Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam to stejne, ale jen proto ze si vybiram a kdo mi neni dost dobrej s tim se nebavim a to neni vetsinou nikdo.
Je spousta lidí, co nemá kamarády a někomu to ani nevadí. Někdo je dokonce ani nechce
![]()
Možná nevím je lepší žít bez přátel, než být potom zklamaný.
Zdravim,
…
to jste odvazna, ze jste sla do jineho mesta kvuli praci. Klobouk dolu. Je super, ze vas prace bavi. Me moc ne
Ja sice nejsem bez kamaradek, i kdyz bych si ty kamaradske vztahy predstavovala trosku lepsi, ale pred 2 lety jsme se prestehovali o par kilometru dal na prahu vychod a i kdyz v ulici zname vsechny, kamaradku jsem si tu nenasla, spis par lidi/maminek deti ze synove skolky, ale kamaradstvi se tomu rikat neda.
Moje letite kamaradky ziji v jinych castech prahy a spise si volame a jednou mesicne se sejdem, ale kazda ma svou rodinu a neni to uplne ono.
V breznu jsem po materske nastoupila do prace, kterou jsem na castecny uvazek hledala docela dlouho. Taaak jsem se tesila, ale bum, uz nepatrim mezi nejmladsi, sef je nemluvny a zatim jsem si tam nenasla spriznenou dusi. Ani se mi nechce jit na vanocni vecirek, kdyz tam nemam moc s kym pokecat, ale zase kdyz nepujdu, tak to nezaziju…
No abych to zkratila - plno veci jsem si predstavovala jinak… ke vsemu hledam jeste i takove to zivotni naplneni. Krom deti a prace, ktera me az tak nebavi, domacnosti, bych rada neco, co me bude bavit a necim me obohati.
Vubec po te materske citim, ze jsem v urcitych vecech zakrnela a nedari se mi to vylepsit, i kdyz ctu, snazim se na veci nahlizet jinak. Citim proste, ze zivot utika a jeste bych chtela neco dokazat, vyrust a ne jen z prace domu…
je videt, ze kazdy mame sve smutky… na me nekdy leze az uzkost…
A co se tyka rodiny - tak tam to taky neni slava / jedna svagrova neni uz svagrova, druha je jako kdybych ji nemela. Manzelovy rodice maj svych starosti dost a kdybysme je nezvali, tak je snad nevidime… bratra mam v exekuci, rodice moji jsou uz starsi, takze na me z toho spis leze deprese… v praci se nudim, domacnost me tak uplne nebavi, nejsem uplne putka domaci
S kamaradkama tohle moc nerozebirame, takze o tomhle vsem vlastne nemam s kym mluvit.