Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, asi budu vypadat jako trotl, ale můžete mi prosím někdo vysvětlit, co je to „barefoot“? Jaký typ bot a v čem jsou specifické?
@1pipa …je toho hodně, to si lehce vygooglíš
základem - měkká ohebná podrážka, dostatek místa na prsty, bota není těžká…
@1pipa barefoot má hlavní cíl - co nejvíce se přiblížit chůzi naboso. bývá to prostorná měkká obuv, bez tvarované stélky s nejlépe nulovým rozdílem výšky paty a špičky. Dává možnost, aby se noha vyvýjela přirozeně, nebyla utlačovaná a měla co nejlepší kontakt s terénem, čímž dochází ke stimulaci důležitých zakončení na plosce nohy a následnému posilování příslušných svalů. Není to žádná definice, jen jsem to shrnula podle toho, co jsem měla možnost si nastudovat ![]()
@reinkarnace no super, děkuji ![]()
A doporučíte nějaké kvalitní zimní? Potřebuju velikosti 26 a 31. Kluci mají širší nohy a já zatím kupovala Superfity, ale jsou jim tak akorát, co se šířky týče. Uvažovala jsem i nad Keenama, nemáte někdo zkušenosti?
@reinkarnace jojo, LBL velikostne nesedi
doporucuju detskaobuvberanek.cz tam to pan osobne meri.
@Caroda ja resim to same, i stejne velikosti
eshop u beranka ma botky primigi, nejsou ryze barefoot ale pry maji hodne blizko ![]()
Dnes mi pani v obchode ravala super fitky, pry nevadi, ze je strlka uzsi nez ma kluk nohu ![]()
@Kassy @Caroda my mame ty LBL jako capacky, verzi baby, a to je fakt ciste barefoot, ty pro vetsi, sqeakers, to uz jsou klasik botky
krom toho ze nesedi uvedene rozmery jsou taky docela osklivy ![]()
Zdravim vas.
Ted jsem tedy dost nejista vyberem velikosti LBL boticek. Objednavala jsem pro nasi dcerku poprve a nyni na ne cekam. Tak snad nam budou. Jsem mile prekvapena kolik maminek ma rozum a necpe detem ty tvrde boty. Ja ma v okoli kamaradky prave ktere na mne koukaji prez prsty ze chci aby mala nosila barefootky. Takze my budeme mit na zimu LBL a Stonz.
Holky, jak jsou na tom zimní barefoot s podrážkou, co se týká klouzavosti? Dcera má jedny Kidofit a ta podrážka je dost hladká, i v dešti mi to přišlo poněkud klouzací… do zimního počasí je přece potřeba něco protiskluzového? ale zas nevím, jestli jde udělat protiskluzové a zároveň měkkoučké ohebné…máte zkušenost?
@LenkaV-V no ty lbl jsou fakt velikostne divne
mrknete na ten eshopnu beranka, ma tam napsane u teto znacky presne spravne rozmer ![]()
Stonz jsou supr, ale desne drahy
a malej dost chodi tak by byly hned zniceny ![]()
@Etcetera78 to je prave ten problem
protiskluzy na snih uz nejsou barefoot
resp. asi by se neco naslo, myslim od vivo atd, ale to neni pro male prdousky
tak chce najit nejaky ten kompromis
my nakonec poridili ty primigi a nejsou teda v podrazce tak mekke jak superfit, ale jsou dost prostorne na prstiky…
@Agiba dík, po Primigi taky koukám…dcera nechodí úplně dobře a protiskluz nutně potřebuje
tak asi barefoot necháme pak zas až na jaro
@Agiba moc dekuji za info. Hned jsem objednavku zrusila a objednam u beranka.
Ahoj, píšu sem, at nezakládám novou diskuzi. Pátrala jsem, ptala se v eshopu…nakonec mi byly doporučeny zimní Skeanie. Kidofity, které jsem chtěla předtím, nemají na uzkou nohu. Kupovala jste některá zimní Skeanie? Jak jste s nimi spokojené? Zajimá mě, zda nekloužou, jestli vydrží… však víte
. ještě mi byly nabídnuty Primigi. Takže to by byly boty pro šestileťáka, no a malé jsem nakonec vybrala buď LBL nebo Jack&Lily, teď je mají ve slevě.
A ještě mám dotaz, jak je to se šírkou obuvi. Syn má nožičku širokou 7 cm, stélka u těch Skeanie je též 7 cm. Mám mu tedy nakonec vybrat jiné, neměla by být ta stélka taky o malinko širší? Mně se to zdá příliš uzké.. ![]()
Příspěvek upraven 04.11.15 v 11:00
Skeanie vyráví velikosti pro šestiletáka? holka měla nevětší velikost na jaře ve 3,5 letech, baleriny. byla to nejlepší podrážka, co jsem držela v ruce, ale ty boty po 14ti dnech vypadali jako vyhrabané z kontejneru.