Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Poporodní deprese jak vyšitá. Jestli jsi měla nebo neměla vztah k dětem s tím mnoho společného nemá, děje se to i ženám, jejichž dítě bylo vymodlené.
Vzhledem k tomu, že tenhle stav ale trvá už dýl jak pět týdnů, doporučila bych ti rychle sehnat odbornou pomoc, protože tohle už pravděpodobně jen tak neodezní. Možná to bude znít krutě, ale neupínej se na nějaký konec šestinedělí, první úsměv, tři měsíce… tyhle pojmy se používají jak nějaká mantra, ale nejspíš s nimi tvé problémy nezmizí a budeš se zbytečně stresovat ještě víc tím, že to už mělo být dobré a přitom není. Určitě bych se ale měla chodit ven, i když se ti nechce. Prospěje to vám všem. Být zavřený mezi čtyřmi stěnami nedělá dobře nikomu.
Mám 10m dvojčata, uplynulé měsíce mám v mlze, nespali, neustále řvali, táta od rána do večera v práci, hlídací babičky bohužel spíš nejsou než jsou, prdy, reflux, vojtovka… já osobně jsem si prošla peklem. Ani teď to není dokonalý, nebudu lhát. Ale je to výrazně lepší a bude to lepší i u tebe. Bude to i skvělý, neboj. Začni ale svou situaci řešit odborně, nemůžeš za to, jak se cítíš a trápíš se zbytečně. Přeji hodně sil.