Život s manipulátorem

Anonymní
8.10.23 16:51

Život s manipulátorem

Ahoj holky, ženy i mamky. Prosím o radu ale zároveň prosím, nechci odpovědi typu ber nohy na ramena atd ale komplexní radu k řešení. Jsem s přítelem již 9 let a máme dvě krásné dcery. Náš vztah si prošel nevěrou z obou stran, prošel si násilím ale i léčením ze strasny chlapa. Když opomenu vše co bylo předtím mám problém s tím co je teď. Chlap se ve mě snaží neustále vyvolat pocit viny a to opravdu za všechno a vždy. Za vše můžu já, když nemůže něco najít můžu za to já, můžu za jeho blbou náladu, neustále mě vydírá rozchodem ale když mě dostane kam chce hrozně mě miluje. Vařím mu, uklízím starám se o děti a vše co je třeba vzhledem k tomu že on pracuje zahraničí, když je pryč jsme šťastný neustále mi projevuje lásku a přiveze mi vždy i dárečky, druhý den už jsem zase hnusná, tlustá, blbá a všechno nehezké. Pracuji pro něj ve firmě a peníze máme společné jak moje tak jeho ovšem on vydělá 100× více než já a také vím že mi rázem může přístup k penězům utnout. Takže největší problém je že jsem na něm finančně závislá. Sama jsem došla k rozhodnutí že chci odejít ale nevím jak vše zvládnu finančně protože vím že mi nic nedá. Úřad práce mi odmítl žádost na kauci nebo doplatek. Nemůžu teď nastolit do práce kvůli neustále nemoci dcery. Nehorší na tom je že vše toleruji protože ho hrozně miluji, nedokážu si ani představit po tolika letech od něj odejít i když se trápím já i děti když mě vidí plakat. Jak z toho ven? Byl někdo v takové situaci? Děkuji Terka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
8.10.23 17:00

Prvni krok mas za sebou a to je, ze si uvedomujes, ze zijes s manipulatorem a ze jsi na nem zavisla.
Zavislost na jine osobe znamena nedostatek lasky k sobe samotne.
Na tom tedka potrebuje pracovat, na svoji sebeucte a na tom, aby sis zacala vazit sama sebe.
Jak jsi na tom s rodinou a svymi prateli? Zvladnul te od nich odtrhnout a nebo k nim mas pristup?
Dalsi dulezita vec je podle me, si najit jinou praci, aby jsi na nem nebyla financne zavisla. takze je potreba zacit hodne pracovat na sebevedomi a vsim co s tim souvisi a najit si praci.

Příspěvek upraven 08.10.23 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
8.10.23 17:02
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ženy i mamky. Prosím o radu ale zároveň prosím, nechci odpovědi typu ber nohy na ramena atd ale komplexní radu k řešení. Jsem s přítelem již 9 let a máme dvě krásné dcery. Náš vztah si prošel nevěrou z obou stran, prošel si násilím ale i léčením ze strasny chlapa. Když opomenu vše co bylo předtím mám problém s tím co je teď. Chlap se ve mě snaží neustále vyvolat pocit viny a to opravdu za všechno a vždy. Za vše můžu já, když nemůže něco najít můžu za to já, můžu za jeho blbou náladu, neustále mě vydírá rozchodem ale když mě dostane kam chce hrozně mě miluje. Vařím mu, uklízím starám se o děti a vše co je třeba vzhledem k tomu že on pracuje zahraničí, když je pryč jsme šťastný neustále mi projevuje lásku a přiveze mi vždy i dárečky, druhý den už jsem zase hnusná, tlustá, blbá a všechno nehezké. Pracuji pro něj ve firmě a peníze máme společné jak moje tak jeho ovšem on vydělá 100× více než já a také vím že mi rázem může přístup k penězům utnout. Takže největší problém je že jsem na něm finančně závislá. Sama jsem došla k rozhodnutí že chci odejít ale nevím jak vše zvládnu finančně protože vím že mi nic nedá. Úřad práce mi odmítl žádost na kauci nebo doplatek. Nemůžu teď nastolit do práce kvůli neustále nemoci dcery. Nehorší na tom je že vše toleruji protože ho hrozně miluji, nedokážu si ani představit po tolika letech od něj odejít i když se trápím já i děti když mě vidí plakat. Jak z toho ven? Byl někdo v takové situaci? Děkuji Terka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
8.10.23 17:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ženy i mamky. Prosím o radu ale zároveň prosím, nechci odpovědi typu ber nohy na ramena atd ale komplexní radu k řešení. Jsem s přítelem již 9 let a máme dvě krásné dcery. Náš vztah si prošel nevěrou z obou stran, prošel si násilím ale i léčením ze strasny chlapa. Když opomenu vše co bylo předtím mám problém s tím co je teď.Chlap se ve mě snaží neustále vyvolat pocit viny a to opravdu za všechno a vždy. Za vše můžu já, když nemůže něco najít můžu za to já, můžu za jeho blbou náladu, neustále mě vydírá rozchodem ale když mě dostane kam chce hrozně mě miluje. Vařím mu, uklízím starám se o děti a vše co je třebavzhledem k tomu že on pracuje zahraničí, když je pryč jsme šťastný neustále mi projevuje lásku a přiveze mi vždy i dárečky, druhý den už jsem zase hnusná, tlustá, blbá a všechno nehezké. Pracuji pro něj ve firmě a peníze máme společné jak moje tak jeho ovšem on vydělá 100× více než já a také vím že mi rázem může přístup k penězům utnout. Takže největší problém je že jsem na něm finančně závislá. Sama jsem došla k rozhodnutí že chci odejít ale nevím jak vše zvládnu finančně protože vím že mi nic nedá. Úřad práce mi odmítl žádost na kauci nebo doplatek. Nemůžu teď nastolit do práce kvůli neustále nemoci dcery. Nehorší na tom je že vše toleruji protože ho hrozně miluji, nedokážu si ani představit po tolika letech od něj odejít i když se trápím já i děti když mě vidí plakat. Jak z toho ven? Byl někdo v takové situaci? Děkuji Terka

Klasika, proč to všechno děláš, a necháš si líbit, aby se k tobě takhle choval? Tohle je těžký, ty jsi mu to dovolila, a tedˇse divíš. Tak asi začni šetřit, atˇmáš na kauci a něco do začátku a pak odejdi, co jinýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 17:13

@Jana525
Janičko moje rodina je jedna velká hrůza nemusel mě od nich odtrhovat já se v 16 odtrhla sama, všichni se topí v penězích ale já jsem černá ovce rodiny i když jsem vlastně nikdy nepochopila proč. Táta mi řekl že problémy a starosti učí člověka a ať se o sebe postarám sama, máma mě nenávidí od chvíle co mě porodila. Kamarády nemám protože ani nechci ztrácet čas falešnými lidmi kteří se ozvou jen když něco chtějí. Sebelásku k sobě mám ale teď převládá strach, strach že zklamu děti a nezvládnu to. Upřímně fakt teď držím jen na vlásku finanční stránky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 17:17

@arinecka to je strašně jednoduché takhle napsat a říct ale realita je trochu jiná. Proč jsem to dovolila? Protože jsem si to jako spousta ani neuvědomovala nebo přehlížela kvůli dětem. Nejsem typ člověka co stojí o neúplnou rodinu. Šetřit? Psala jsem že peníze máme společné a vzhledem k tomu že fungujeme na bázi jeho účtu tak to moc jednoduché není, navíc já jsem v insolvenci. A já se nedivím ničemu tohle jsou přesně ty řeči které nepomůžou a jsou k ničemu. Takže děkuji :palec:

• Citovat
  • Upravit
9918
8.10.23 17:19
@Anonymní píše:
@Jana525
Janičko moje rodina je jedna velká hrůza nemusel mě od nich odtrhovat já se v 16 odtrhla sama, všichni se topí v penězích ale já jsem černá ovce rodiny i když jsem vlastně nikdy nepochopila proč. Táta mi řekl že problémy a starosti učí člověka a ať se o sebe postarám sama, máma mě nenávidí od chvíle co mě porodila. Kamarády nemám protože ani nechci ztrácet čas falešnými lidmi kteří se ozvou jen když něco chtějí. Sebelásku k sobě mám ale teď převládá strach, strach že zklamu děti a nezvládnu to. Upřímně fakt teď držím jen na vlásku finanční stránky.

Sebelasku rozhodne na zdrave urovni mit nebudes, to by jsi neskoncila v takove situaci, v jake ted jsi!
To, co pises o svoji rodine, to jen potvrzuje. Pokud se k tobe takhle rodice chovali, tak se ani mit rada nemuzes.
Nemit kamarady opravdu neni dobre, naopak je moc dulezite mit nejake pratele i to cloveku pomaha, aby mel nadhlled, nazor druhych lidi, pomoc a aby se pak neocitl zavisli na partnerovi.
Pokud jusi mela udajne pouze falesne kamarady, zase je to o nejakem tvem vnitrnim nastaveni, protoze to, co vyzarujeme, to si pritahujeme do zivota.
Podle me potrebujes s nejakym odbornikem pracovat na tom sebevedomi a jit az do toho detstvi, protoze tam je stoprocentne ppricina tveho soucasneho stavu.
Deti zklames hlavne tim, ze v tehle situaci vy6rostou, protoze jako dospeli budou presvedceni, ze vztah s manipulatorem je normalni vec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
8.10.23 17:39

Pokud všichni kolem tebe jsou falešní, zlí a manipulativní, bylo by vhodné se zamyslet nad tím, na kolik na tom máš sama podíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
8.10.23 18:17
@Anonymní píše:
@arinecka to je strašně jednoduché takhle napsat a říct ale realita je trochu jiná. Proč jsem to dovolila? Protože jsem si to jako spousta ani neuvědomovala nebo přehlížela kvůli dětem. Nejsem typ člověka co stojí o neúplnou rodinu. Šetřit? Psala jsem že peníze máme společné a vzhledem k tomu že fungujeme na bázi jeho účtu tak to moc jednoduché není, navíc já jsem v insolvenci. A já se nedivím ničemu tohle jsou přesně ty řeči které nepomůžou a jsou k ničemu. Takže děkuji :palec:

To je úplně klasická situace - žena z původní toxické rodiny si do života přitahuje jen toxické lidi. Hlavně partnera, ale bohužel často i „takové přátele“. Ty ho nemiluješ, ty jsi na něm emočně závislá, toužíš po lásce, pochopení, empatii, které se ti v původní rodině nedostávalo. Od něj se ti dostává, tak jako vždy v těhle případech občas hezkého chování ( i když po zbytek času je extrémně zlý, uráží tě ponižuje, citově vydírá a znejisťuje) a to v tobě upevňuje pouto. I to, že nikoho jiného kromě malých dětí nemáš. Nebudu ti radit od něj odejít, vím, že je to těžké a zatím na to ani nejsi připravená. Měla bys teď začít chodit nějak na terapii a ujasnit si svůj život, z čeho tvoje životní problémy vznikají a co s tím dělat. To může trvat dlouho. Po tu dobu začni myslet na zadní vrátka, šetřit někde bokem peníze, zaplatit ty dluhy a najít si třeba jiné zaměstnání, abys na manželovi nebyla aspoň finančně závislá. časem uvidíš. Třeba dospěješ k tomu, že budeš tak silná a nenecháš si od něj to hnusné chování líbit a naučíš se být asertivní nebo třeba i časem budeš tak silná, že od něj odejdeš. Nastuduj si na začátek něco o toxických rodičích, o narcistické poruše, o emoční závislosti. Na internetu je toho spousta, jsou i knížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 18:20

Bohužel, jediné řešení je odejít. Říkám to jako někdo, kdo si tím prošel, takže vím moc dobře, jak těžké to je. Situace byla dost podobná, komplikovaná ještě tím, že žijeme v zahraničí, kde nemáme nikoho a „jak to chodí“ zjišťuji za pochodu. Odešla jsem i za cenu, ze jsem netušila, jak se o nás postarám, a že nejspíš skoncime v azylovém domě, ale uz jsem byla na pokraji sil, zejména psychických. Dnes je to skoro 2 roky a i přes všechno, co se děje - ono to tím neskončí, spíš naopak, na to se připrav - můžu říct, ze to bylo nejlepší rozhodnutí a krok. Lituji maximálně toho, ze jsem to neudělala dřív a děti to musely vidět.
Konkrétnější rady bohužel nemám, neb nevím, jaké možnosti máš v ČR, ale věř, ze to dokážeš.

• Citovat
  • Upravit
3003
8.10.23 18:28

Jak dlouho ta insolvence bude ještě trvat? Proč jsi do ní spadla?
Co se týká peněz, to funguje jak? Posílá ti výplatu na společný účet? Ohodnocení na své pozici ve srovnání s trhem práce máš adekvátní (srovnej např. na platy.cz)? Nedokážu si moc představit, kolik můžeš brát, že on 100× tolik…
Zajdi rozhodně do manželské poradny. Nedokážu říct, proč vás vztah funguje na dálku a když jste doma, tak tě nemůže vystát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
8.10.23 20:44
@Anonymní píše:
@arinecka to je strašně jednoduché takhle napsat a říct ale realita je trochu jiná. Proč jsem to dovolila? Protože jsem si to jako spousta ani neuvědomovala nebo přehlížela kvůli dětem. Nejsem typ člověka co stojí o neúplnou rodinu. Šetřit? Psala jsem že peníze máme společné a vzhledem k tomu že fungujeme na bázi jeho účtu tak to moc jednoduché není, navíc já jsem v insolvenci. A já se nedivím ničemu tohle jsou přesně ty řeči které nepomůžou a jsou k ničemu. Takže děkuji :palec:

Aha, takze ty vlastne za nic nemuzes. Klasika :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.6.24 01:46
@Anonymní píše: Více

Ahoj lidi já trochu Jiny problém moje žena mě podváděla asi 3mesice kdys sem ji řekl ať se ho vzdát tak mi řekla že nikdy, tak sem odešel dcera chtěla jít semnou ale žena mi ji nechtěla dát ani na vykend, tak sem si ji vzal soudně, pak se asi vni něco hnulo a nakonec šla zámnou ale řešíme zas jiný problém za prvé myslim si že je stim chlapem pořád v kontaktu a za druhé kdys se snažím otom všem mluvit tak začne brečet že ji ničím a že pořád chci něco řešit, tak sem ji řekl že chci jenom vědět jak to bude dál, a protože je u mě a stále si drží svůj podnájem stim že semnou bydlet nechce ale chce mě nastevovat a že tak bude naše manželství vypadat stim ale nesouhlasím ona ale oděme nechce odejít a klidně sedí i před domem cos nechápu. máte někdo podobnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
19.6.24 11:06

Zakladatelko, už jenom to, když si představíš, že se s někým novým budeš od srdce objímat, Tě musí donutit odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí