Život v Anglii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16244
15.7.15 22:31

@mistress to jsem dělala ja. :palec: Ten první rok je opravdu jednoduchý obzvláště pokud v účetnictví už umíš.. pak nasleduje level 3 a 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
15.7.15 22:37

@aknah31 faaakt? :D Mě přijde divný, že nechtějí ty vstupní podmínky :D Co po mě budou chtít když se přihlásím :D Měla jsem účto na vejšce a na střední a myslím, že jsem to úplně nezapomněla :) Má dáti dal :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
15.7.15 22:57

@mistress nebudou chtít nic. Budeš si muset koupit učebnice. My to meli 2× tydne jeden den byla teorie a druhy den něco jako cviko. Začínalo se uplne od začátku takže Credit a debits (má dáti a dal), suppliers a customers, bank, petty Cash… proste uplne základy. všechno jen po trial balance (rozvahu)… opravdu to zvladne i ten kdo účto vubec nemel. Už si moc nepamatuji jestli odpisy a majetek byli az další rok nebo už v Te dvojce ale určíte to zvládnes. Nebála bych se toho.
mrkni tady
 https://www.aat.org.uk/…-custom-2015

Zaplatíš si pak členství (par liber rocne) a dostaneš se k past papers a dizkuznimu fóru studentů http://forums.aat.org.uk/…scussion/p57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
15.7.15 23:09

@aknah31 a myslis, ze Pak ma clovek sanci se nekde uchytit? Chci tady zůstat, založit rodinu a tak chci i nějaké lepší místo než houskeeping, abych své rodině mohla dat normální život ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
15.7.15 23:22

@mistress me osobne to pomohlo. Uměla jsem dělat v UK účetním softwaru a v ruce certifikát z uk college. Samozdrejme to není to nejdůležitější ale je to začátek. Duležita je i angličtina, nebát se, byt pracovita a spolehliva ale takových lidi je spousta tak je dobré mít něco navíc. Můj názor.

me to pomohlo. Mohla jsem studovat po večerech při práci. Nektere firmy dokonce kurzy proplácí. Můžeš udělat celý aat a pak se vrhnout na acca. To už je na tobě kterým směrem se das…
kdybych zůstala trvale v UK tak si ty kurzy dodělám a zůstanu v oboru.

Ted jsem už 3,5 roku doma na mateřské. Pomalu vše zapomínám tak doufám že jednou snad zase něco v oboru najdu i když budu muset se zase vše znovu naučit. V UK jsem mela super práci a super kolektiv snad jednou zase budu moct říct že mám super práci i tady v ČR.

Preji hodně štěstí a pevnou ruku v rozhodování se. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
15.7.15 23:30

Holky, obdivuju Vas, co tu studujete.. ja na to nemam uz vubec hlavu.. ale je pravda, ze cim jsem starsi, tim vetsi problem mam soustredit se na cokoli. Jinak ja tady v Anglii ziju pres 9 let a vypada to, ze tu opravdu dlouho jeste zustanu. Partner je cizinec, deti se nam narodili zde a zde take budou vyrustat. Alespon prozatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.7.15 06:08

@trpaslinka a copak tu děláš? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
16.7.15 06:22

Tak pokud on je anglican, mohl by ti vytvorit nejake zazemi jestli se nepletu. Ja se takhle stehovala do státu a kdyby se o me nechtel postarat, tak bych se tam nehrnula a zustala v cr. Vi, ze jsi cizinka a tim potrebujes obrovskou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.7.15 06:45

@Sini :) jak to myslis zázemí? To určitě, ale taky tu chci dělat něco normálního :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.7.15 07:12

@aknah31 Dobré ráno. Takže v tomhle kurzu se naučím v tom software? To by bylo super :) Jenom mě fakt zarazily ty vstupní podmínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
16.7.15 11:54

@mistress teď už se jen flákám. (ne, podporu neberu). Partner je turek a tak je rád, že jsem s dětmi zůstala doma. Ale nenutil mne. Konečné rozhodnutí bylo na mne. A před dětmi jsem dělala v kavárně. Začala jsem jako běžná baristka, odešla jako vedoucí obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.7.15 18:51

Ženy a pokud bych si udělala ten kurz AAT asi určitě bych musela mít i zkoušky z angličtiny což abych sehnala práci?
Jinak jak ste se připravovaly na essay na zkoušky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
16.7.15 20:52

Ahoj vsem! Taky se pridam. Ja jsem v UK od March 2013. Prijela jsme ve 4.mesici tehotenstvi. Zacatky nebudu zdrzovat. Ale July 2013 jsem si pronajala domecek na vesnici - financne to tahl pritel z jine zeme. Zijeme oddelene - prozatim. Ja jsme porodila August 2013 a hned 3 tydny po porodu jsem nastoupila na mistni College. V CR jsem dietni sestra bez maturity. Ceske vzdelani mi neuznali. Rekli ze musim udilet ESOL Level 2 - to kurz AJ pro cizince- jeden nebo 2 roky dle tve urovne. A po ukonceni toho L2 si muzes dat prihlasku na jakykoliv jiny kurz na College a pak pokracovat na UNI. Takze jsem si uspesne udelala ten ESOL L2. A cely tento skolni rok jsme delala Skills for Further Study for Nursing Level 2. Ten jsme ted uspesne dokoncila takze mam asi 6 creditu z nutnych asi 64 creditu co musis mit nez pujdes na UNI. A ted od zari pokracuji na Higher Education Access for Nursing Level 3 a predVanoci se budoupodavat prihlasky na UNI!!! Je to hodne jinej typ studii. Strasne ti tutori pomahaj, strasne vsichni ochotni. Uzasnej pristup ke studentum. Jinej styl uceni, jinej styl domaci pripravy, essay and reportabsolutely different.to chvilku trvanez to ceskej mozek pojme jak to jako chtej mit psany.ale da se to. Jsem rada, ze me manzel nutil jit do skoly. Je v tom budoucnost.Ted delam jako Care Assistant v soukromem residential home a mam £7.15 na hodinu jako register nurse budu zacinat na £17- £30 za hodinu.to uz je jiny kafco. Ted cekam druhy mimco. Dcera ma 2 roky, Chodi na college do nursery. Kralovnaplati skolku protoze jsem pracujici rodic 30h tydne, plusdelam tuskolu full time.Mam tady mamku ktera mi hlida malou a stara se mi o domecek. A za daddym jezdime pravidelne do Hollandu. Nestezuju si. Do CR se vracet nechci. Muj muz je cernoch aCR taky nema rad. Nakopak uvazujem do budoucna otevrit kliniku v africe a ordinaci v Canada.No uvidime jak to bude. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
16.7.15 21:49

@chijioke ahoj drahá :) Děkuju za příspěvek. Právě nevím jaký kurz… protože na bussines oborech chtějí GSCE. :( A fakt mam ze zkoušek hrozný strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
17.7.15 08:08

@mistress no ja jsem porad jestetrochu ztracenavtom typu tech Levelu co musis mit…mocjsme se o to nezajimala proste jsme chtela nejlehci a nejrychlejsi formu vzdelani tak abych sla co nejdriv na UNI. No arekli mi ze, na UNI jakykoliv obor- musi byt ukonceny Level 3 minimalne. Ty GSCE majmnoho stupnu a Levelu. A uprime zalezi na tom jak dobre umis AJ. Ja jsem s AJnemela problem. Vsudejsmese domluvila, vse jsem si sama zaridila. Ale jak jsem prisla na College - tak se ukazalo ze sice umim krasne street language ale s opravdovou ucebnicovou AJ to nema moc spolecneho :jazyk: jedineco jsemumelavybornebyl spelling a celkem grammar ale jako stavba vet, ruzna „anglicka " slovicka co se pouzivaji vadvanced language netusim jak pouzit. V tohle mi dalo strasnemoc ten ESOL to je kurz AJ pro cizince, kde te pripravi na dalsi studia, Nausi te psat essey, report, statements nauci te jak pouzivat AJ, Protoze znat slovicka je malo, oni je pouzivaji uplne jinak nez nam bylo v CR receno. No a byla jsem stastna letos, ze jsem ten ESOl udelala protoze letos uzjsme mela odbornej course L2 a to bylo docela husty. Sociologie, Biologie, English, Inclusion and disability, Child development. A vsude jsme delaly projekty, reporty a esseje a jako docela mazec. Mnoho holek - britek vubecnetusilo co delat.ja tusila diky ESOl a i tak to byl mazec.Ale dalo seto. Ted od zari to bude ale mnohem vetsi zahul. protoze ty esseyesebudou delat kazdytyden nova a doto budou zkousky - ty letos nebyly. a jsem rada, ze jsem udelala tenhle rok protoze jsem pripravena na psani tech written documents. Dokonce ted na konci roku se mi nekolikrat stalo ze prisna tutorka na English mi opravila zceleho leafletu - project jen jedine slovo a to "a“ prej tam melo bejt „an“ :mrgreen: a nekolika britkam to vratila at tam doplnej dalsi paragrafy. a ja tam mela commenty typu - excellent work, good point, well :lol: :oops: done. My z CR jsme zvykli na dril ve skole, stres, nervy, ucit se sprtat - to tady vubec neexistuje. Proto jakmile se clovk nejak ustali v ty AJ a pochopi par zakladuv grammar tak nam to jde lip jak mistnim. Mnohoholek neumi grammar, spelling, maj jazyk jen naposlouchanej z domova a s chybama. dokonce nekolika holkam daly conditions na pristi rok, ze musej do vanoc prokazat zlepseni jinak je nepustej dal.me nerekla tutorka nic, jen prijata.:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová