Vztah s Kosovanem ( albancem)

Anonymní
8.10.23 10:45

Vztah s Kosovanem ( albancem)

Ahoj holky,

Před rokem jsem potkala kluka.. 29 let z Kosova, neuměl ani slovo česky, anglicky katastrofa.. postupně jsme se začali vídat a nakonec jsme jakoby spolu.. nás vztah je ale takový zvláštní, nevim, jestli je to tím, že si moc nerozumíme, nebo tím, že nevíme co od sebe čekat.. každý den jsme spolu, ale bohužel až od noci, protože celé dny tráví v práci ( kuchyně) růžový brýle už úplně nemám, ale nějak bych chtěla slyšet, jestli má někdo osobní zkušenost se vztahem s mužem takhle odlišné národnosti :) jinak bych chtěla dodat, že to není muslim, ale křesťan..děkuji

Příspěvek upraven 08.10.23 v 11:10

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
633
8.10.23 10:56

Jak spolu tedy mluvíte, když neumí česky ani anglicky? Jinak osobní zkušenost nemám, ale z blízkého okolí neznám pár, kterému by to i přes velmi rozdílnou kulturu dlouhodobě klapalo. Jako krátké vzplanutí možná, ale pak se vždycky objeví problémy, respektive muž-cizinec odhalí svou pravou tvář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 10:59

Já byla chvíli s jedním, co se nazýval Rekrm, ale napůl a uvnitř byl Albánec po otci. Žil několik let v Německu, měl vlastní kavárnu, žádný tragéd. Ale povahově to byl proste Albánec… mluvili jsme spolu německy, ale pro mě tehdy byla němčina obtížná, takže taky problém. Ale hlavně jsem nedala jeho povahu. Urážlivý, povýšený, egoistický. Samozřejmě se to začalo ukazovat až v průběhu času. Nikdy víc

• Citovat
  • Upravit
1
8.10.23 11:00
:zed:

Příspěvek upraven 08.10.23 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 11:05
@Anonymní píše:
Já byla chvíli s jedním, co se nazýval Rekrm, ale napůl a uvnitř byl Albánec po otci. Žil několik let v Německu, měl vlastní kavárnu, žádný tragéd. Ale povahově to byl proste Albánec… mluvili jsme spolu německy, ale pro mě tehdy byla němčina obtížná, takže taky problém. Ale hlavně jsem nedala jeho povahu. Urážlivý, povýšený, egoistický. Samozřejmě se to začalo ukazovat až v průběhu času. Nikdy víc

Děkuji za komentář, urážlivý je dost.. občas mi přijde jako totální dramaqueen :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 11:13
@Anonymní píše:
Děkuji za komentář, urážlivý je dost.. občas mi přijde jako totální dramaqueen :zed:

Rekrm=Řek, špatný autokorekt

Oni to budou mít v sobě… říkají tomu hrdost. Na druhou stranu, některé ženy to nevidí jako negativum. Konkrétně ten můj mě nicméně nebral jako sobě rovnou, prostě žena má svojí roli, kterou jsem odmítala plnit

• Citovat
  • Upravit
8573
8.10.23 11:27
@Terezii píše: :zed:Příspěvek upraven 08.10.23 v 11:06

No nic, to se moc nepovedlo ;) každopádně Tady budoucnost fakt nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12634
8.10.23 11:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Před rokem jsem potkala kluka.. 29 let z Kosova, neuměl ani slovo česky, anglicky katastrofa.. postupně jsme se začali vídat a nakonec jsme jakoby spolu.. nás vztah je ale takový zvláštní, nevim, jestli je to tím, že si moc nerozumíme, nebo tím, že nevíme co od sebe čekat.. každý den jsme spolu, ale bohužel až od noci, protože celé dny tráví v práci ( kuchyně) růžový brýle už úplně nemám, ale nějak bych chtěla slyšet, jestli má někdo osobní zkušenost se vztahem s mužem takhle odlišné národnosti :) jinak bych chtěla dodat, že to není muslim, ale křesťan..děkuji

Příspěvek upraven 08.10.23 v 11:10

Nomohla bych byt s chlapem s kterym se nemohu domluvit.. jsem hodne komunikarivni tak ze vych ho kopla do zadele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 11:52

@lilith1 teď je to Jakš taks už dobrý, lámaná anglicko čeština se celkem dá 😆 na začátku to byl masakr, to jsme si dokola předávali telefon s překladačem 😆

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 12:00
@Anonymní píše:
@lilith1 teď je to Jakš taks už dobrý, lámaná anglicko čeština se celkem dá 😆 na začátku to byl masakr, to jsme si dokola předávali telefon s překladačem 😆

Jak dlouho jste spolu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 12:02
@Anonymní píše:
Jak dlouho jste spolu?

Rok a pár měsíců

• Citovat
  • Upravit
206
8.10.23 12:18

Vztah s cizincem je hlavně o respektu jeden k druhému a ústupkách. Zamyslela bych se nad jednou věcí - pokud spolu budete plánovat rodinu/děti, jste oba schopni se domluvit a nastavit si pravidla? Jste schopni si vyjít vstříc? Každá národnost má jiné představy o fungování rodiny a života. Kdyby šlo například o muslima, můžeš jíst vepřové, bude tě respektovat? “Dovolí,, to vašemu dítěti, a nebo z něj bude muset být taky echt muslim? Nevadí ti to? Přizpůsobíš se ty? A nebo on? Apod. To byl jen příklad, vím, že jsi psala, že je křesťan, ale taky si do Vašeho společného života přinese některé zvyky a tradice, na které ty nejsi zvyklá a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 12:25
@Anonymní píše:
Rok a pár měsíců

To už jste spolu dlouho. To bys měla vědět, jak jsi ochotna tolerovat jeho náturu…
Jak píše Sofi. Ten můj byl taky křesťan. To ale nic neznamená… chováním bych ho dala spíš k Turkovi. A na to jsem já moc svobodomyslná ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 12:26
@Sofi183 píše:
Vztah s cizincem je hlavně o respektu jeden k druhému a ústupkách. Zamyslela bych se nad jednou věcí - pokud spolu budete plánovat rodinu/děti, jste oba schopni se domluvit a nastavit si pravidla? Jste schopni si vyjít vstříc? Každá národnost má jiné představy o fungování rodiny a života. Kdyby šlo například o muslima, můžeš jíst vepřové, bude tě respektovat? “Dovolí,, to vašemu dítěti, a nebo z něj bude muset být taky echt muslim? Nevadí ti to? Přizpůsobíš se ty? A nebo on? Apod. To byl jen příklad, vím, že jsi psala, že je křesťan, ale taky si do Vašeho společného života přinese některé zvyky a tradice, na které ty nejsi zvyklá a naopak.

Já jsem právě tak nějak schopná, dělat kompromisy, z toho, co jsme se bavili to vypadá, že máme oba rodinu na prvním místě.. a i on je dost otevřený určitým věcem, ale tak nějak pořád mám v hlavě myšlenku, co když.. V okolí co vidím, tak mají zkušenosti holky většinou s muslimama, ale o reálných zkušenostech s kosovany se moc nikde nepíše 😆 🙈

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 12:42

Ano já mám vztah s kosovským Albáncem. Žije tady v Čechách cca 16 let. Umí dobře česky. Má tady svou firmu. Jsme spolu už rok.
Je hodně pozorný, v podstatě často nadává na české chlapy, že se neumí postarat o své ženy, že je to hrůza jak vidí když chlap za sebe nechává platit v restauraci od ženy.
Má hodně velkou rodinu, je jich několik sourozenců, plno bratranců…Jsou opravdu hodně rodinně založení. Muslim to není i když jeho maminka muslimka je, i jeden z jeho bratrů. Nejí vepřové :mrgreen: Každopádně je moc hodný :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky