Zimní pneu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3040
5.10.10 21:59

Zimní pneu

Ahoj, holky, jak je to teď tedy s těma zimníma pneu? Odsouhlasili to, že je to povinné všude nebo jen na dálnicích a vybraných úsecích?
Upřímně - nechce se mi to hledat, a vy víte vše. :lol:
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
5.10.10 22:08

tak lemaz, já to náhodou vím :dance: dneska to říkali v rádiu. letos ještě povinné nejsou, jen na těch úsecích :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.10.10 22:21
lemaz píše:
Ahoj, holky, jak je to teď tedy s těma zimníma pneu? Odsouhlasili to, že je to povinné všude nebo jen na dálnicích a vybraných úsecích?
Děkuji.

Jsou povinné tam, jde je značka v modrém poli a bíle je na nich vyznačeno kolo řetězi. tam bez řetězů nesmíš, je tospíše v horských oblastech nebo v prudších toupáních když je sníh a led…

• Citovat
  • Upravit
3040
5.10.10 22:35
sajinda píše:
tak lemaz, já to náhodou vím :dance: dneska to říkali v rádiu. letos ještě povinné nejsou, jen na těch úsecích :dance:

Díky, prohrála jsem sázku :-( Myslela jsem si, že už letos musí být povinně. Ach jo. Ale zase jsem ušetřila penízky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.10.10 22:36
Michaelakkk píše:
lemaz píše:
Děkuji.
Jsou povinné tam, jde je značka v modrém poli a bíle je na nich vyznačeno kolo řetězi. tam bez řetězů nesmíš, je tospíše v horských oblastech nebo v prudších toupáních když je sníh a led…

Ta značka je modrá s bílou vločkou, ne?
A jinak, povinné nepovinné, jako jezdit v zimě na letních je ale pěkně na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.10.10 22:44
Pipet píše:
Michaelakkk píše:
lemaz píše:
Děkuji.
Jsou povinné tam, jde je značka v modrém poli a bíle je na nich vyznačeno kolo řetězi. tam bez řetězů nesmíš, je tospíše v horských oblastech nebo v prudších toupáních když je sníh a led…
Ta značka je modrá s bílou vločkou, ne?
A jinak, povinné nepovinné, jako jezdit v zimě na letních je ale pěkně na pytel.

Já v zimě jezdím svým autem jen po městě. 2 km tam a 2 km zpátky. A při těch zácpách, co tu jsou, jedu 20, max 30. Když jedem víc nebo mimo Brno, tak jezdíme přítelovým, kde už zimní pneu jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.10.10 22:50

Ahoj, tak já ať je to nařízený nebo ne, v zimě bych si jet na letních fakt nelajzla a to ani po městě, ono to klouže i na zimních, natož na letních! A je lepší dát jednou za 10 let za zimáky než platit nějakou nehodu ať už lehkou nebo těžkou. A věř, že to klouže i když jedeš pomaličku. Nevim jestli máš děti, ale pokud jo, tak ti spíš bych do těch zimáků investovala, je to fakt velkej rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
5.10.10 22:57
lemaz píše:
sajinda píše:
tak lemaz, já to náhodou vím :dance: dneska to říkali v rádiu. letos ještě povinné nejsou, jen na těch úsecích :dance:
Díky, prohrála jsem sázku :-( Myslela jsem si, že už letos musí být povinně. Ach jo. Ale zase jsem ušetřila penízky. :mrgreen:

pokud si se nevsadila o částku, za jakou bys koupila nové pneu, tak ušetřila :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.10.10 23:00
Pettulle píše:
Ahoj, tak já ať je to nařízený nebo ne, v zimě bych si jet na letních fakt nelajzla a to ani po městě, ono to klouže i na zimních, natož na letních! A je lepší dát jednou za 10 let za zimáky než platit nějakou nehodu ať už lehkou nebo těžkou. A věř, že to klouže i když jedeš pomaličku. Nevim jestli máš děti, ale pokud jo, tak ti spíš bych do těch zimáků investovala, je to fakt velkej rozdíl.

Děti nemám a až budu mít, tak přestávám řídit. Naštěstí mám nové auto, takže i ty letní sedí dobře. A krom toho - jsem tak zesraná (omlouvám se za slovo - ale fakt to tak je), že jezdím hrozně pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.10.10 23:01
sajinda píše:
lemaz píše:
sajinda píše:
Díky, prohrála jsem sázku :-( Myslela jsem si, že už letos musí být povinně. Ach jo. Ale zase jsem ušetřila penízky. :mrgreen:
pokud si se nevsadila o částku, za jakou bys koupila nové pneu, tak ušetřila :lol: :lol: :lol:

Ne, o uvaření večeře. A tu už jsem stejně uvařila, takže je to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
5.10.10 23:08

tak to jsi ušetřila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
5.10.10 23:14

lemaz,koukam odkud jsi „z mesta“,jestli se tam v zime da na letnich :-P ,protoze ja u nas „ve meste“bych si to nelajzla.A co si vzpominam loni-tak i na tech nejfrekventovanejsich silnicich to byl narez(jela jsem cerstve tehotna na vysetreni v kalamite,vsude se valela zaborena auta v zavejich.. :lol: )
App.a s detma-tak s tema teprv zacnes poradne jezdit,protoze budes muset :mrgreen: a opatrnosti neni nikdy dost(tim je jasne,ze ja bez zimnich pneu nevyjizdim :-P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.10.10 23:17
Any píše:
lemaz,koukam odkud jsi „z mesta“,jestli se tam v zime da na letnich :-P ,protoze ja u nas „ve meste“bych si to nelajzla.A co si vzpominam loni-tak i na tech nejfrekventovanejsich silnicich to byl narez(jela jsem cerstve tehotna na vysetreni v kalamite,vsude se valela zaborena auta v zavejich.. :lol: )
App.a s detma-tak s tema teprv zacnes poradne jezdit,protoze budes muset :mrgreen: a opatrnosti neni nikdy dost(tim je jasne,ze ja bez zimnich pneu nevyjizdim :-P )

Naštěstí jezdím jen po dvou hlavních tazích a tam to je vždy prohrnutý, tak je to super. Jakmile bych měla jet někam do uliček, tak jsem v háji. To by mi ani řetězy nepomohly :mrgreen: Když musím, tak mě buď doveze přítel, nebo MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
6.10.10 14:22

Zimní pneu jsou povinné jen na usecích označených příkazovou dopravní značkou zimní výbava ( modrý kolo a v něm bílej čumák auta a bílá vločka ) která znamená že na autech kategorie M a N od listopadu do března musí být zimní pneu na všech kolech u aut do 3,5t s hloubkou dezénu min. 4mm, nad 3,5t min. 6mm. Použití zimních pneumatik může být nahrazeno řetězy.
Značka příkazová sněhové řetězy ( modrý kolo a v něm bílá pneumatika na ní řetězy )pro řidiče vozidel o třech a více kolech dovoluje jízdu až po nasazení sněhových řetězů nejméně na dvě hnací kola, to neplatí pro vozidla vybavená pneu s protiskluzovými hroty tyto pneu však smí užívat jen sanitky.
A nehádejte se, fakt to vim :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.10.10 15:14

Jsem říkala, že je to vločka :lol: (Já nemám řidičák, takže to moc neznám…)
Jen ještě k zakladatelce - Mít mimino v autě, budu šťastná jak blecha, že to do mě nabořila byť v malé rychlosti řidička, která šetří a jezdí na letních. Když bych měla nové auto na leasing, musím čekat na policajty, i kdyby ne, musí se vyplnit ty papíry pro pojišťovnu, blablabla, s děckem v autě v zimě opravdu nepříjemné. Když se takové situaci dá lehce vyhnout.
A je mi jedno, jak moc opatrně dotyčná jezdí. Doufám, že na tohle téma budou pouštět zas nějaký klip z Nemyslíš-zaplatíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová