Život po dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
16.12.21 15:10
@drewlet píše:
přesně tak. nepotřebuji obhajovat svůj život a vůbec nezávidím někomu, kdo měl děti „zamlada“ a má je z baráku, jednak si v mládí nic neužil a za druhý bude za chvíli babkou a pojede další kolo.
Jak jsem už vybouřená, tak mě není líto, že nemohu jít s kamarády do putyky apod., protože tu životní etapu už mám za sebou…I když se kolikrát musím přemlouvat k nějaké akci, není to vůbec špatně. Nevím k čemu by mi bylo babkovatět.

Tak nekomu na „vyboureni“ staci 2,3 roky po skole, jiny potrebuje radit jeste na prahu 40 :nevim: nemyslim, ze si nekdo porizuje deti brzy z toho duvodu, ze je bude mit brzy z baraku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106173
16.12.21 15:11
@Anonymní píše:
Holky, mám dvě malé děti, muže, dům, hypotéku. Je mi přes 40. Na muže jsem cekala dlouho, proto máme děti až dyl. V podstatě si na nic nemůžu stěžovat. Jenže já si vůbec nerozumím. Přijde mi, že mi v životě porad něco chybí a nemůžu přijít na to co. Mívala jsem koníčky, ty s dětmi nejdou vůbec dělat, nemám na ně čas. Přátelství a kamarádství s jinými lidmi jsem nikdy moc nevyhledavala, jsem spíš takový solitér. Max jsem měla nějakého dobrého kamaráda, ale to už nemám, mám rodinu a ukončila jsem veškeré vztahy s jinými muži. A manžel by ani nepochopil, že místo kamarádky mám třeba kamaráda. Nepotrebuju jezdit na dovolený, chodit do divadla, nejlíp je mi doma. Tak co mi pořád chybí? Nemáte to některá stejně?
Podobne,
@Anonymní píše:
Holky, mám dvě malé děti, muže, dům, hypotéku. Je mi přes 40. Na muže jsem cekala dlouho, proto máme děti až dyl. V podstatě si na nic nemůžu stěžovat. Jenže já si vůbec nerozumím. Přijde mi, že mi v životě porad něco chybí a nemůžu přijít na to co. Mívala jsem koníčky, ty s dětmi nejdou vůbec dělat, nemám na ně čas. Přátelství a kamarádství s jinými lidmi jsem nikdy moc nevyhledavala, jsem spíš takový solitér. Max jsem měla nějakého dobrého kamaráda, ale to už nemám, mám rodinu a ukončila jsem veškeré vztahy s jinými muži. A manžel by ani nepochopil, že místo kamarádky mám třeba kamaráda. Nepotrebuju jezdit na dovolený, chodit do divadla, nejlíp je mi doma. Tak co mi pořád chybí? Nemáte to některá stejně?

Nechybi ti nejake zviratko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106173
16.12.21 15:19
@pet p píše:
Jakože pokud má člověk malé děti ve 40, tak mezi 40 a 60 nic zvláštního a zajímavého nezažije? Takže něco zvláštního a zajímavého je možné zažít buď jen jako mladý (ať už děti má nebo ne) anebo když je starší, ale musí být bez dětí?
To mi přijde jako absolutní nesmysl.

Pro ty co maji pocit, ze s detmi si uzivaji uplne stejně jako bez nich, to nebude pochopitelne. L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.12.21 15:26
@Venetia píše:
Pro ty co maji pocit, ze s detmi si uzivaji uplne stejně jako bez nich, to nebude pochopitelne. L

Já myslím, že se to užívání musí brát jinak. ale spíš je to o tom, jak si to doma nastavíš. Pokud už ráno koukáš, kdy už půjdou spát, tak to musí být očistec. Pokud to dokážeš ustát a fungovat jinak, pak si užíváš zase jinak. Já teda v bazénu, protože s dětma můžeš do dětského, který je fakt teplý. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106173
16.12.21 15:27
@drewlet píše: :mrgreen: to by mě zajímalo, proč si někdo vůbec děti pořizuje, když s nimi 20 let žije jako v nějakým kriminále. 8) :mrgreen: :mrgreen:
To jsi mi měla říct dříve, ty chytračko, abych se ve 40 nerozmnožovala, protože mě čeká už jenom stáří a hrob. :roll: 8) :pankac:
Dvacet let to urcite neni, ale urcite obdobi da pekne zabrat.
@drewlet píše:
přesně tak. nepotřebuji obhajovat svůj život a vůbec nezávidím někomu, kdo měl děti „zamlada“ a má je z baráku, jednak si v mládí nic neužil a za druhý bude za chvíli babkou a pojede další kolo.
Jak jsem už vybouřená, tak mě není líto, že nemohu jít s kamarády do putyky apod., protože tu životní etapu už mám za sebou…I když se kolikrát musím přemlouvat k nějaké akci, není to vůbec špatně. Nevím k čemu by mi bylo babkovatět.

Dnesni babky jsou vzpurny a na dalsi kolo je neuzije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106173
16.12.21 15:28
@drewlet píše: :mrgreen: to by mě zajímalo, proč si někdo vůbec děti pořizuje, když s nimi 20 let žije jako v nějakým kriminále. 8) :mrgreen: :mrgreen:
To jsi mi měla říct dříve, ty chytračko, abych se ve 40 nerozmnožovala, protože mě čeká už jenom stáří a hrob. :roll: 8) :pankac:
Dvacet let to urcite neni, ale urcite obdobi da pekne zabrat.
@drewlet píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
16.12.21 15:58
@Anonymní píše:
@drewlet
Ale tak já zas chápu, že mít děti brzy z domu má taky své, člověk toho hodně s nimi zvládne jako parťák, protože je ještě mladý a ony už velké, může si pak užívat cestování a zábavu ve věku, kdy ještě mladý je a zároveň už většinou nějak zajištěný a netlačí ho to, jestli už by neměl tu rodinu založit, jako v mládí. Obojí má své. Rozhodně ale nesouhlasím, že roky s dětmi je potřeba přetrpět. Je potřeba si je udělat tak, aby byly fajn. Každá část života je něčím stresující a náročná, ale něčím zas krásná.

Ono je to různé. Můj muž měl první dítě ve 22 a druhé v 35, a podle něj je to nebe a dudy. Zdaleka se nemohl tomu prvnímu tak věnovat, tolik dopřát, neměl takové zázemí, práci, jako teď. Na jednu stranu by měl ve 40 dospělé dítě, samostatné, byl by neomezený ničím, ale říkal, že by mu to přišlo líto, kdybychom to naše neměli, že by si připadal starý, že ten život nějak rychle utíká.. Někdy je náročné mít dítě později, ale neměnili bychom. I když to znamená omezení na další roky, doba strávená výchovou se protáhla, máme na sebe míň času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8736
16.12.21 16:22

@drewlet jo, takže kazda, co měla děti mladá, je nevybourena postpubertacka, co lituje každého večera, kdy nemůže do hospody? Mně je 30, mám 3 děti a jsem nesmírně šťastná, že se mi podařilo je mít tak brzy. Mám kamarádku skoro o q0 let starší a je nesmírně šťastná, že děti takto brzy neměla. Obojí má své pro a proti a každá preferuje něco jiného. Navíc někdo otěhotni mladý jaksi omylem, jiný zase do 35 nenajde partnera, ne vždy si člověk může zvolit…myslím, že není potřeba hanit ani jedno ani druhé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75730
16.12.21 17:55
@Venetia píše:

