Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zdravím
,mám dvojky párek v září jim bylo 3,5 roku..na UZ to byl naprostý šok, ještěže jsem ležela, jinak to se mnou seklo
…když jsme to rozdejchali, začali jsme se i těšit
..štěstí stálo při nás, narození ve 35.tt,ale zvládli to dobře a černé scénáře o vadách apod.se nekonaly…Holka je A a bývá většinou ta dominantní, v koj. období většinou napřed. Je větší komediantka, totální herečka(pravidelně trénuje na Oscara
),ale i víc komunikativní, mazlivá a empatická. Kluk je o tu minutku mladší, opravdu má stále na vše dost času(porod v podstatě prospal
),sestrou se nechává vést hlavně, co se blbin týká, ale diktovat už ne, jako správný beran i on má svou hlavu(proč jen dva berany, božínku, proč?
).akorát na nás neplatí nemocnost, prý bývají víc nemocná B, u nás teda marodí hlavně A. Už se taky naučili na sebe svádět lumpárny(což je fakt komický, když jeden na druhýho něco svede, a ten tam prokazatelně nebyl
),naučili se spolu si i hrát(myslím, že nejen díky věku, ale i školce) a celkově je to opravdu dar-mít dvojčátka…
(pokud nejdem na nákup
)…jsem opravdu zvědavá na pubertu
..soudě podle starších potomků to bude asi dobrodružství
![]()
@mogo píše:
Ahoj zdravím,mám dvojky párek v září jim bylo 3,5 roku..na UZ to byl naprostý šok, ještěže jsem ležela, jinak to se mnou seklo
…když jsme to rozdejchali, začali jsme se i těšit
![]()
..štěstí stálo při nás, narození ve 35.tt,ale zvládli to dobře a černé scénáře o vadách apod.se nekonaly…Holka je A a bývá většinou ta dominantní, v koj. období většinou napřed. Je větší komediantka, totální herečka(pravidelně trénuje na Oscara
),ale i víc komunikativní, mazlivá a empatická. Kluk je o tu minutku mladší, opravdu má stále na vše dost času(porod v podstatě prospal
),sestrou se nechává vést hlavně, co se blbin týká, ale diktovat už ne, jako správný beran i on má svou hlavu(proč jen dva berany, božínku, proč?
![]()
![]()
![]()
).akorát na nás neplatí nemocnost, prý bývají víc nemocná B, u nás teda marodí hlavně A. Už se taky naučili na sebe svádět lumpárny(což je fakt komický, když jeden na druhýho něco svede, a ten tam prokazatelně nebyl
),naučili se spolu si i hrát(myslím, že nejen díky věku, ale i školce) a celkově je to opravdu dar-mít dvojčátka…
![]()
(pokud nejdem na nákup
)…jsem opravdu zvědavá na pubertu
![]()
..soudě podle starších potomků to bude asi dobrodružství
![]()
@radkka Tak to je super, to je nejmíň rizikový typ dvojčat, to dáte levou zadní. Ať se daří ![]()
@Ilorin @radkka vitajte v klube
![]()
Ilorin, máte jednovaječné alebo dvojvaječné dvojky? A pozerám, že ešte máte najstaršiu dcérku, takže to tiež bude (alebo už je teraz) veselo ![]()
Inak, my máme tiež Jonáša ![]()
@fragola ty asi ešte netušíš, čo čakáte, však? Viem, že to nie je dôležité, ale vieš, zvedavosť ![]()
@Deborah Ne, nevíme, ještě je brzo
Příští týden jdu na screenig, tak mám celkem nahnáno, protože jsem chytla od dětí ruce - nohy - ústa a celkem se bojím, aby bylo vše ok. Pohlaví důležité není, ale zvědaví budeme taky ![]()
@Deborah máme jednovaječné kluky a čekáme holčičky. Prostřední je taky holčička, navíc kluci půjdou do první třídy takže bude doma příští rok veselo
@fragola nech sa darí a všetko je, ako má byť
A verím, že aj tak je ![]()
@Ilorin jaj, vlastne áno, prostredná je dcérka, nejak som to zle pozrela ![]()
A teraz čakáte jedno, či dvoj? Prepáč, že sa tak pýtam, len rozmýšľam, ak by sme sa dali na ďalšie, aká je pravdepodobnosť dvojičiek (hlavne jednovaječných)
Neviem si to vôbec predstaviť ![]()
@Deborah Díky, snad to bude ok ![]()
Vždyť jednovaječná jsou taková hříčka přírody, tak bych se dalších dvojek nebála
A stejně, vsadím se, že by vás další dvojčata nepoložila
Kluci už budou tříletí, to už je v pohodě
No, pokud do dalšího půjdete, budu zvědavá taky
Ať se daří ![]()
@Deborah ted čekáme znovu jednovaječná dvojčata takže to bude mazec
@Ilorin tak to je veľká rarita
Ale bude to určite krásne ![]()
@fragola to jasné, že by sme zvládli aj ďalšie dvojky
Len mňa trochu desí tá predstava tehotenstva
A hlavne, ten mesiac v pôrodnici, z toho som ešte doteraz psychicky poznačená
Ale nechcem nikoho strašiť, každý to má inak ![]()
Holky mě by zajímalo jak jste to měly/máte s postýlkami? Hlavně ze začátku, když jsou opravdu miminka hodně malá. Každé zvlášt a postýlky u sebe ![]()
@Ilorin Já budu mít tak cca do 3.měsíců miminka v jedné postýlce ![]()