Zimní barefoot obuv

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
4.11.15 17:31

Jojo, mají velikost 30. Ale když píšeš, ze je dcera zničila, tak to bylo dcerou nebo botama? Resp- přijdou ti ty skeanie jinak nekvalitni?

• Citovat
  • Upravit
54
12.1.16 21:12

Pediped

Dobrý den, můžu se zeptat na názory na Pediped? Vím, že to nejsou klasické barefootové boty, ale prý se hodně blíží. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
26.1.16 17:32
@canada píše:
Dobrý den, můžu se zeptat na názory na Pediped? Vím, že to nejsou klasické barefootové boty, ale prý se hodně blíží. Děkuji.

Pediped jsou hodně lehké a ohebné botičky se širokou špičkou. Jsou vhodné pro normální nebo užší nožičku, pro vyslověně širokou asi ne. Ale neznám všechny modely. Podrážka je normálně tlustá, není to tedy BF podrážka, kde jde cítit vše po čem se chodí. Pediped máme několik. Obě dcery je velmi rády nosí. Dcery mají podzimně zimní kozačky. Ty jsou opravdu hodně ohebné a lehounké. Potom mám odzkoušené balerínky, taky fajn. A sandálky (klasické - ne spotrovní. Ty mají paměťovou pěnu a trochu tužší podrážku ( ve srovnání s jinými pediped). Všechny holky moc rády nosí.

• Citovat
  • Upravit
54
26.1.16 17:42

Moc děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
26.1.16 17:58

@canada ..dcerka měla capáčky pediped a byly na širší nožku, ale po vychytávce jsme je mohly nosit i my, šly zmačkat do kuličky :) jinak máme již několikáté LBL a za mne veelká spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
26.1.16 18:08

Můžu vědět vychytávku? Dcera má nohu teď 16,5 cm. Narodila se s vykloubenými kyčlemi a do 9 měsíců nosila řemínky. Následně ve 2,5 letech měla dostat ortopedické vložky, neměla vyvinutou klenbu a měla vybočené paty (nějak se to jmenuje :-) )- Začala jsem jí místo ortopedických vložek kupovat boty a vložky s Hanákovou biomechanickou vložkou, minulý týden byla na kontrole, primář byl velmi překvapen, jak moc se stav zlepšil. (Neřekla jsem, že orto vložky ani boty nenosí, že jsme na Hanákovi, kdyý jsem se totiž ptala poprvé, řekl, že je to moje věc, ale k ničemu.) Takž jsem byla moc ráda. narazila jsem na „bosé nohy“ a s tou filozofií Hanáka se to dost potkává, tvrdí také, že se ta nožka musí mít možnost zvednout sama a ne násilím, ortopedickými botami. Jediný rozpor tedy je, ale možná jsem to nepochopila já, že absolutně nedoporučují chodit dětěm bosky po tvrdých podlahách, jako např. dlažba a podobně. Pedipedy jsme měly několikery a zdály se fajn, Keen také, ale už je to těžší a tužší bota. Primigi až tak moc neseděly. Malá má spíš nohu užší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
26.1.16 18:21

@canada …u nás je to trochu podobné, dcery mají úzkou nohu a široké prsty, takže potřebují širokou botu u prstů ale jinak mají možku k prstům jak nudli, vychytávkou byla gumička, kterou jsme botu stáhly, aby v ní dcera nekloktala. Na nohy dcer jsou tedy nejlepší botky co se dají sešněrovat. V létě máme boty skoro netknuté, běhají pořád bosky. U nás jsem řešila to, že se starší dělaly malinko x - kolena k sobě a paty dovnitř. Na barefoot, nebo alespoň něco podobného mne přivedla soukromá fyzioterapeutka, kterou jsem s dcerami navštívila a pomáhá to, opravdu, já předtím kupovala essi, superfit a elefanten a myslela jsem si, jaký komfort dopřávám dětem a zatím jsem jim ničila nohy :-//

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
26.1.16 18:23

@canada
Na nohu 16,5 už bude mít řadu flex a né capáčky. Takže stačí najít model co jde dobře utáhnou přes nárt. Moje mladší má taky nožičku spíš užší a vetšinou stačí i suchý zip. Tkaničky jsou samo lepší. Pokud měla od pediped kozačky na zip pouze po straně, musela je mít už s menším nadměrkem, jinak se jí trochu vyzouvaly, nebo spadly z nohy v nákupním vozíku atd., když si nohama pokopávala.

• Citovat
  • Upravit
54
26.1.16 18:28

No přesně tak, taky jsem blbla se Superfitkami a podobně, ale pak jsem do všeho dávala ty hanákovy vložky. Ale i ty jsou docela drahé, tak si říkám, že bych zkusila opravdu jen měkké boty. Vychytávka bezva. :-) No a s tím nadměrkem jsem tedy také jelen. Píšou až 1,5 mm, ale to se malé tedy vyzouvá stoprocentně, zvlášť u jarních a letních bot a ani u sebe si to neumím moc představit, mám nohu 36, někdy 37, to by znamenalo koupit 38?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
26.1.16 18:37

@canada ideálně je 1cm, ale z osobní zkušenosti vím, že koupíš ročně alespoň o jedny boty navíc, protože odhadnout růst nohy se nedá, dcerce v létě vyrostla noha a sehnat v polovině srpna letní obuv byla vážně nadlidská síla, běhala jsem z obuvi do obuvi a nakonec musela zakoupit přez net, všude mi v obuvi říkali..to jdete pozdě, už je po sezoně atd…hlavu jsem s mohla ukroutit, v srpnu nemají letní obuv :zed: to jsem jediná kdo ji potřebuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
26.1.16 18:43

No to je opravdu s podivem, shánět letní boty v létě. :lol: Já tak chtěla koncem srpna plavky a byla jsem za blázna. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
26.1.16 20:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
26.1.16 20:13

Ještě se zeptám, máte nějaký tip na dobré jarní kotníčkové botky? Možná i nekotníčkové. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
11.8.16 07:58
@Kassy píše:
Já jsem objednala zimní KidOfit. Filii vypadají taky dobře, mají je třeba tady: http://www.bosonozka.cz/znacka/filii/ ale myslím, že už je má víc e-shopů, zkus ještě hledat. A na Facebooku teď pár lidí doporučovalo jakési Plae, ale o těch nic bližšího nevím.LBL jsme měli loni a už bych je koupila leda jako záložní. Jako pořád lepší než superfity a podobná úzká tvrdá kopyta, ale kvalita je vyloženě „čínská“ (ty naše byly odřené po první procházce a to myslím, že dcera je poměrně ukázněný chodec) a opravdu barefoot to taky není.

Ahoj, můžu se zeptat jak jste byli spokojení se zmními Kidofity? Uvažuju objednat synovi Kidofit Jerome na zimu (mají teď akci). Přes léto má jejich sandálky a jsme moc spokojení, ale nevím, jaké budou ty zimní, jestli nepromokají nebo neprochladnou… Budu vděčná za jakýkoliv postřeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.10.16 21:38

A nemá někdo tip i na zimní barefoot za solidní cenu (cca kolem dvojky) pro dospělého? (dámská tak 42ka) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková