Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nahého ho nenechávej, dej bavlněné pyžamko a přikrej lehoučkovou dekou. Záleží kolik máte stupnů, takhle marodil syn před pár dny. Neměl by se potit pod duchnou, to teplo musí ven, ale nahatého bych nenechávala.
Doma mame 24 tak vubec nevim jak mu to snizit
ted ho budu hlidat celou noc ani oko nezamourim
Nahatýho určitě ne, 24st teda není na to, aby spal nahý a nepřikrytý
pyžamko, a tenkou dečku, on nemá prochladnout, od se jen nemá zahřívat. já teda dávám spát jako normálně, akorát někdo má ještě tendenci dítko s horečkou přikrývat, aby mu nebyla zima, tak to je špatně.
@slavuska1 píše:
Nahatýho určitě ne, 24st teda není na to, aby spal nahý a nepřikrytýpyžamko, a tenkou dečku, on nemá prochladnout, od se jen nemá zahřívat. já teda dávám spát jako normálně, akorát někdo má ještě tendenci dítko s horečkou přikrývat, aby mu nebyla zima, tak to je špatně.
ja volala na pohotovost a tam mi rekla zabalit nozicky do periny a telicko nechat chladit
@LucieŘ píše:
ja volala na pohotovost a tam mi rekla zabalit nozicky do periny a telicko nechat chladit
no já nevím, beru to z vlastní zkušenosti, když mám horečku, a je mi zima, tak si pod tu tenkou deku s chutí zalezu, být jen tak by mi bylo hodně nepříjemný..pokud si stěžuje, že mu je zima, tak přece nebude mrznout.
@slavuska1 píše:
no já nevím, beru to z vlastní zkušenosti, když mám horečku, a je mi zima, tak si pod tu tenkou deku s chutí zalezu, být jen tak by mi bylo hodně nepříjemný..pokud si stěžuje, že mu je zima, tak přece nebude mrznout.
to ano, ale ja mam strach z tech febr. kreci
ted jsme mu dala triko a prikrila dekou
a nevis jak diazepan?
No ty křeče co jsme slyšela, tak vznikají spíš při prudkém poklesu/nárůstu teploty, ne při nesrazitelné horečce. ale nevím, zkušenosti s tím bohudíky nemám, ten diazepam netuším, není to v příbalovém letáku? už malý křeče měl? ![]()
@slavuska1 píše:
No ty křeče co jsme slyšela, tak vznikají spíš při prudkém poklesu/nárůstu teploty, ne při nesrazitelné horečce. ale nevím, zkušenosti s tím bohudíky nemám, ten diazepam netuším, není to v příbalovém letáku? už malý křeče měl?
jj mel v 10ti mesicich
dala jsem nurofen davam po 4 hod stridam s panadolem, tak snad uz to klesne
@LucieŘ chudinka malej..ale určitě to bude dobrý, 3,5 roku už je celkem dost
držím palečky, ať je to brzo lepší ![]()
Ctvrtka Diazepamu je pro takoveho kloucka uz rozhodne malo, to se dava miminum.
Jinak pri vysokych horeckach je mozne ho dat 3× denne.
Pokud ma zimnici, horecka stale stoupa, je dobre na jednu stranu neprehrat ale take nenechat uplne klepat kosu.
Ahoj syn 3,5 měl od včera v noci z ničeho nic horečku 40 stupňů, žádné jine příznaky, včera jsem dala jen dva čípky a dneska v noci 38,8 a ráno 37,1 bez čípku. Dala bych tenké pyžámko a teplé ponožky. Srážela jsem ještě studeným zábalem. Ale pozor to nedělej pokud má horké telo a studené nohy. S diazepanem neporadím, nám ho doktorka včera předepsala, ale já nedala febrilní křeče nikdy neměl.
@LucieŘ pokud už křeče měl, měla bys mít od dr. instrukce, jak se chovat při další horečce a kolik diazepamu dávat, docela mě překvapuje, že nemáš ![]()
Jinak mě můj dr. říkal, když měla naše malá vysoké horečky, že křeče sice vypadají ošklivě, ale životu nebezpečné nejsou. Nevím, jestli nás tehdy jenom neuklidňoval
Nicméně já diazepam nedávala, i když nám ho na pohotovosti předepsali ![]()
@madi No tak to je slozite, dcera i syn meli pri krecich vyrazne dychaci problemy, syn mel jednou dechovou zastavu.
AHoj, mam dotaz muj malej 3,5 roku dostal horecku,39,4 nejde mu srazit tak davame po 3 hod nurofen a panadol. nechala hjsem ho nahateho a jen mu prikryla nozicky, ale pred pul hodinou se zacal trast
pry ze mu je zima, mam ho prikrit? nebo Jak?