Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Deborah
Já už jsem tak vycvičená, že zvládám všechno
Teda, téměř všechno. Ale občas blbnu tak, že dceři prvňačce místo „Čti!“, řeknu „Jez!“ a se syny, kteří odchází do kroužky, se loučím slovy „Dobrou noc!“ ![]()
Jací jsou teď kluci jako 3 letí? Prým mám očekávat kolem 3. roku zlepšení, tak se na to úplně třesu. Hlavně ych ocenila, kdyby nebyli takové uječení ![]()
@Deborah píše:
AhojTiež máme dvojičky - chlapcov, budú mať v decembri 3 roky. Plus starších 4 chalanov
Pôvodne som tu chcela napísať dlhší príspevok, ale som to vzdala.. deti ma nenechajú ani rozmýšľať![]()
@fragola ako sa ti podarilo napísať taký dlhý príspevok?Ja si niekedy nepočujem ani vlastné myšlienky
Nevím jak u vás ale já to beru jako výhodu mít víc dětí ( u nás 7 ). Je to prostě smečka a vyhrajou si spolu. Až na některé chvilky (koupání, nemoc, hádka o „důležitou“ pitomost, ukládání dětí ke spaní, apod.) je to u nás docela v pohodě.
![]()
@Fofrník Jo, tak tohle mě štve vždycky nejvíc
Kolikrát nějaké prkotiny doma ani neřeším, protože než je všechny svolám, pak následuje výslech, při kterém se nikdo nepřizná, radši nad tím mávnu rukou ![]()
@fragola píše:
@Fofrník Jo, tak tohle mě štve vždycky nejvícKolikrát nějaké prkotiny doma ani neřeším, protože než je všechny svolám, pak následuje výslech, při kterém se nikdo nepřizná, radši nad tím mávnu rukou
Jako když prsa husím sádlem mažeš.
Je pěkné vědět, že je to i jinde než jen u nás. Mě nepřestává udivovovat, jak je vždy to první z dvojčat dominantní. Jak je to u vás? Nebo je to jen naše specialita?!
![]()
@fragola ![]()
No neviem, mne sa zdajú stále rovnakí beťári
. Ale inak áno, je to lepšie, pekne sa spolu vedia zahrať. A vlastne, iná zmena ma ani nenapadá
Vymýšľajú, sú zvedaví, vedia po sebe pekne jačať, a keď sa k nim pridá starší syn, no veď to poznáš
Napr. náš prvák má strašne rád lego, má vystavené čo postavil a vie ho napr. dosť rozhodiť, keď mu ho dvojky berú.. no lenže aj ich už začína lego zaujímať
Inak hra, ktorá im ide asi najlepšie, je keď sa spolu jašia, behajú a divočia. Ale je to aj povahou - dvojky sú divoškovia (presne ako bol najstarší syn v ich veku) ![]()
@Fofrník jasné, že je to výhoda
Tak jak je niekedy divoko, tak vie byť aj kľud.. napr. teraz pozerajú rozprávky
S hraním je to u nás tak, že s dvojičkami sa väčšinou hrá 7-ročný syn (to je to jašenie
). A on sa aj vie pekne zahrať s 12-roč. synom (ak ten má zrovna naňho trpezlivosť, ale väčšinou áno, majú svoje hry). 13-ročný by bol najradšej iba za počítačom, keby mohol a 15-ročný má už aj rád svoj taký kľud, rád si robí svoje veci, ktoré ho bavia (elektronika apod.). Ale samozrejme, zabavia sa aj veľkí s malými alebo veľkí hrajú spolu spoločenské hry, vonku futbal atď. ![]()
@Deborah
Nejmladší a prostřední dvojčata jsou od sebe jen dva roky a tak si spolu docela vyhrají. Nejstarší dvojky je učí akorád samé bejkárny ale když přijde na věc tak je dokážou moc pěkně zaujmout. No ale když začnou divočit všichni dohromady tak to stojí za to.
Hlavně když se knim přidá i ten nejstarší. To potom šílí i tak trénovaný „tatínek“ jako já. Manželka to snáší potom o poznání lépe než já.
![]()
@radkka píše: Čekáme dvojky v dubnu, tak se háčkuju, moc neděste, jo?!![]()
Neboj, to je jako když tě hodí do vody aby ses naučila plavat. No a u těch dalších už víš do čeho jdeš.
Hlavně připrav manžela na „služby“. Nevím co je lepší. Jestli když se na vás/tobě v noci pěkně střídají nebo na to jdou oba společně.
![]()
Ja jsem 31tt s dvojcatky, holka a kluk. Moc se na to tesim a libi se mi, ze tady vylozene nikdo nepise neco strasneho. Kdyz nekdo zvladne vychovat 10 deti, klobouk dolu, tak to musim zvladnout 2 deti s prehledem
![]()
@Včelička992 píše:
Ja jsem 31tt s dvojcatky, holka a kluk. Moc se na to tesim a libi se mi, ze tady vylozene nikdo nepise neco strasneho. Kdyz nekdo zvladne vychovat 10 deti, klobouk dolu, tak to musim zvladnout 2 deti s prehledem![]()
To dáš. I když někdy je toho docela dost. ![]()
@Fofrník to verim, je to zivotni kapitola na kterou se vazne s muzem tesime at uz budou dny spatne i dobre, to k zivotu proste patri. Samozrejme ten strach tam proste ale je ![]()
@Včelička992 píše:
@Fofrník to verim, je to zivotni kapitola na kterou se vazne s muzem tesime at uz budou dny spatne i dobre, to k zivotu proste patri. Samozrejme ten strach tam proste ale je
@Fofrník píše:
Neboj, to je jako když tě hodí do vody aby ses naučila plavat. No a u těch dalších už víš do čeho jdeš.![]()
Hlavně připrav manžela na „služby“. Nevím co je lepší. Jestli když se na vás/tobě v noci pěkně střídají nebo na to jdou oba společně.
![]()
Manžel se tváří, že s tím počítá, ale nevím, nevím
každopádně to jinak nepůjde, bude muset, já se přece nezbláznim.
Ono to nějak půjde, bude muset, pro případ je po ruce široké příbuzenstvo, babičky se nemůžou dočkat, švagrová mi má s hlídáním co splácet, takže tak
![]()
@Fofrník
Tak to je asi všade rovnako
Úplne si to viem predstaviť..slovom džungla ![]()
@radkka píše:
Manžel se tváří, že s tím počítá, ale nevím, nevímkaždopádně to jinak nepůjde, bude muset, já se přece nezbláznim.
Ono to nějak půjde, bude muset, pro případ je po ruce široké příbuzenstvo, babičky se nemůžou dočkat, švagrová mi má s hlídáním co splácet, takže tak![]()
No tak u nás na hlídání nikdo nebyl a taky to šlo.
S tímto zabezpečením co píšeš to bude malina.
![]()