Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na vyšetření jsem byla nedávno srdce v pohodě. Ještě doplním že mě brni prsty na rukou.
@luckyhorse muze to byt latentni tetanie. Je to z nedostatku horciku. Zkus ho brat na noc (cca 300mg i s vit. B6),pozor na vysoke davky, zpusobuji prujmy. Ja to mela cca dva roky zpet ze stresu, nejdriv jsem si toho vubec nevsimla, nakonec mi brnelo cele telo. Ted mam zase obdobi, kdy jsem ve stresu a uzkostna, tak ho beru preventivne. Pokud po tydnu nebudes videt zlepseni, tak radeji znovu k lekari.
Máš panickou poruchu nebo latentní tetanii, mám to taky, je to nepříjemné, ale není to nebezpečné. Ber hořčík, hodně pestrá strava, cvičení. Mně ještě v nejhorší chvíli pomáhá sklenička vína.
@Anonymní píše:
Dobrý den občas se mi v noci stane že mám bušení srdce a zimnici že se až klepu. Do toho mám pocit na zvracení a to točí mi hlava. Je mi 37 nemůžu být třeba v přechodu? Nebo by to mohlo být že stresu? Děkuji
Vim, ze je to 2 roky stary prizpevek, ale zjistilo se neco? Mam uplne presne popisovane stavy. Tesim se, az po dni ulehnu do postele… Vsichni usnou a u me to zacne, srdce az v krku, tachykardie, do toho tres celeho tela zimnice (v lete)… Kdysi jsem mela ekg, 24h holtera a hormony stitne zlazy, vse dobre, je to 2 roky, nyni pujdu nejspis zas. Neni to kazdy den, spis bych rekla jednou 2× do mesice, pak treba delsi dobu zas ne. Horcik ani becko nefunguje, to jsem ted brala nekolik dni.
@Anonymní píše:
Dobrý den občas se mi v noci stane že mám bušení srdce a zimnici že se až klepu. Do toho mám pocit na zvracení a to točí mi hlava. Je mi 37 nemůžu být třeba v přechodu? Nebo by to mohlo být že stresu? Děkuji
Jak jsi dopadla prosim? Dekuji
@Fokulinka píše:
@Desgreze jak jsi dopadla prosim? Dekuji
Noooo, nikam jsem nesla. Po vsech moznych diskuzich a hledanich jsem usoudila, ze to bude opravdu psychicke, takova vnitrni uzkostna povaha, podvedmej strach, takovy to, ze je clovek furt ve strehu… Nekdy strasne blbe spim a pak je zas obdobi, kdy je vse v poradku. Ale i ted se mi stava, ze se v noci vzbudim a citim chveni celeho tela a ten tres dokonce je i na pohmat. Ted se mi to stalo zrivba v sobotu, ale uz mi to nechava v klidu, proste to tak mam. A treba se ani necitim ve stresu, ale zrejme i po case nejakeho zaziteho stresu se to muze takto projevit za par dni. Noooo, snazim se casto uzivat magnezium a becka. Na noc si obcas dam sklenku vina na lepsi spani. Holt budu takovy ten citlivejsi clovek a telo to tak vyhodnocuje.
@Fokulinka píše:
@Desgreze dekuji moc za odpoved a preji at se ti dari
Děkuji. Přeji pěkný den a snad odpověď k necemu byla.
@Desgreze no u me je to trosku jinak jsem cerstve na AD prave…takze to k tomu asi patri