Žít dobrý život - jak?

5374
6.10.23 11:26

Žít dobrý život - jak?

Ahoj, zajímá mě, co znamená (pro)žít dobrý život. Případně hezký, úspěšný, spokojený? Když neovlivime okolností našeho narození, okolni události a možná ani délku naseho pobytu na světě. Jak se přes všechny okolnosti dá prožít naplněný život? Vítám všechny nápady a úhly pohledu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
6.10.23 11:33

Jestli chceš změnit okolnosti, musíš změnit nejprve sám sebe. Ve zkratce, naučit se vidět věci z různých úhlů pohledu. Tím myslím nebýt škarohlíd, pesimista a věčně naštvaný na celý svět, zároveň ale nebýt na obláčku, naivní a pak se hoodně dlouho probírat z toho pádu na zem. Mít rozumnou mez. :nevim: A takové to vážit si maličkostí, fajn, to je sice pěkný, ale člověk musí mít v životě nějaké cíle. Bez nich je to jenom přežívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
6.10.23 11:37

Umet najit, kdo jsi a co chces v zivote a pak se nebat zit svuj zivot podle sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
6.10.23 11:51

Nejprv vědět, kdo jsi, jaká jsi - naprosto upřímně a bez pochyb.
A snažit se to žít. To je podle mě jediný recept na ŠANCI na smysluplný a šťastný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28743
6.10.23 11:52

Žít tak, aby byl člověk spokojený a nemusel si pak vyčítat, že něco neudělal/udělal blbě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.10.23 11:57

Pro mě je základ sebeúcta a sebeláska, pak si člověk neubližuje a nenechá ubližovat. Nastaví si život tak, jak mu vyhovuje. Každý se občas pere s těžkými chvílemi, některé k životu patří, jiné jsou podpásovka, ale všechno tohle nás posouvá dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
6.10.23 12:02
@Jana525 píše:
Umet najit, kdo jsi a co chces v zivote a pak se nebat zit svuj zivot podle sebe

Souhlasím. Pro životní spokojenost je to klíčové, spoustě lidí se to však najít nedaří, tudíž spokojení být nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6148
6.10.23 12:05
@Thomassss píše:
Souhlasím. Pro životní spokojenost je to klíčové, spoustě lidí se to však najít nedaří, tudíž spokojení být nemohou.

hm.. mala som pocit, ze som nasla, tvrdo som si za tym isla a potom som prisla na to, ze som zlyhala.. ze nie je vsetko take, ako sa zda, pripadne sa clovek v case meni a ked pruzne nereaguje na zmeny..
takze uz ani v tomto nevidim istotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
6.10.23 12:11

Asi jde o to, víc o věcech uvažovat v dobrém. Snažit se na věcech vidět pozitiva. A taky věřit, že se věci dějí správně a ve správný čas. Že prostě člověk vždycky nedostane co chce, ale dostane co potřebuje.

Zkusím uvést příklad jak na věci koukám já, možná to bude delší čtení.

S bývalým partnerem jsem hrozně chtěla dítě, ale vztah šel po letech do kopru a dítě se stejně nedařilo, protože jak později zjistil, nebyl úplně zdravý. Po rozchodu jsem vážně onemocněla pro změnu já a později pár let po rozchodu bývalý partner zemřel při nehodě.

Kdybych tenkrát v té době, když jsem chtěla, to dítě opravdu měla, tak bych byla na něj sama, nemocná, neschopná se o něj fyzicky postarat a do toho by mu zemřel otec.

Takže zpětné to hodnotím tak, že bylo dobré, že jsem tenkrát neotěhotněla, byť v té době jsem opravdu nemohla tušit jaka situace nastane. Beru to tak, že někdo nahoře věděl a zařídil to správně.
Takhle na to koukám já tedy.

V životě mám x situací, kdy jsem zpětné fakt ráda, že to nebylo tak, jak jsem v tu dobu chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
6.10.23 12:21
@Takco píše:
Ahoj, zajímá mě, co znamená (pro)žít dobrý život. Případně hezký, úspěšný, spokojený? Když neovlivime okolností našeho narození, okolni události a možná ani délku naseho pobytu na světě. Jak se přes všechny okolnosti dá prožít naplněný život? Vítám všechny nápady a úhly pohledu! :kytka:

Zkus si představit, co bys dělala a jak bys žila, kdybys měla totální finanční svobodu (mít na účtě 100 milionů euro).

Potom co nejvíce z toho zařadit do tvého běžného života.

Příspěvek upraven 06.10.23 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
6.10.23 12:23
@Mkmkz píše:
hm.. mala som pocit, ze som nasla, tvrdo som si za tym isla a potom som prisla na to, ze som zlyhala.. ze nie je vsetko take, ako sa zda, pripadne sa clovek v case meni a ked pruzne nereaguje na zmeny..
takze uz ani v tomto nevidim istotu

Právě, že jsi nenašla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
6.10.23 12:25
@Mkmkz píše:
takze uz ani v tomto nevidim istotu

To je život. Každý to zná.🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6148
6.10.23 12:26
@Thomassss píše:
Právě, že jsi nenašla ;)

aha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6148
6.10.23 12:31
@Pajka2020 píše:
To je život. Každý to zná.🤗

hej, hej. moja pycha dostala na frak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
6.10.23 12:42
@Takco píše:
Ahoj, zajímá mě, co znamená (pro)žít dobrý život. Případně hezký, úspěšný, spokojený? Když neovlivime okolností našeho narození, okolni události a možná ani délku naseho pobytu na světě. Jak se přes všechny okolnosti dá prožít naplněný život? Vítám všechny nápady a úhly pohledu! :kytka:

Z mého pohledu je prožít dobrý život především o vnitřním pocitu. A jak k němu dojít je individuální, vychází z potřeb, hodnot každého člověka.
Takže univerzální návod není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová