Život introverta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15178
23.9.22 14:52
@Anonymní píše:
Jak moc jste ochotné se postavit za své introverty? Syn měl teď problém ve škole. Chyběl, když učitelka dávala podklady na opakovací písemku. Když ji psali, dostal trojku, ani netušil, že se bude něco psát, takže se nechystal. Protože nebyl sám, kdo chyběl, dala učitelka dětem šanci se přihlásit na opravu. Syn se nepřihlásil, protože ho nečetla a bylo mu to blbé. Takže má jako první známku trojku a zrovna má známka váhu 10.
Jedná se o první stupeň. S učitelkou jsem během jeho absence mluvila, byla jsem si pro úkoly, ale o pisemce jsem nevěděla.
Chápu, že už se musí starat a zjišťovat si to sám. Ale syn nemá ve třídě žádné kamarády, takže nemá komu psát.
Jak byste se k tomu postavili? Nechat to na něj, aby si našel aspoň jednoho, od koho si bude materiály shánět, nebo byste to vzali přes maminky?

Je teprve na prvním stupni to má kolikrát i extrovert problém si něco zařídit, protože to třeba zapomene atd. Napsala bych učitelce a domluvila se s ní, jestli ho taky vyzkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.22 15:07
@ametyst píše:
A jaká je paní učitelka? já některé věci řešila vždy s učitelkou ale fakt že ta naše je velice obětavá. Klidne mi do emailu psala úkoly, atd.
Pokud by toto nešlo, tak bych sehnala jednu spolehlivou maminku. A otázka je proč syn nemá kamarády ve tride :(.Zná to takhle měla, kluka přeložila jinam a hned našel tři kamarády a všichni jsou spokojeni.

U učitelky jsem byla, když byl nemocný a právě nic o písemce neříkala. Děti měly vzorové zadání doma, aby na začátku chytly dobrou známku a on chytil trojku. Což je jeho první trojka z písemky v životě.

@Tomie kdyby nebyl introvert, tak má kamarády a řeší s nimi, co se píše a nepíše. Druhý syn má kamarády a už v první třídě si úkoly a učení byl schopný obstarat sám.
To, že si neřekl učitelce, je stydlivost. To je druhý problém. Ale hlavní vidím to, že je introvert a nezjistil si to dopředu, protože nemá kam se obrátit.

@Russet syna jsem zjezdila, řekla jsem mu, že to je jeho problém a nic mu zajišťovat nebudu. O náhradním termínu byl informovaný, učitelka se ptala a že se nepřihlásil, je jeho věc. Právě se snažím, aby byl co nejvíc samostatný. Proto i tu jinou maminku mám jako poslední řešení.
Stejně jako se nebudu snažit, aby nedostal trojku. Musí se snažit sám. Pokud je ve škole, je to jen na něm. Buď si vše zapíše, nebo má smůlu. Toto byla mimořádná situace, proto váhám, jak s tím naložit.

• Citovat
  • Upravit
9023
23.9.22 17:00

Dcera (11) má spolužáka introverta, uplakaného k tomu. Učitelka na prvním stupni je prosazovala dvakrát do měsíce jak prdlá. Tento klučina opakovaně seděl vedle mojí holčičky. A ta je pečující typ. Takže to byl spokojený. Dcera tedy povídala, že je to s ním těžký, že mu dávala i opisovat, aby nebrečel. Teď jsou v šestce a jsem zvyklá, že mi jeho maminka píše o úkoly či zámeškanou látku. Poctivě posíláme. Já mám obě děti extroverty mladší je extrémní extrovert. :mrgreen:
Ale máme pochopení pro uzavřené děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.22 17:09
@alisekR píše:
Dcera (11) má spolužáka introverta, uplakaného k tomu. Učitelka na prvním stupni je prosazovala dvakrát do měsíce jak prdlá. Tento klučina opakovaně seděl vedle mojí holčičky. A ta je pečující typ. Takže to byl spokojený. Dcera tedy povídala, že je to s ním těžký, že mu dávala i opisovat, aby nebrečel. Teď jsou v šestce a jsem zvyklá, že mi jeho maminka píše o úkoly či zámeškanou látku. Poctivě posíláme. Já mám obě děti extroverty mladší je extrémní extrovert. :mrgreen:
Ale máme pochopení pro uzavřené děti.

U nás jsou spolužáci absolutně nespolehliví nebo nechtějí úkoly poslat (záměrně 8o ). Takže to řeším já. Učitelky úkoly nedají. Jsem dost naštvaná, protože mě to zatěžuje. Ono občas ani maminky nejsou moc spolehlive. Moje děti jsou introverti oba a stydliví taky. Hlavně mladší. Starší si už něco vyřídí, ale trvalo to dlouho. Občas se učitelek i boji. A já se nedivím. Komunikace s nima je nic moc.

• Citovat
  • Upravit
34322
23.9.22 17:29
@Anonymní píše:
@drewlet šikana tam je taky. Ale teď řeším prvotně to, aby si nezhoršil známky, protože nemá, komu by napsal.

Pres ucitelku!!
Na navyk samostatnosti casu dost.
U kazdeho ditete to prijde jindy a absolutne nema smysl to lamat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.22 17:40
@Lucie_Sx píše:
Pres ucitelku!!
Na navyk samostatnosti casu dost.
U kazdeho ditete to prijde jindy a absolutne nema smysl to lamat.

Přes učitelku to nefunguje. U té jsem byla den před písemkou, řekla jsem, že přijde a nic mi neřekla.
Takže potřebuji ještě spolehlivější informační kanál.

• Citovat
  • Upravit
53518
23.9.22 18:06
@Anonymní píše:
U učitelky jsem byla, když byl nemocný a právě nic o písemce neříkala. Děti měly vzorové zadání doma, aby na začátku chytly dobrou známku a on chytil trojku. Což je jeho první trojka z písemky v životě.

@Tomie kdyby nebyl introvert, tak má kamarády a řeší s nimi, co se píše a nepíše. Druhý syn má kamarády a už v první třídě si úkoly a učení byl schopný obstarat sám.
To, že si neřekl učitelce, je stydlivost. To je druhý problém. Ale hlavní vidím to, že je introvert a nezjistil si to dopředu, protože nemá kam se obrátit.

@Russet syna jsem zjezdila, řekla jsem mu, že to je jeho problém a nic mu zajišťovat nebudu. O náhradním termínu byl informovaný, učitelka se ptala a že se nepřihlásil, je jeho věc. Právě se snažím, aby byl co nejvíc samostatný. Proto i tu jinou maminku mám jako poslední řešení.
Stejně jako se nebudu snažit, aby nedostal trojku. Musí se snažit sám. Pokud je ve škole, je to jen na něm. Buď si vše zapíše, nebo má smůlu. Toto byla mimořádná situace, proto váhám, jak s tím naložit.

My právě hned od první máme na pár maminek kontakt a můžu se na kteroukoliv obrátit. S některými se i vídám na pokec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.9.22 18:15
@Anonymní píše:
Přes učitelku to nefunguje. U té jsem byla den před písemkou, řekla jsem, že přijde a nic mi neřekla.
Takže potřebuji ještě spolehlivější informační kanál.

No tak znovu a pritlac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.22 18:26
@Lucie_Sx píše:
No tak znovu a pritlac.

Když vím, že to celé roky nefunguje, tak se to asi nezmění. Nevím, co víc udělat, než přijít a ptát se.

• Citovat
  • Upravit
2664
23.9.22 18:34
@Anonymní píše:

To je úplná kravina. Já jsem introvert a kamarádů jsem vždy měla hromadu a dokonce pracuju v komunikaci. Vy tu zaměňujete introvertní povahu se sociální fobií apod. Introvert komunikovat umí, jen má hlubší vnitřní život a společnost ho vyčerpává, takže čas od času potřebuje dobít baterky mimo davy lidí. Ale fakt to není tak, že introverti nemají kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.22 18:56

@Livi92 on má kamarády mimo školu.

• Citovat
  • Upravit
34322
23.9.22 18:59
@Anonymní píše:
Když vím, že to celé roky nefunguje, tak se to asi nezmění. Nevím, co víc udělat, než přijít a ptát se.

Bud se nakontaktovat s nejakou spolehlivou a vstricnou maminkou nebo holt vyladit tu ucitelku.
Ona na tebe dlouhodobe dlabe, tebe to nestve..?
Prece ucitelka je prvni a zasadni clovek, se kterym vse ve skole resim :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová