Životní minimum - výpočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@beruska2× píše:
Priklad : zivotni min. na dospeleho clena domacnosti je 6400,– na kazdeho dalsiho je to 2800,– at se jedna o dospeleho nebo dite..
tzn 2 dospeli a 2 deti je 6400 + 2800 + 2800 + 2800
tzn 1 dospely a 2 deti 6400 + 2800 + 2800
tzn 2 dospely a 3 deti 6400 + 2800 + 2800 + 2800 + 2800snad jsem nepopletla ty castky![]()
Nemyslím si, že je to správný výpočet minima na exekuci
Když má ženská RP ve výši 7600,– tak má jasně alepsoň 1 dítě a MÁ exekuci na RP! Takže tvoje minimum je nemožné, to by nikomu z RP nemohli exekuci udělat a já vím, že ji několik ženských má
Kolikrát tu již i bylo psáno, že má exekuci na RP na 3 roky, takže fakt to bude jina, já někde zahlédla na dospělého 3.400, na dítě snad 1.400 a to spíš odpovídá… Protože známá má exekuci na RP, má 2 děti a manžela, nebýt toho, že má manžela, byly by ji něco strhávali i s těma 2 dětma, ale manžel zvedl minimum a nestrhávají ji nic… A do minima si fakt nejsem jistá, zda započtou přítele, manžela ano, ale přítele fakt nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když žije ve společné domácnosti,ale na druhou stranu když pracuje…
- Citovat
- Upravit
Děkuji.A jak je to když už jeden z rodičů exe má a ty děti jsou tam taky započítány?
- Citovat
- Upravit
@marti81 píše:
http://www.kurzy.cz/…tni-minimum/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji.A jak je to když už jeden z rodičů exe má a ty děti jsou tam taky započítány?
No pro každého z rodičů, pokud žije s dětmi ve společné domácnosti se počítá životní minimum. Takže pokud přítel má exekuci a tobě přišla teď taky, tak máš svoje životní minimum i s dětmi bych řekla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 No jo jenže přítel má v minimu započítaný mě a děti tak právě nevim
Přece nemůžeme dostávat dvě životní minima na stejné děti
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@monika32 No jo jenže přítel má v minimu započítaný mě a děti tak právě nevimPřece nemůžeme dostávat dvě životní minima na stejné děti
Podle mě můžete, za prvé nejste manželé a za druhé se té mojí známé nikdo ani neptal, zda manžel má exekuci. Mylsím si, že se to neslučuje, každej má dle mého nárok na své minimum a vyživované děti
Zavolej si do nějaké občanské poradny, tam ti to řeknou na 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nejsme ale tak když může mít peníze na mě…Se budu měsíc stresovat jak to bude a pak mi z toho hrábně a bude to ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky chci se zeptat.Četla jsem že do životního minima se započítává i odstupné zbytu a tak.Započítává se do"přijmu" i to když mi třeba babička pošle peníze ?
- Citovat
- Upravit
Tak když se do toho prý započítavá i odměna za darování krve
.Taky mi to přijde jako kravina,ale v dnešní době bych se tomu nedivila
- Citovat
- Upravit
No když to nikde neřekneš, tak to přece nikdo nemůže vědět, že ti někdo dává peníze a nemůže to teda do toho započítat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
životní miminum určitě nikdo nemůže dostat dvakrát. Počítá se na rodinu. Nemůže dostat otec dítěte minimum v částce počítané na dvě děti a maminku a maminka to samé, to je snad jasné, ne? 6ivotní minimum se proto počítá jako sčítaní částek za jednotlivé osoby a kdyyste byla sama, tak máte jen těch myslím kolem 3410 nebo kolik na see a to je minimum, které y vám mělo zůstat abyste vyžila. To znamená, že jestli má váš přítel vypočítané minimum, tak ho nechají jen jednomu, protože se počítá, že s tím ta rodina má vyžít (což je samozřejmě blbost). ale jednomu z vás nechají z platu minimum a zbytek půjde podle mne na splátky, pokud byste byli společně posuzovaní. Ale vzhledem k tomu, že nejste manželé, i kdybyste nežili spolu, jeste rodiče a máte děti, tak minimum se vám počítá společně. jinak rodina se dvěmi dětmi má minimum 3140+2830+1740+ druhé dítě podle věku..
- Citovat
- Upravit
@amelia0 Ano to je.Děkuji