Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky, jak je to teď tedy s těma zimníma pneu? Odsouhlasili to, že je to povinné všude nebo jen na dálnicích a vybraných úsecích?
Upřímně - nechce se mi to hledat, a vy víte vše. ![]()
Děkuji.
tak lemaz, já to náhodou vím
dneska to říkali v rádiu. letos ještě povinné nejsou, jen na těch úsecích ![]()
lemaz píše:
Ahoj, holky, jak je to teď tedy s těma zimníma pneu? Odsouhlasili to, že je to povinné všude nebo jen na dálnicích a vybraných úsecích?
Upřímně - nechce se mi to hledat, a vy víte vše.
Děkuji.
Jsou povinné tam, jde je značka v modrém poli a bíle je na nich vyznačeno kolo řetězi. tam bez řetězů nesmíš, je tospíše v horských oblastech nebo v prudších toupáních když je sníh a led…
sajinda píše:
tak lemaz, já to náhodou vímdneska to říkali v rádiu. letos ještě povinné nejsou, jen na těch úsecích
Díky, prohrála jsem sázku
Myslela jsem si, že už letos musí být povinně. Ach jo. Ale zase jsem ušetřila penízky. ![]()
Michaelakkk píše:lemaz píše:Jsou povinné tam, jde je značka v modrém poli a bíle je na nich vyznačeno kolo řetězi. tam bez řetězů nesmíš, je tospíše v horských oblastech nebo v prudších toupáních když je sníh a led…
Děkuji.
Ta značka je modrá s bílou vločkou, ne?
A jinak, povinné nepovinné, jako jezdit v zimě na letních je ale pěkně na pytel.
Pipet píše:Michaelakkk píše:Ta značka je modrá s bílou vločkou, ne?lemaz píše:Jsou povinné tam, jde je značka v modrém poli a bíle je na nich vyznačeno kolo řetězi. tam bez řetězů nesmíš, je tospíše v horských oblastech nebo v prudších toupáních když je sníh a led…
Děkuji.
A jinak, povinné nepovinné, jako jezdit v zimě na letních je ale pěkně na pytel.
Já v zimě jezdím svým autem jen po městě. 2 km tam a 2 km zpátky. A při těch zácpách, co tu jsou, jedu 20, max 30. Když jedem víc nebo mimo Brno, tak jezdíme přítelovým, kde už zimní pneu jsou.
Ahoj, tak já ať je to nařízený nebo ne, v zimě bych si jet na letních fakt nelajzla a to ani po městě, ono to klouže i na zimních, natož na letních! A je lepší dát jednou za 10 let za zimáky než platit nějakou nehodu ať už lehkou nebo těžkou. A věř, že to klouže i když jedeš pomaličku. Nevim jestli máš děti, ale pokud jo, tak ti spíš bych do těch zimáků investovala, je to fakt velkej rozdíl.
lemaz píše:sajinda píše:Díky, prohrála jsem sázku
tak lemaz, já to náhodou vímdneska to říkali v rádiu. letos ještě povinné nejsou, jen na těch úsecích
Myslela jsem si, že už letos musí být povinně. Ach jo. Ale zase jsem ušetřila penízky.
pokud si se nevsadila o částku, za jakou bys koupila nové pneu, tak ušetřila
![]()
Pettulle píše:
Ahoj, tak já ať je to nařízený nebo ne, v zimě bych si jet na letních fakt nelajzla a to ani po městě, ono to klouže i na zimních, natož na letních! A je lepší dát jednou za 10 let za zimáky než platit nějakou nehodu ať už lehkou nebo těžkou. A věř, že to klouže i když jedeš pomaličku. Nevim jestli máš děti, ale pokud jo, tak ti spíš bych do těch zimáků investovala, je to fakt velkej rozdíl.
Děti nemám a až budu mít, tak přestávám řídit. Naštěstí mám nové auto, takže i ty letní sedí dobře. A krom toho - jsem tak zesraná (omlouvám se za slovo - ale fakt to tak je), že jezdím hrozně pomalu.
sajinda píše:lemaz píše:pokud si se nevsadila o částku, za jakou bys koupila nové pneu, tak ušetřilasajinda píše:Díky, prohrála jsem sázku
Myslela jsem si, že už letos musí být povinně. Ach jo. Ale zase jsem ušetřila penízky.
![]()
![]()
Ne, o uvaření večeře. A tu už jsem stejně uvařila, takže je to v poho.
lemaz,koukam odkud jsi „z mesta“,jestli se tam v zime da na letnich
,protoze ja u nas „ve meste“bych si to nelajzla.A co si vzpominam loni-tak i na tech nejfrekventovanejsich silnicich to byl narez(jela jsem cerstve tehotna na vysetreni v kalamite,vsude se valela zaborena auta v zavejich..
)
App.a s detma-tak s tema teprv zacnes poradne jezdit,protoze budes muset
a opatrnosti neni nikdy dost(tim je jasne,ze ja bez zimnich pneu nevyjizdim
)
Any píše:
lemaz,koukam odkud jsi „z mesta“,jestli se tam v zime da na letnich,protoze ja u nas „ve meste“bych si to nelajzla.A co si vzpominam loni-tak i na tech nejfrekventovanejsich silnicich to byl narez(jela jsem cerstve tehotna na vysetreni v kalamite,vsude se valela zaborena auta v zavejich..
)
App.a s detma-tak s tema teprv zacnes poradne jezdit,protoze budes museta opatrnosti neni nikdy dost(tim je jasne,ze ja bez zimnich pneu nevyjizdim
)
Naštěstí jezdím jen po dvou hlavních tazích a tam to je vždy prohrnutý, tak je to super. Jakmile bych měla jet někam do uliček, tak jsem v háji. To by mi ani řetězy nepomohly
Když musím, tak mě buď doveze přítel, nebo MHD.
Zimní pneu jsou povinné jen na usecích označených příkazovou dopravní značkou zimní výbava ( modrý kolo a v něm bílej čumák auta a bílá vločka ) která znamená že na autech kategorie M a N od listopadu do března musí být zimní pneu na všech kolech u aut do 3,5t s hloubkou dezénu min. 4mm, nad 3,5t min. 6mm. Použití zimních pneumatik může být nahrazeno řetězy.
Značka příkazová sněhové řetězy ( modrý kolo a v něm bílá pneumatika na ní řetězy )pro řidiče vozidel o třech a více kolech dovoluje jízdu až po nasazení sněhových řetězů nejméně na dvě hnací kola, to neplatí pro vozidla vybavená pneu s protiskluzovými hroty tyto pneu však smí užívat jen sanitky.
A nehádejte se, fakt to vim
![]()
Jsem říkala, že je to vločka
(Já nemám řidičák, takže to moc neznám…)
Jen ještě k zakladatelce - Mít mimino v autě, budu šťastná jak blecha, že to do mě nabořila byť v malé rychlosti řidička, která šetří a jezdí na letních. Když bych měla nové auto na leasing, musím čekat na policajty, i kdyby ne, musí se vyplnit ty papíry pro pojišťovnu, blablabla, s děckem v autě v zimě opravdu nepříjemné. Když se takové situaci dá lehce vyhnout.
A je mi jedno, jak moc opatrně dotyčná jezdí. Doufám, že na tohle téma budou pouštět zas nějaký klip z Nemyslíš-zaplatíš.