Zimní barefoot obuv

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6131
20.10.15 10:57

Ahoj, asi budu vypadat jako trotl, ale můžete mi prosím někdo vysvětlit, co je to „barefoot“? Jaký typ bot a v čem jsou specifické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
20.10.15 12:18

@1pipa …je toho hodně, to si lehce vygooglíš :-) základem - měkká ohebná podrážka, dostatek místa na prsty, bota není těžká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
20.10.15 12:31

@1pipa barefoot má hlavní cíl - co nejvíce se přiblížit chůzi naboso. bývá to prostorná měkká obuv, bez tvarované stélky s nejlépe nulovým rozdílem výšky paty a špičky. Dává možnost, aby se noha vyvýjela přirozeně, nebyla utlačovaná a měla co nejlepší kontakt s terénem, čímž dochází ke stimulaci důležitých zakončení na plosce nohy a následnému posilování příslušných svalů. Není to žádná definice, jen jsem to shrnula podle toho, co jsem měla možnost si nastudovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
20.10.15 16:49

@reinkarnace no super, děkuji :palec:
A doporučíte nějaké kvalitní zimní? Potřebuju velikosti 26 a 31. Kluci mají širší nohy a já zatím kupovala Superfity, ale jsou jim tak akorát, co se šířky týče. Uvažovala jsem i nad Keenama, nemáte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
20.10.15 19:17

@reinkarnace jojo, LBL velikostne nesedi :( doporucuju detskaobuvberanek.cz tam to pan osobne meri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
20.10.15 19:19

@Caroda ja resim to same, i stejne velikosti :( eshop u beranka ma botky primigi, nejsou ryze barefoot ale pry maji hodne blizko ;)
Dnes mi pani v obchode ravala super fitky, pry nevadi, ze je strlka uzsi nez ma kluk nohu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
20.10.15 19:22

@Kassy @Caroda my mame ty LBL jako capacky, verzi baby, a to je fakt ciste barefoot, ty pro vetsi, sqeakers, to uz jsou klasik botky :( krom toho ze nesedi uvedene rozmery jsou taky docela osklivy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
26.10.15 11:06

Zdravim vas.
Ted jsem tedy dost nejista vyberem velikosti LBL boticek. Objednavala jsem pro nasi dcerku poprve a nyni na ne cekam. Tak snad nam budou. Jsem mile prekvapena kolik maminek ma rozum a necpe detem ty tvrde boty. Ja ma v okoli kamaradky prave ktere na mne koukaji prez prsty ze chci aby mala nosila barefootky. Takze my budeme mit na zimu LBL a Stonz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.10.15 11:10

Holky, jak jsou na tom zimní barefoot s podrážkou, co se týká klouzavosti? Dcera má jedny Kidofit a ta podrážka je dost hladká, i v dešti mi to přišlo poněkud klouzací… do zimního počasí je přece potřeba něco protiskluzového? ale zas nevím, jestli jde udělat protiskluzové a zároveň měkkoučké ohebné…máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
26.10.15 12:25

@LenkaV-V no ty lbl jsou fakt velikostne divne :( mrknete na ten eshopnu beranka, ma tam napsane u teto znacky presne spravne rozmer ;)
Stonz jsou supr, ale desne drahy :( a malej dost chodi tak by byly hned zniceny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
26.10.15 12:27

@Etcetera78 to je prave ten problem ;) protiskluzy na snih uz nejsou barefoot ;) resp. asi by se neco naslo, myslim od vivo atd, ale to neni pro male prdousky :( tak chce najit nejaky ten kompromis :( my nakonec poridili ty primigi a nejsou teda v podrazce tak mekke jak superfit, ale jsou dost prostorne na prstiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.10.15 12:31

@Agiba dík, po Primigi taky koukám…dcera nechodí úplně dobře a protiskluz nutně potřebuje :-) tak asi barefoot necháme pak zas až na jaro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
26.10.15 15:41

@Agiba moc dekuji za info. Hned jsem objednavku zrusila a objednam u beranka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.11.15 08:43

skeanie

Ahoj, píšu sem, at nezakládám novou diskuzi. Pátrala jsem, ptala se v eshopu…nakonec mi byly doporučeny zimní Skeanie. Kidofity, které jsem chtěla předtím, nemají na uzkou nohu. Kupovala jste některá zimní Skeanie? Jak jste s nimi spokojené? Zajimá mě, zda nekloužou, jestli vydrží… však víte :kytka:. ještě mi byly nabídnuty Primigi. Takže to by byly boty pro šestileťáka, no a malé jsem nakonec vybrala buď LBL nebo Jack&Lily, teď je mají ve slevě.
A ještě mám dotaz, jak je to se šírkou obuvi. Syn má nožičku širokou 7 cm, stélka u těch Skeanie je též 7 cm. Mám mu tedy nakonec vybrat jiné, neměla by být ta stélka taky o malinko širší? Mně se to zdá příliš uzké.. :nevim:

Příspěvek upraven 04.11.15 v 11:00

• Citovat
  • Upravit
81479
4.11.15 08:45

Skeanie vyráví velikosti pro šestiletáka? holka měla nevětší velikost na jaře ve 3,5 letech, baleriny. byla to nejlepší podrážka, co jsem držela v ruce, ale ty boty po 14ti dnech vypadali jako vyhrabané z kontejneru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková