Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Fofrník píše:
No tak u nás na hlídání nikdo nebyl a taky to šlo.S tímto zabezpečením co píšeš to bude malina.
![]()
No, jen aby všichni nedali ruce pryč, nevypli telefony, nevyvěsili zvonky a kdo ví co ještě
Já jenom doufám, že budou obě děti po manželovi, to by byla dokonalost sama, ten vůbec rodiče nepotřeboval, zato já, já byla ukázkové kontaktní dítě ![]()
@fragola píše:
Nám se dvojčata narodila k sedmi dětem. Vždycky jsem říkala, že klidně 10 dětí, jen ne dvojčata. Počet dětí se snám splnil a dvojky jsou takový bonus na vícV r. 2013 jsem otěhotněla a bum, na UZ jednovaječná dvojčata. Těhotenství probíhalo ukázkově, žádný problém, ale měla jsem nahnáno, abych neskončila v nemocnici, předčasně neporodila apod. Ale měli jsme víc štěstí než rozumu a 36+5 jsem plánovanou sekcí porodila. Narodili se zdraví kluci jako buci - 3050g/49cm a 2650g/46cm. Za tři dny po porodu jsme šli domů.
Kluci byli od začátku poměrně dost nároční, první 2 měsíce jsem padala na hubu, to bylo dost strašný. Kluci v noci pořád fňukali, poplakávali, zásadně ne najednou, ale pěkně na střídačku, aby si jich maminka užila. Po těch 2 m už se to začalo zlepšovat a je to jen a jen lepší. Sice se objevují zase jiné problémy, občas se kluci bijí, koušou se, když má něco jeden, samozřejmě to chce i druhý, spaní bylo ještě po porodu dalšího miminka na houby, to bylo klukům 19m. Chození venku je zatím za trest, i když se od prázdnin se lepšíJeden chodí rychle, druhý se zase courá, občas berou holkám venku kočárky, tak to šlapou statečně
![]()
No, v něčem je to prostě náročnější, v něčem naopak úžasné, když člověk obejmou oba, zasmějou se, dají pusu. Každopádně je to proti jednomu miminku jiné
S rozeznáním problém nemám, muž a děti občas ano. Kluci jsou si hodně podobní. Když mrknu jenom jedním okem, taky se občas seknu. Oblečení ladím pro jednoho do zelena, pro druhého do modra.A samozřejmě už neříkám, že bych dvojčata nechtěla
Panebože a ještě stíháte psát sem
při tolika dětech, klobouk dolů před Vámi ![]()
@radkka píše:
No, jen aby všichni nedali ruce pryč, nevypli telefony, nevyvěsili zvonky a kdo ví co ještěJá jenom doufám, že budou obě děti po manželovi, to by byla dokonalost sama, ten vůbec rodiče nepotřeboval, zato já, já byla ukázkové kontaktní dítě
i to se může stát
jsem si to živě představila ![]()
@Fofrník Tak naši kluci nejsou povahově jeden jako druhý. Prvorozený jde do všeho po hlavě, a to občas doslova
Ale je zase šikovnější, všechno umí dřív, dřív chodil, dřív se naučil zdolávat schody, líp se nají, je to neskutečnej mazel a závislák na mamince. Tom je takový opatrnější, pomalejší, holt tam ta minuta dělá své, no ![]()
@Deborah Budu se těšit. Jinak tebou popisované situace důvěrně znám. Starší kluci si v pokojích v patře staví z Lega, no a dvojčata už se naučila chodit po schodech, občas jim tam vletí, a to je pak se skřípáním zubů…
Jinak mě občas neskutečně vytáčí 3 letá, protože má pořád potřebu organizovat dvojčata, když je to nejmíň potřeba a jsou zrovna v klidu, pak řvou všichni
No a super je taky, když pomáhají nejmladšímu, ještěže je to takové dítě odolné a šikovné
![]()
@radkka My neděsíme, máme ryze realisticko - optimisitcké příspěvky. Pravda, občas jsou šmrncnuté lehkou ironií ![]()
Pokud budeš mít k ruce tolik ochotných pomocníků, nemáš se čeho bát. Hlavní je teď donosit co nejdéle a aby děti byly zdravé ![]()
Já jsem si teď s manželem domlouvala dvojčata - tentokrát holčičky, ale nebylo nám přáno. Je tam jenom jedno ![]()
Příspěvek upraven 16.11.16 v 19:50
Háčkuji se zajímavá diskuze, máme pětiletá dvojčata kluky, kteří půjdou příští rok do první třídy a v květnu čekáme dvojčata holčičky ![]()
@Ilorin Páni to je hezké. prvně chlapci pak holčičky moc hezké, gratuluji ![]()
@frgulka Mezi námi, kdybych se celé dny motala jenom kolem dětí a domácnosti, buď bych začala chlastat nebo si šla hodit mašli. To prostě nejde a potřebuju taky na chvilku vypnout. Pravda, dnes jsem tu víc, protože jsem od dětí chytla ruce - nohy - pusa. Mluvit nemůžu, tak aspoň píšu ![]()
@fragola píše:
@frgulka Mezi námi, kdybych se celé dny motala jenom kolem dětí a domácnosti, buď bych začala chlastat nebo si šla hodit mašli. To prostě nejde a potřebuju taky na chvilku vypnout. Pravda, dnes jsem tu víc, protože jsem od dětí chytla ruce - nohy - pusa. Mluvit nemůžu, tak aspoň píšu
Já mám jen dvě děti
a pořád se kolem nich motám, to je problém nás matek co mají jen jedno, dvě…když je jich pak víc, děti se naučí být samostatnější… a je to dobře, vždycky když budu vyflustlá, vzpomenu si na Vás… ![]()
@Milka111 píše:
i to se může státjsem si to živě představila
Já taky ![]()
@fragola píše:
@Fofrník Tak naši kluci nejsou povahově jeden jako druhý. Prvorozený jde do všeho po hlavě, a to občas doslovaAle je zase šikovnější, všechno umí dřív, dřív chodil, dřív se naučil zdolávat schody, líp se nají, je to neskutečnej mazel a závislák na mamince. Tom je takový opatrnější, pomalejší, holt tam ta minuta dělá své, no
![]()
@Deborah Budu se těšit. Jinak tebou popisované situace důvěrně znám. Starší kluci si v pokojích v patře staví z Lega, no a dvojčata už se naučila chodit po schodech, občas jim tam vletí, a to je pak se skřípáním zubů…
Jinak mě občas neskutečně vytáčí 3 letá, protože má pořád potřebu organizovat dvojčata, když je to nejmíň potřeba a jsou zrovna v klidu, pak řvou všichniNo a super je taky, když pomáhají nejmladšímu, ještěže je to takové dítě odolné a šikovné
![]()
@radkka My neděsíme, máme ryze realisticko - optimisitcké příspěvky. Pravda, občas jsou šmrncnuté lehkou ironií
Pokud budeš mít k ruce tolik ochotných pomocníků, nemáš se čeho bát. Hlavní je teď donosit co nejdéle a aby děti byly zdravéJá jsem si teď s manželem domlouvala dvojčata - tentokrát holčičky, ale nebylo nám přáno. Je tam jenom jedno
Příspěvek upraven 16.11.16 v 19:50
No, byl to na začátku šok, ale moc se těšíme a mám starost o to, aby to zvládli obá
ale věřím, že ano ![]()
Gratuluji k mimču ![]()
@radkka Šok chápu, taky to se mnou málem hvízdlo
Určitě to zvládnete všichni tři
Jaký typ dvojčátek čekáš?
@radkka píše:
No, jen aby všichni nedali ruce pryč, nevypli telefony, nevyvěsili zvonky a kdo ví co ještěJá jenom doufám, že budou obě děti po manželovi, to by byla dokonalost sama, ten vůbec rodiče nepotřeboval, zato já, já byla ukázkové kontaktní dítě
No raději počítej stím horším případem. Maximálně budeš příjemně překvapená. ![]()
@Ilorin píše:
Háčkuji se zajímavá diskuze, máme pětiletá dvojčata kluky, kteří půjdou příští rok do první třídy a v květnu čekáme dvojčata holčičky
@fragola píše:Prý to vypadá na dvojvaječné, pohlaví vědět nechceme
@radkka Šok chápu, taky to se mnou málem hvízdloUrčitě to zvládnete všichni tři
Jaký typ dvojčátek čekáš?
@Fofrník píše:
No raději počítej stím horším případem. Maximálně budeš příjemně překvapená.
Připravit se nedá asi ani na jedno, holt to nějak bude ![]()