Taky se řežu smíchy. :mrgreen: :P
Když vidím vnouče 2× do měsíce, jsem ráda, užiju si a vrátím. :kytka:
Kdo z pracujících má dneska asi tak čas na pravidelné hlídání? 8o
Ale oproti těm, které si budou užívat vnoučat v sedmdesáti-osmdesáti, ho aspoň snadno doběhnu. :mrgreen:
Pokud někdo hodlá po 40-50 babkovatět, jeho boj, osobně jedu „druhý kolo“ akorát tak s novým chlapem a užívám si aktivit s tím souvisejících. Takže jednou před děckama, pak při děckách, co se dá s nimi a teď už čistě jenom, co se chce nám - a přesně o tom píšu.
Lze pařit na třídenním fesťáku, nebo víkend prochrnět, nemusí už se prakticky nic, krom teda pracovních výkonů. V dnešní době do důchodu daleko i v těch padesáti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
16.12.21 18:03
@Anonymní píše:

koníčky jdou dělat i s dětma, slovo, nemám čas je výmluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
16.12.21 18:06
@Anonymní píše:

Jsem v podobné situaci a výhody vidím v tom, že už není moc čas ani chuť na blbosti typu penisy v telefonu ani nápady na štěňata :D že už nemusím řešit vztahy s dalšími můži vidím taky jako pozitivum.
Ale mně nic nechybí

• Citovat
  • Upravit
579
16.12.21 18:17

Pises, ze nejlip je ti doma. Tak to je tezko, kdyz nechces vystrcit ani paty z baraku. Porad jsi se nevyjadrila, co jsi mela za konicky pred detma, krere ted nemuzes delat. Jak travite vikendy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
16.12.21 18:19
@Da12 píše:
Mít děti pozdě je nevýhodné i z toho důvodu, že si předtím člověk v dospělosti zvykl na jiný způsob života, a ten mu teď chybí. Pak to také může být krize středního věku, kdy je mládí pryč a důchod daleko. V podstatě si uvědomuješ, že se budeš s dětmi zaobírat pomalu až do šedesáti a již nic zvláštního a zajímavého nezažiješ. Skončíš s dětmi a půjdeš do penze a budeš stará. To není perspektiva, která by člověka zrovna naplňovala nadšením.

Nejaky konicky jdou spojit i s detma..

Jasne, party zivot uplne nenahradis( ale to si myslim, ze uz prijde na nej ta zodpobednost ;) )to si max pockat tak 16 let a treba te dite vezme na party sebou, pokud nejsi zas tak velkej boomer :lol:

To si zas nemyslim, ze si s detma uvedomis, ze si nic zajimaveho mezazila.. naopak

Ja az budu stara ( starsi :mrgreen: )tak si budu uzivat a ne zadny pujdes do penzw :cert:

Příspěvek upraven 16.12.21 v 18:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
16.12.21 18:32

Zakladatelko, ty jai podle me uzasne sklouzla do typickeho maminovskeho stylu

Mit dite se nerovna nemit zadne konicky a stat se domaci putkou.

A nemyslim, ze to rozhoduje vek

Jakw byly tve konicky pred detmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
16.12.21 18:45
@sirikit píše:
Taky se řežu smíchy. :mrgreen: :P
Když vidím vnouče 2× do měsíce, jsem ráda, užiju si a vrátím. :kytka:
Kdo z pracujících má dneska asi tak čas na pravidelné hlídání? 8o
Ale oproti těm, které si budou užívat vnoučat v sedmdesáti-osmdesáti, ho aspoň snadno doběhnu. :mrgreen:
Pokud někdo hodlá po 40-50 babkovatět, jeho boj, osobně jedu „druhý kolo“ akorát tak s novým chlapem a užívám si aktivit s tím souvisejících. Takže jednou před děckama, pak při děckách, co se dá s nimi a teď už čistě jenom, co se chce nám - a přesně o tom píšu.
Lze pařit na třídenním fesťáku, nebo víkend prochrnět, nemusí už se prakticky nic, krom teda pracovních výkonů. V dnešní době do důchodu daleko i v těch padesáti. :nevim:

Bacha, nekdo je v 70 vic fit nez i ti mladi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová