Vztah s Kosovanem ( albancem)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
206
8.10.23 12:46
@Anonymní píše:
Já jsem právě tak nějak schopná, dělat kompromisy, z toho, co jsme se bavili to vypadá, že máme oba rodinu na prvním místě.. a i on je dost otevřený určitým věcem, ale tak nějak pořád mám v hlavě myšlenku, co když.. V okolí co vidím, tak mají zkušenosti holky většinou s muslimama, ale o reálných zkušenostech s kosovany se moc nikde nepíše 😆 🙈

Co myslíš tím, co když?
Já znám jednu rodinu - albánce a také křesťany. Jsou to moc milý lidi, zaměřený na rodinu, dobrosrdečný. Ale je to kousek od kousku, tak jak všude..musíš dát na svůj pocit :kytka: Ten kulturní rozdíl není naštěstí tak velký, pokud je křesťan, ale i to může být na škodu, pokud ty třeba nevěříš a on je silně věřící. Ty vzájemné “obavy” si musíte probrat spolu, dřív než to bude vážnější. S manželstvím a dítětem by se tyto nevyřešené věci mohly výrazně prohloubit. Je to vždy vše jen a jen o komunikaci. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
8.10.23 12:46
@Anonymní píše:
Já jsem právě tak nějak schopná, dělat kompromisy, z toho, co jsme se bavili to vypadá, že máme oba rodinu na prvním místě.. a i on je dost otevřený určitým věcem, ale tak nějak pořád mám v hlavě myšlenku, co když.. V okolí co vidím, tak mají zkušenosti holky většinou s muslimama, ale o reálných zkušenostech s kosovany se moc nikde nepíše 😆 🙈

V tom případě byste se měli konkrétně pobavit o tom, co pro každého z vás znamená rodina, jak budete mít rozdělené role atd. Abys ty pak nezila prikovana k plotně, zatímco pan si bude chodit po kavárnách a vysvětlovat ti, kde je tvoje místo. A neuškodí si nastudovat nějaké odbornejsi zdroje ohledně jejich kultury, protože to obvykle rámcově sedí.
Bylo by dobré taky navštívit společně jeho rodinu, abys věděla, jaký mají vztah jeho rodiče, případ e pokud má zadané sourozence, tak i ty si proklepnout, jakou roli hrají ve vztahu s jejich partnery.
A teda být rok s někým, s kým se skoro nedomluvim a ještě ho vídám po nocích mi neprijde jako nijak zvlast hluboký vztah, že by bylo třeba se bavit o budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
8.10.23 12:49
@Anonymní píše:
Ano já mám vztah s kosovským Albáncem. Žije tady v Čechách cca 16 let. Umí dobře česky. Má tady svou firmu. Jsme spolu už rok.
Je hodně pozorný, v podstatě často nadává na české chlapy, že se neumí postarat o své ženy, že je to hrůza jak vidí když chlap za sebe nechává platit v restauraci od ženy.
Má hodně velkou rodinu, je jich několik sourozenců, plno bratranců…Jsou opravdu hodně rodinně založení. Muslim to není i když jeho maminka muslimka je, i jeden z jeho bratrů. Nejí vepřové :mrgreen: Každopádně je moc hodný :)

To souhlasím, to se týká vetšiny mužů z Balkánu, mají to tak nastavené. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 12:49

Mám manžela kosovského albánce… zdrhej

• Citovat
  • Upravit
95
8.10.23 13:07

Dlouholetý kamarád je kosovský Albánec. Pochází z muslimské rodiny, ale tady Čechách to trošku „fláká“, cpe se vepřovým, sem tam sklenička. Je pracovitý, spolehlivý, férový, rodinu má na prvním místě. Jeden z mála lidí, o kterém jsem si jistá, že by se o ženskou v případě potřeby postaral, ubránil jí i fyzicky. Skvělej bavič a prakticky pořád tak trochu „na lovu“. Je to krásnej chlap, má charisma, prostě ženy na něj letí. Mám ho moc ráda a ve skrytu duše mám pro něj asi i slabost, ale doma bych ho nechtěla ani omylem. Jakmile je ve vážném vztahu, tak partnerka musí být submisivní, počítat s tím, že finančně podporuje rodinu doma, prostě se smířit s tím, že má temperamentní povahu, je majetnický, kápo je on, od ženy očekává poslušnost a obdiv a přes to vlak nejede. Prostě jiná kultura se nezapře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.23 13:08

Mám zkušenost jen zprostředkovanou, příbuzná mé blízké kamarádky si vzala Albánce a žijí v západní Evropě společně s jeho další rodinou (ne v jednom bytě, v jedné zemi, ale v blízkém kontaktu neustále). V podstatě to je hodný člověk, žádný zloduch, jeho rodina také není nijak zlá, ale manželství funguje díky tomu, že manželka poslouchá, podřizuje se a nevyskakuje si, to vše na úplně jiném levelu, než jsme u nás ve střední Evropě zvyklí, ona v podstatě ani jinou možnost nemá. Další případ, tentokrát kamarádka kamarádky, sice už s manželem Albáncem nežije v jedné domácnosti (manžel je docela pokrokový, takže tohle připustil), ale nemůže se rozvést, i když by moc chtěla, prý jí v tomto ohledu docela ostře vyhrožoval, takže sklapla.
Albánci mají naprosto odlišný pohled na tradiční role, postavení ženy v rodině, fungování rodiny atd. a co se mě osobně týká, prchala bych, až by se za mnou prášilo. Čest všem výjimkám, protože nikdy nejsou všichni a všechno stoprocentně nastejno, ale byla bych hodně opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 13:11

Rozhodla jsem se napsat trochu více, ať si každá udělá představu a dobře si rozmyslí, co v životě chce.
Jsem se svým mužem 10 let, našel si mě v podstatě jako puberťačku.
Finančně ano, pro ně je opravdu potupa se o ženu nepostarat, nezaplatit za ní v restauraci apod. Bohužel je pro ně potupa spousta věcí - když jim žena před lidmi odsekne, obléká se vyzývavě, chodí s kamarádkami ven.
Ano, muž je sice muslim, ale oni jsou většinově muslimové jen ofiko, nijak to neprožívají, v tomto směru problémy nejsou. Zmiňuji to proto, že zakladatelka zmiňuje, zme ten její je křesťan - je to úplně šumák.
Ta jejich hrdost, urážení se, temperament.. se nedá dlouhodobě v klidu ustát.
V posteli jsou nejlepší - aspoň ten můj :lol: ten temperament a dominance se samozřejmě projeví i v posteli, což je děsně se.xy, ale..
Milují svoje děti, v případě rozchodu je nenechají matce jen tak, budou dělat peklo a znepříjemňovat život všemi možnými způsoby.
V Kosovu 70% mužů svoje ženy bije, to je snad všeříkající.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 13:16
@Andrea9 píše:
Dlouholetý kamarád je kosovský Albánec. Pochází z muslimské rodiny, ale tady Čechách to trošku „fláká“, cpe se vepřovým, sem tam sklenička. Je pracovitý, spolehlivý, férový, rodinu má na prvním místě. Jeden z mála lidí, o kterém jsem si jistá, že by se o ženskou v případě potřeby postaral, ubránil jí i fyzicky. Skvělej bavič a prakticky pořád tak trochu „na lovu“. Je to krásnej chlap, má charisma, prostě ženy na něj letí. Mám ho moc ráda a ve skrytu duše mám pro něj asi i slabost, ale doma bych ho nechtěla ani omylem. Jakmile je ve vážném vztahu, tak partnerka musí být submisivní, počítat s tím, že finančně podporuje rodinu doma, prostě se smířit s tím, že má temperamentní povahu, je majetnický, kápo je on, od ženy očekává poslušnost a obdiv a přes to vlak nejede. Prostě jiná kultura se nezapře.

Jojo to je přesně ono, jako kamarádi či milenci jsou super, ale na vážno to nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 13:23
@Anonymní píše:
Jojo to je přesně ono, jako kamarádi či milenci jsou super, ale na vážno to nejde.

Ano je fakt že v posteli jsem lepšího nezažila. Ten můj má obřízku, což je pro mne velké plus :pankac:

• Citovat
  • Upravit
34473
8.10.23 13:27

Každý svého štěstí strůjce. Když si potřebuješ komplikovat život, tak směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 13:37
@Sofi183 píše:
Co myslíš tím, co když?
Já znám jednu rodinu - albánce a také křesťany. Jsou to moc milý lidi, zaměřený na rodinu, dobrosrdečný. Ale je to kousek od kousku, tak jak všude..musíš dát na svůj pocit :kytka: Ten kulturní rozdíl není naštěstí tak velký, pokud je křesťan, ale i to může být na škodu, pokud ty třeba nevěříš a on je silně věřící. Ty vzájemné “obavy” si musíte probrat spolu, dřív než to bude vážnější. S manželstvím a dítětem by se tyto nevyřešené věci mohly výrazně prohloubit. Je to vždy vše jen a jen o komunikaci. :hug:

No, myslím, že s vírou je to u nás tak podobně, spíš se bojím, že to nemyslí prostě úplně vážně, přece jen jsem rozvedená a taky už ne nejmladší i když to věděl hned od začátku… Vlastně najednou jsem začala o všem pochybovat, doma to samozřejmě řešíme a staví se k tomu tak, že mě podporuje v tom, abych věřila jeho lásce.. ale zaráží mě, že z nějakého důvodu ( podle mě, kvůli tomu, že jsem rozvedená) o nás jeho rodičům ještě neřekl..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 13:38
@Anonymní píše:
Mám manžela kosovského albánce… zdrhej
:,(
  • Citovat
  • Upravit
12659
8.10.23 13:53
@Anonymní píše:
@lilith1 teď je to Jakš taks už dobrý, lámaná anglicko čeština se celkem dá 😆 na začátku to byl masakr, to jsme si dokola předávali telefon s překladačem 😆
A to ti n
@Anonymní píše:
@lilith1 teď je to Jakš taks už dobrý, lámaná anglicko čeština se celkem dá 😆 na začátku to byl masakr, to jsme si dokola předávali telefon s překladačem 😆

A to ti nevadi? Co se ti na nem tak libi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 14:23
@lilith1 píše:
A to ti nevadi? Co se ti na nem tak libi?

Jako občas mi to vadí..je to první muž v mém životě na kterým se mi líbí snad úplně všechno… hlavně jeho láska k rodině, jakým stylem dává lásku mne a i to, jak přijal moji dceru…jak je na jednu stranu strašně dominantní, ale na druhou stranu děláme blbosti jako malé děti..

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
8.10.23 14:37

Já bych strašně dominantního chlapa nesnesla. Ale jsou ženy, pro které to bude ok. Ujasni si, jestli bys takový vztah chtěla, po roku už víš, jak se projevuje - a podle toho jednej. Kdysi jsem znala kosovsko albánský pár, vypadali docela spokojeně, nějaké divné chování jsem u něj nezaznamenala. Ale co se u koho děje za zavřenými dveřmi, to nikdo neví. Každopádně on vypadal na hodného a taky bych řekla, že to bude kus od kusu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky