Život s Dvojčátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
16.11.16 19:41
@Fofrník píše:
No tak u nás na hlídání nikdo nebyl a taky to šlo. ;) S tímto zabezpečením co píšeš to bude malina. :D :D

No, jen aby všichni nedali ruce pryč, nevypli telefony, nevyvěsili zvonky a kdo ví co ještě :mrgreen: Já jenom doufám, že budou obě děti po manželovi, to by byla dokonalost sama, ten vůbec rodiče nepotřeboval, zato já, já byla ukázkové kontaktní dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.11.16 19:42
@fragola píše:
Nám se dvojčata narodila k sedmi dětem. Vždycky jsem říkala, že klidně 10 dětí, jen ne dvojčata. Počet dětí se snám splnil a dvojky jsou takový bonus na víc :lol: V r. 2013 jsem otěhotněla a bum, na UZ jednovaječná dvojčata. Těhotenství probíhalo ukázkově, žádný problém, ale měla jsem nahnáno, abych neskončila v nemocnici, předčasně neporodila apod. Ale měli jsme víc štěstí než rozumu a 36+5 jsem plánovanou sekcí porodila. Narodili se zdraví kluci jako buci - 3050g/49cm a 2650g/46cm. Za tři dny po porodu jsme šli domů.
Kluci byli od začátku poměrně dost nároční, první 2 měsíce jsem padala na hubu, to bylo dost strašný. Kluci v noci pořád fňukali, poplakávali, zásadně ne najednou, ale pěkně na střídačku, aby si jich maminka užila. Po těch 2 m už se to začalo zlepšovat a je to jen a jen lepší. Sice se objevují zase jiné problémy, občas se kluci bijí, koušou se, když má něco jeden, samozřejmě to chce i druhý, spaní bylo ještě po porodu dalšího miminka na houby, to bylo klukům 19m. Chození venku je zatím za trest, i když se od prázdnin se lepší :) Jeden chodí rychle, druhý se zase courá, občas berou holkám venku kočárky, tak to šlapou statečně :mrgreen:

No, v něčem je to prostě náročnější, v něčem naopak úžasné, když člověk obejmou oba, zasmějou se, dají pusu. Každopádně je to proti jednomu miminku jiné :) A samozřejmě už neříkám, že bych dvojčata nechtěla :*

S rozeznáním problém nemám, muž a děti občas ano. Kluci jsou si hodně podobní. Když mrknu jenom jedním okem, taky se občas seknu. Oblečení ladím pro jednoho do zelena, pro druhého do modra.

Panebože a ještě stíháte psát sem :potlesk: při tolika dětech, klobouk dolů před Vámi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
16.11.16 19:48
@radkka píše:
No, jen aby všichni nedali ruce pryč, nevypli telefony, nevyvěsili zvonky a kdo ví co ještě :mrgreen: Já jenom doufám, že budou obě děti po manželovi, to by byla dokonalost sama, ten vůbec rodiče nepotřeboval, zato já, já byla ukázkové kontaktní dítě :mrgreen:

i to se může stát :mrgreen: jsem si to živě představila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.11.16 19:49

@Fofrník Tak naši kluci nejsou povahově jeden jako druhý. Prvorozený jde do všeho po hlavě, a to občas doslova :lol: Ale je zase šikovnější, všechno umí dřív, dřív chodil, dřív se naučil zdolávat schody, líp se nají, je to neskutečnej mazel a závislák na mamince. Tom je takový opatrnější, pomalejší, holt tam ta minuta dělá své, no :lol:

@Deborah Budu se těšit. Jinak tebou popisované situace důvěrně znám. Starší kluci si v pokojích v patře staví z Lega, no a dvojčata už se naučila chodit po schodech, občas jim tam vletí, a to je pak se skřípáním zubů…
Jinak mě občas neskutečně vytáčí 3 letá, protože má pořád potřebu organizovat dvojčata, když je to nejmíň potřeba a jsou zrovna v klidu, pak řvou všichni :zed: No a super je taky, když pomáhají nejmladšímu, ještěže je to takové dítě odolné a šikovné :palec: :lol:

@radkka My neděsíme, máme ryze realisticko - optimisitcké příspěvky. Pravda, občas jsou šmrncnuté lehkou ironií :lol:
Pokud budeš mít k ruce tolik ochotných pomocníků, nemáš se čeho bát. Hlavní je teď donosit co nejdéle a aby děti byly zdravé :kytka:

Já jsem si teď s manželem domlouvala dvojčata - tentokrát holčičky, ale nebylo nám přáno. Je tam jenom jedno :lol:

Příspěvek upraven 16.11.16 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
16.11.16 19:50

Háčkuji se zajímavá diskuze, máme pětiletá dvojčata kluky, kteří půjdou příští rok do první třídy a v květnu čekáme dvojčata holčičky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
16.11.16 19:52

@Ilorin Páni to je hezké. prvně chlapci pak holčičky moc hezké, gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.11.16 19:53

@frgulka Mezi námi, kdybych se celé dny motala jenom kolem dětí a domácnosti, buď bych začala chlastat nebo si šla hodit mašli. To prostě nejde a potřebuju taky na chvilku vypnout. Pravda, dnes jsem tu víc, protože jsem od dětí chytla ruce - nohy - pusa. Mluvit nemůžu, tak aspoň píšu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
16.11.16 19:53

@Milka111 děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.11.16 20:00
@fragola píše:
@frgulka Mezi námi, kdybych se celé dny motala jenom kolem dětí a domácnosti, buď bych začala chlastat nebo si šla hodit mašli. To prostě nejde a potřebuju taky na chvilku vypnout. Pravda, dnes jsem tu víc, protože jsem od dětí chytla ruce - nohy - pusa. Mluvit nemůžu, tak aspoň píšu ;)

Já mám jen dvě děti :oops: a pořád se kolem nich motám, to je problém nás matek co mají jen jedno, dvě…když je jich pak víc, děti se naučí být samostatnější… a je to dobře, vždycky když budu vyflustlá, vzpomenu si na Vás… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.11.16 20:03
@Milka111 píše:
i to se může stát :mrgreen: jsem si to živě představila :mrgreen:

Já taky :mrgreen:

@fragola píše:
@Fofrník Tak naši kluci nejsou povahově jeden jako druhý. Prvorozený jde do všeho po hlavě, a to občas doslova :lol: Ale je zase šikovnější, všechno umí dřív, dřív chodil, dřív se naučil zdolávat schody, líp se nají, je to neskutečnej mazel a závislák na mamince. Tom je takový opatrnější, pomalejší, holt tam ta minuta dělá své, no :lol:

@Deborah Budu se těšit. Jinak tebou popisované situace důvěrně znám. Starší kluci si v pokojích v patře staví z Lega, no a dvojčata už se naučila chodit po schodech, občas jim tam vletí, a to je pak se skřípáním zubů…
Jinak mě občas neskutečně vytáčí 3 letá, protože má pořád potřebu organizovat dvojčata, když je to nejmíň potřeba a jsou zrovna v klidu, pak řvou všichni :zed: No a super je taky, když pomáhají nejmladšímu, ještěže je to takové dítě odolné a šikovné :palec: :lol:

@radkka My neděsíme, máme ryze realisticko - optimisitcké příspěvky. Pravda, občas jsou šmrncnuté lehkou ironií :lol:
Pokud budeš mít k ruce tolik ochotných pomocníků, nemáš se čeho bát. Hlavní je teď donosit co nejdéle a aby děti byly zdravé :kytka:

Já jsem si teď s manželem domlouvala dvojčata - tentokrát holčičky, ale nebylo nám přáno. Je tam jenom jedno :lol:

Příspěvek upraven 16.11.16 v 19:50

No, byl to na začátku šok, ale moc se těšíme a mám starost o to, aby to zvládli obá :srdce: ale věřím, že ano :dance:
Gratuluji k mimču :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.11.16 20:07

@radkka Šok chápu, taky to se mnou málem hvízdlo :lol: Určitě to zvládnete všichni tři :kytka: Jaký typ dvojčátek čekáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.11.16 20:20
@radkka píše:
No, jen aby všichni nedali ruce pryč, nevypli telefony, nevyvěsili zvonky a kdo ví co ještě :mrgreen: Já jenom doufám, že budou obě děti po manželovi, to by byla dokonalost sama, ten vůbec rodiče nepotřeboval, zato já, já byla ukázkové kontaktní dítě :mrgreen:

No raději počítej stím horším případem. Maximálně budeš příjemně překvapená. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.11.16 20:24
@Ilorin píše:
Háčkuji se zajímavá diskuze, máme pětiletá dvojčata kluky, kteří půjdou příští rok do první třídy a v květnu čekáme dvojčata holčičky :srdce:
:kytka: :kytka: Gratulace. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
16.11.16 20:27
@Fofrník píše: :kytka: :kytka: Gratulace. :D

děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.11.16 10:01
@fragola píše:
@radkka Šok chápu, taky to se mnou málem hvízdlo :lol: Určitě to zvládnete všichni tři :kytka: Jaký typ dvojčátek čekáš?
Prý to vypadá na dvojvaječné, pohlaví vědět nechceme :dance:
@Fofrník píše:
No raději počítej stím horším případem. Maximálně budeš příjemně překvapená. :D

Připravit se nedá asi ani na jedno, holt to nějak bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení