesedí to číslo a chtěla vyměnit velikost…nakonec z nich vylezlo, že musím znova krom poslání botů zaplatit poštovné za zasláí nových a pozor! ač mají české stránky, jsou to slováci, čili poštovné (tam a zpět) by mě ve výsledku stálo další 400,– takže boty čekají na jaro a když to nevyjde, budu prodávat
se daj koupit i v cr
@Caroda píše:
Ahoj, prosím o radu barefoodačky, jakou obuv kupujete na zimu? Já oběhla obuv a brázdím internet, ale moc jsem nenašla, potřebuji velikost 20 a 26 a je dost složité, ty brikety co mají v obchodech by mi muselo být studno dát dětem na nohu, našla jsem na netu LBL na zimu, celkem pěkné. Máte některá zkušenost? Které jsou lepší, máte jinou značkuajste spokojenější?
Na doma máme capiki a taptapi, na ven LBL, ale do sněhu to nevím co..
Děkuji za příspěvky a doporučení
Já jsem objednala zimní KidOfit. Filii vypadají taky dobře, mají je třeba tady: http://www.bosonozka.cz/znacka/filii/ ale myslím, že už je má víc e-shopů, zkus ještě hledat. A na Facebooku teď pár lidí doporučovalo jakési Plae, ale o těch nic bližšího nevím.
LBL jsme měli loni a už bych je koupila leda jako záložní. Jako pořád lepší než superfity a podobná úzká tvrdá kopyta, ale kvalita je vyloženě „čínská“ (ty naše byly odřené po první procházce a to myslím, že dcera je poměrně ukázněný chodec) a opravdu barefoot to taky není.
@reinkarnace tuto polární fotku v profilovce miluji, před několika lety jsem jí měla jako tapetu snad všude
, děkuji za příspěvek
@Kassy Děkuji za stránku, rozšířila mi obzory, ale teď už vážně nevím jaké ![]()
@Sluka Děkuji za stránku, tak teď pro starší dcerku mám vrtoch se rozhodnout mezi Livie a Plae, mladší dcerce koupím LBL - jelikož jí jedny na zimu nevystačí, cenově a pro naše potřeby přežiju poškrábanou, nebo odřenou botu, hlavně, když budou nohy v teple.