Nechci děti kvůli práci?

Anonymní
8.10.23 12:12

Nechci děti kvůli práci?

Přeji hezkou neděli, ani nevím, zda jsem správně nazvala téma, píši takové mé zamyšlení. Pracuji ve školce jako učitelka a zároveň jsem také ve vedoucí funkci. Jsem ve své práci maximálně spokojená :srdce: Manžel pracuje z domova, stavíme dům, plánujeme děti a stěhování bude až kdykoliv v těhotenství, dříve určitě ne. Já ale asi musím počítat s tím, že se po mateřské nevrátím do této práce a budu si hledat jinou školku, protože nový dům je 80km od mé školky a to je hodinu cesty autem - což není na každodenní dojíždění. A zde je právě ten „problém“ - přijde mi, že z tohoto důvodu ještě nechci mít své děti, jsem v práci spokojená a právě nechci odejít, bude mě to hodně moc mrzet, mám to tam velmi ráda. Vím, že se s tím musím srovnat sama, ale i tak mě zajímají vaše názory. Prosím o zachování anonymu, nemusí mě tu hned každý poznat. Děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1845
8.10.23 12:17

Takže do nového domu se přestěhujete jen když budete těhotná, jinak ne? Toto trošku nechápu. Proč stavíte dům 80km od práce, ze které nechcete odejít? Nebo když nebudete mít dítě dojíždění nebude vadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
8.10.23 12:23

To máš tak, že VŽDYCKY budeš muset z něčeho slevit.. Nechápu proč stavíte 80km daleko, ale asi to má své důvody… A to s tím stěhováním jenom v době těhotenství trochu nepobírám… Však na tom to nezáleží ne? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85416
8.10.23 12:37

V zadnem pripade bych se deti kvuli praci nevzdavala a resila to jinak. Navic ted jsi spokojena a za rok muze byt vse jinak, zkusenost. Vse se meni, i v praci, rodina a deti zustavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
8.10.23 12:46
@Anonymní píše:
Přeji hezkou neděli, ani nevím, zda jsem správně nazvala téma, píši takové mé zamyšlení. Pracuji ve školce jako učitelka a zároveň jsem také ve vedoucí funkci. Jsem ve své práci maximálně spokojená :srdce: Manžel pracuje z domova, stavíme dům, plánujeme děti a stěhování bude až kdykoliv v těhotenství, dříve určitě ne. Já ale asi musím počítat s tím, že se po mateřské nevrátím do této práce a budu si hledat jinou školku, protože nový dům je 80km od mé školky a to je hodinu cesty autem - což není na každodenní dojíždění. A zde je právě ten „problém“ - přijde mi, že z tohoto důvodu ještě nechci mít své děti, jsem v práci spokojená a právě nechci odejít, bude mě to hodně moc mrzet, mám to tam velmi ráda. Vím, že se s tím musím srovnat sama, ale i tak mě zajímají vaše názory. Prosím o zachování anonymu, nemusí mě tu hned každý poznat. Děkuji :mavam:

Přemýšlela bych, jestli se musím stěhovat 80 km. Dům se dá pronajmout nebo prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
8.10.23 12:53

A proč stavíte tak daleko od práce? Na to jste měli myslet dříve. Nebo se stěhovat musíte? :think:

Příspěvek upraven 08.10.23 v 12:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.10.23 12:54

Ta skvela prace se muze ze dne na den zmenit v nocni muru, staci vymena sefove :nevim:.

Pokud deti „jednou chces“, tak neni na co cekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 12:57

Odpověď na dům a vzdálenost 80km - dům stavíme tady, protože máme krásnou parcelu zadarmo. Dům bude nádherný, za chvíli hotový a moc se tam těším, jen s tou prací mě to mrzí. S manželem jsme to diskutovali už dříve, jsem tak rozhodnutá. Jen jak se to blíží, tak mě to kvůli školce mrzí stále více. Já vím, je to jen práce a myslím si, že školku seženu vždy a kdo ví, jak to bude za několik let. Ale jak jsem ve všech směrech spokojená, tak je to těžší.
Ohledně toho stěhování a těhotenství - budeme se stěhovat až když budu těhotná, abych nemusela „na chvilku“ před těhotenstvím měnit práci.
Děti určitě chci, není to tak, že bych je nechtěla vůbec. Jen si tak říkám, zda to kvůli té současné spokojenosti zbytečně neoddaluji. V této školce jsem už několik let a stále stejně spokojená. Tak se s tím odchodem musím srovnat :oops:

• Citovat
  • Upravit
1402
8.10.23 12:59

Já moc nechápu proč stavíte dům tak daleko, když jste takhle teď spokojeni. Taky nechápu proč se budete stěhovat až budeš těhotná. Nebo jestli je to špatně napsaný, :nevim: taky si můžeš plánovat co chceš, ale realita bude třeba úplně jiná. Někdo otěhotní hned a vše je dobré, někomu to nejde nebo třeba o miminko přijde apod. A všechno se tím mění. Já bych hledala bydlení blíž práce, aby se bylo kam vrátit. :nevim:
A ne každý chce děti, kor opkud pracuješ s dětmi. Klidně ty děti nemej vůbec, však je to azdeho věc, dneska na tebe nikdo koukat blbě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.23 13:00
@Lucie_Sx píše:
Ta skvela prace se muze ze dne na den zmenit v nocni muru, staci vymena sefove :nevim:.Pokud deti „jednou chces“, tak neni na co cekat.

Já jsem šéfová :lol: takže tady změna nebude.
Ale máš pravdu - asi není s dětmi na co čekat, protože ten odchod bude zřejmě vždy stejný, tomu se nevyhnu a je to jen otázka času.

• Citovat
  • Upravit
14636
8.10.23 13:02

Takže otěhotníš, dáš výpověď a přestěhuješ se? Abys tím nepřišla o mateřskou, pohlídej si dobře délku ochranné lhůty. Když se budete třeba dva roky snažit, dům bude prázdný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.10.23 13:03

A nemůžeš si najít práci trochu blíž? Udělat si tam jméno a v klidu dojíždět do nového domova? Nebo si poblíž poříd skupinku.! Budeš mít víc impulzů k nové realizaci a třeba se na práci budeš těšit ještě víc, když ten projekt pojede podle tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
8.10.23 13:03

Nezmiňuješ několik věcí ze soukromí (nedivím se), např. věk vás obou, bydlíte vůbec ve společné domácnosti - asi ano, píšeš o manželovi, jak dlouho? Proč se dům staví mimo dojezdovou vzdálenost, bylo to i Tvoje rozhodnutí? Případně budeš muset asi v těhotenství tuto vzdálenost do práce jezdit.
Je moc fajn, když člověk pracuje s chutí, není to tak obvyklé. A já chápu, že nechceš stávající místo pouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24908
8.10.23 13:06

No, dost záleží, KOLIK TI JE…
hele, nejsi první ani poslední, která kariéru prostě musela odsunout kvůli mateřské-rodičáku.. já třeba šla do práce v roce dětí, abych právě o pozici nepřišla + byly finanční důvody kvůli hypošce a úvěrům, ale ideální to rozhodně nebylo a zpětně to nehodnotím jako nejlepší rozhodnutí svého života…
děti jsou malé fakt jen jednou…
jsi svéprávná, vědělas, že 160km denně se fakt jezdit nedá a muselas s tím počítat…
Hele, kariéru ještě vybuduješ i jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.10.23 13:09

Nemám moc ráda negativisty a fňukače. Kteří za vším vidí, že něco je špatně a něco nejde.
Neříkej, že v okolí baráku není žádná školka?
To bych se opravdu divila. Zrovna školek je plno. Stále se lidé hledají. Je plno učitelek před důchodem. Teď je právě ideální čas, kdy si pořídit děti, když se na to půjde kalkulem. Za pár let budou současné učitelky před důchodem v důchodu nebo budou mířit do předčasného. Možná je to taky prostor k zamyšlení, jestli si nezaložit vlastní dětskou skupinu. Určitě bych nepronajala barák, který si stavím, abych šla někomu do nájmu :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí