Život po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
24.12.19 20:23

@jizvíková :roll: :roll: :roll:Jsi úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
24.12.19 20:27
@Anonymní píše:
Dobrý den,…

Všechny vas moc zdravim, zrovna dneska na Štědrý den, ale bohužel vůbec ho nevnímám. Mame 5 tydenni miminko a me pripada ze můj život je úplně u konce. Nic me nebavi ale absolutně nic, mám jen negativní myšlenky - jestly malý jak se probudí bude opet plakat, jak ho mam zabavit protoze nevím velice jak, protoze ho nic nebavi dlouho. Trapi ho bříško, zkouším vse mozne rady - masticky, nahrivani, hybani nožičkami. Nic nepomaha. Všichni mi rikaji ze je to po porode ale ja mam strach z každého dne, nevím co mam s malym dělat. Nebavi me to vůbec, snazim se, ale nedokážu si představit budoucnost ze bude vyzadovat vice a vice pozornosti. Ze se mi nechce ze me to nebavi. Ven nechodim. Vubec nic, jen uzkost v zaludku. Kdyz mi pomuze manzel tak si jen rikam ze jak to budu zvladat az bude v praci. Takze zase mam jen uzkosti z toho. Vse vidím cerne. Rikam si ze jsem leniva, ze se mi nic nechce, uplne jsem spatna z toho jak jsem to nezvladla. :,( :,(

Prosim, vim ze nektere napišete ze jsem si nemela porozovat dítě, ale nikdy jsem nevedela ze me toto potka. Nemela jsem nejaky vztah k detem to je pravda.

Prosim jen bych chtěla vědět jestly někdo tohle taky zažil nebo opravdu je to mou povahou a jsem totalne ztracena…

Zakladatelko mela jsem uplne to same a naprosto nic me nebavilo a mela jsem jenom nervy :nevim: Dite naprosty nespavec a rvoun ještě k tomu…poporodni deprese, zajdi k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
24.12.19 20:29

Nečetla jsem komentáře, jen k tomu bříšku, u nás to byla alergie na mléko. Stačilo abych vynechala mléko a mléčné výrobky a kojila a do druhého dne jsrm měla spokojene mimino. Doktorka mi to neporadila, dle ní musím vydržet, houbeles. Vše má důvod a je třeba ho hledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
24.12.19 20:33

@Zuzi79 Přesně tak nechapu jak nekdo může napsat takovou hovadinu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
24.12.19 23:35
@Anonymní píše:
Dobrý den,…

Všechny vas moc zdravim, zrovna dneska na Štědrý den, ale bohužel vůbec ho nevnímám. Mame 5 tydenni miminko a me pripada ze můj život je úplně u konce. Nic me nebavi ale absolutně nic, mám jen negativní myšlenky - jestly malý jak se probudí bude opet plakat, jak ho mam zabavit protoze nevím velice jak, protoze ho nic nebavi dlouho. Trapi ho bříško, zkouším vse mozne rady - masticky, nahrivani, hybani nožičkami. Nic nepomaha. Všichni mi rikaji ze je to po porode ale ja mam strach z každého dne, nevím co mam s malym dělat. Nebavi me to vůbec, snazim se, ale nedokážu si představit budoucnost ze bude vyzadovat vice a vice pozornosti. Ze se mi nechce ze me to nebavi. Ven nechodim. Vubec nic, jen uzkost v zaludku. Kdyz mi pomuze manzel tak si jen rikam ze jak to budu zvladat az bude v praci. Takze zase mam jen uzkosti z toho. Vse vidím cerne. Rikam si ze jsem leniva, ze se mi nic nechce, uplne jsem spatna z toho jak jsem to nezvladla. :,( :,(

Prosim, vim ze nektere napišete ze jsem si nemela porozovat dítě, ale nikdy jsem nevedela ze me toto potka. Nemela jsem nejaky vztah k detem to je pravda.

Prosim jen bych chtěla vědět jestly někdo tohle taky zažil nebo opravdu je to mou povahou a jsem totalne ztracena…

Myslím, že máš poporodní depresi! Nezoufej! Bude lépe. Brzy začne mít mimčo pravidelnejsi režim, takže budeš vědět, kdy a jak dlouho asi tak bude spát, kdy bude mít hlad, prdiky kolem třetího měsíce z velké části přestanou mimčo trápit atd… A pak se ti bude lépe fungovat. Čím bude větší, tím to bude lepší. Vydrží si hrát i samo… Bude vzhůru, ležet třeba v postýlce a hrát si s hračkami i samo… Nebudeš ho muset pořád něčím zabavovat a sedět u něj… Neboj. Opravdu se to zlepší. Vydrž pár týdnů! Pak bude lépe, začneš se z miminka pořádně radovat. Začne se na tebe smát, reagovat na tebe… A to už bude jiný kafe než teď s novorozenatkem :D Hormony se uklidní a deprese bude tatam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.19 06:25
@jizvíková píše:
No, na depresi je nejlepší zaměstnat se. A jestlI se ti to zdá necitelné, tak věř, že jsem máma od tří dětí. Dvojčata a 13 měsíců po prvním porodu další porod.! A přestaň se litovat, máš dítě, jsi matka, máš zodpovědnost

No je obdivuhodné a heroické, co jste zvládla, ale jsou věci, které vůlí nepřetlačíš. Člověk, který si zlomí nohu na to při nejlepší vůli nezapomene a i když se zaměstná, bolet ho to bude. Navíc, když s tím nic neudělá, blbě mu to sroste a celý život bude nést následky toho, že byl „hrdina“. Pokud má paní depresi, sotva se jí podaří na to zapomenout a zaměstnat se, navíc jestli chce být dobrá matka, asi musí se svými pocity něco udělat. Pěkné vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
25.12.19 06:59

No řekla bych ti že je to poporodní deprese, ale pokud jsi nikdy neměla vztah k detem :nevim: :nevim: to je pak věc druhá. Zřejmě to budou hormony v kombinaci i s tvým postojem.
Mám stejně staré dítko, také jsem unavená, nicméně snažím se fungovat. Denně chodím s kočárkem ven, malá je ráda venku, nadycha se čerstvého vzduchu, lépe pak spí. Bolesti bříška měla tě začátku také, pomohla ji BioGaia plus i já beru probiotika. Víš dítě z tebe viciti že nejsi v pohodě a pak také není. Počkala bych do konce šestinedělí, pokud se to u tebe nezlepší, pořád se s odborníkem… Psychologem, psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.12.19 12:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
25.12.19 13:06

Určitě se svěř lékaři, tohle není sranda. A jak jsi na tom s kamarádkama, to mě doma s mininem drží nad vodou. Jdeme s kočárkem, vypovídám se, zjistím, že jsou na tom ostatní hůř a hned je mi líp 😂 (to ber trochu jako vtip). Chyba je, že nechodíš ven, čerstvý vzduch a pravidelné procházky přírodou, nebo někde mezi lidma by ti určitě taky udělaly dobře. Já s malým miminkem trávila venku tak 5-6 hodin denně. Je zima, takže bych to viděla i na to, že ti pravděpodobně chybí vitamin D. Já na to trpím dost, stačí užívat kapky a hned pozoruji lepší náladu. Ber to jako laické rady, ale z okolí vím, že se s takovými stavy občas potýkáme každá, teď jen otázka jak moc je to u tebe špatné, ale to může posoudit jen lékař a tím se vracím k první větě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
25.12.19 15:02

Myslím že je to psychika a určitě bych se soustředila na to dát se do pořádku. Psycholog, bylinky které bys mohla, případně i AD, nějaká činnost co ti pomůže, uklízečka do domácnosti, něco.. Já to zažila ve chvíli jsme to vůbec nečekala, jako trojnásobná matka s pocitem že mám plno zkušeností a vím přece co mě cca čeká ale holt se stane. Byl to boj. Takže se neodsuzuj a spis to fakt aktivně začni řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.19 15:10

Krome jineho… zkus nositko nebo satek a nenech se odradit pocatecnimi nezdary. Na uspani v nich je nejlepe jit ven (rychla chize) nebo „samanske“ tance. Noseny mi spi i pres tri hodinky v kuse pres den (a to i kdyz ma prdiky a v noci se budi po 2 hodinach a mene) a mohu s tim krome uklidu koukat na televizi, polosedet a spat nebo pracovat na pocitaci, cist si. Od te doby zase ziju :)

• Citovat
  • Upravit
3115
25.12.19 15:22

A choď ven, na procházky… změnit prostředí taky ohromně pomáhá. Vždyt být měsíc doma, téměř stále zavřený mezi čtyřmi zdmi, to neudělá dobře člověku ani bez porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
25.12.19 15:48

:lol: citila som sa uplne rovnako prve tyzdne :lol: neboj je to docasne. Ja som si asi 100× denne hovorila naco som si robila to decko? a chcela som utiect niekam prec. :mrgreen: Strasne mi to liezlo na nervy :) Dieta vkuse revalo, nespalo, koliky, reflux, kojenie mi neslo…sodoma gomora velebnosti. Ja som plakala, decko plakalo, spolu sme plakali. Fuj, neznasam sestonedelia, ale teda ani do 3 mesiacov to nie je nic moc. Navrhujem dat dieta do satky/ nosica a vytiahnut ked bude mat 3 mesiace, potrebuje donosit, citit matku😁 Nic lepsie sa s nim neda robit prve mesiace. Na koliky nezaberaju kremiky, masirovanie a ine blbosti. Musis ist na to mechanicky rektarnou rurkou, my sme tak fungovali prve mesiace, a este espumisan pre detu. A hlavne si uvedom, ze to je DOCASNE. Odpocitavaj dni do 3 mesiacov. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20837
25.12.19 17:27

Dobrý den, zakladatelko,

opravdu tuto situaci nepodceňujte a vyhledejte pomoc někoho, kdo si bude vědět rady. Žádná z nás neprožívala to samé, co vy. I kdybychom vychovaly 10 dětí za sebou v průběhu 5 let, nemůžeme se s nikým srovnávat.

Tohle spíš vypadá jako na začátek nějaké poporodní deprese, se kterou vám nejlépe pomůže odborník. Nenechte to zajít daleko. Nebojte se zaměstnat manžela, abyste se vyspala a odpočinula. Neváhejte si zavolat pomoc také z rodiny, někdy může pomoci i hodina denně, třeba když někdo povozí v kočárku. :srdce:

Za sebe bych doporučila stránky www.usmevmamy.cz, byla jsem na jejich sezení a opravdu jsem byla překvapená, čím si některé maminky prošly. :andel:

Přeji krásné dny, ať je co nejdřív lépe. :srdce:

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
26.12.19 08:22
@Gita17 píše: :lol: citila som sa uplne rovnako prve tyzdne :lol: neboj je to docasne. Ja som si asi 100× denne hovorila naco som si robila to decko? a chcela som utiect niekam prec. :mrgreen: Strasne mi to liezlo na nervy :) Dieta vkuse revalo, nespalo, koliky, reflux, kojenie mi neslo…sodoma gomora velebnosti. Ja som plakala, decko plakalo, spolu sme plakali. Fuj, neznasam sestonedelia, ale teda ani do 3 mesiacov to nie je nic moc. Navrhujem dat dieta do satky/ nosica a vytiahnut ked bude mat 3 mesiace, potrebuje donosit, citit matku😁 Nic lepsie sa s nim neda robit prve mesiace. Na koliky nezaberaju kremiky, masirovanie a ine blbosti. Musis ist na to mechanicky rektarnou rurkou, my sme tak fungovali prve mesiace, a este espumisan pre detu. A hlavne si uvedom, ze to je DOCASNE. Odpocitavaj dni do 3 mesiacov. :mavam:

Amen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky