Životní minimum - výpočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@čekámenaštěstíc nikoho si nenaštvala.A jejípartner nepracuje a nebo mu byl v rámci toho minima odebrán?
- Citovat
- Upravit
Oficiálně nepracuje, protože by mu všechno vzali. Takhle neměli co. Ale tam je to trochu složitější, teď je myslím dokonce zavřený ![]()
- Citovat
- Upravit
@čekámenaštěstí A oni měli společnou exekuci?My máme každou svojí…Na druhou stranu se utěšuju že kdyby to tak bylo tak bymi to vzali už dávno ne?On má exe už rok(možná déle) a já měla ten vyšší rodičák ![]()
- Citovat
- Upravit
Oni jsou manželé, proto myslím, že je to možná bráno jinak. Vy jste myslím pouze partneři, že? V tom případě by na to mohli nahlížet jinak. pokud se jedná o jinou exekuci, asi to nikdo zkoumat nebude a budou si zjištovat pouze vás. Něco vám ale určitě nechají, z toho bych strach neměla, nemohou vám takhle zabavit celý příjem, pokud to není nějaká katastrofa.
- Citovat
- Upravit
My jsme druh a družka
.Nebere se to tak že v manželství jsou všechny dluhy společné?Já nevim-snad… ![]()
- Citovat
- Upravit
Chyby v částkách.....
Bohužel Beruško, částky jste opravdu popletla. Nevím odkud jste čerpala informace, které jste uvedla v odpovědi, a i když výše takového minima by určitě každého potěšila, bohužel částky máte špatně! Správné částky si můžete najít na stánkách MPSV : Částky životního minima platné od 1. ledna 2012 v Kč za měsíc
pro jednotlivce 3 410
pro první osobu v domácnosti 3 140
pro druhou a další osobu v domácnosti, která není nezaopatřeným dítětem pro 2 830
nezaopatřené dítě ve věku
do 6 let 1 740
6 až 15 let 2 140
15 až 26 let (nezaopatřené) 2 450
- Citovat
- Upravit
na co máme nárok
Omlouvám se, ale mám problém asi s výpočtem toho na co máme nárok. Žijeme v rodinném domě. Já jsem jeho vlastník. Žiji zde já + manžel + syn 8 let.
dětské přídavky jsou 610 kč
alimenty od ex manžela jsou 2000 korun
příspěvek na bydlení máme 4663
příspěvek na živobytí 6283
naše náklady jsou 3600 elektřina měsíčně
400 voda měsíčně
zdá se Vám to v pořádku? Mě příjde, že živobytí by mělo být to životní minimum ne? nebo se to bere nějak jinak? možná to nechápu, ale dle kalkulačky http://www.mpsv.cz/cs/11853#… by vyšlo 8110 a to by mělo být na žití ne? to se od toho odečítají i alimenty? nerozumím tomu. Můžete se prosím na to nějak podívat? Budu moc ráda.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Omlouvám se, ale mám problém asi s výpočtem toho na co máme nárok. Žijeme v rodinném domě. Já jsem jeho vlastník. Žiji zde já + manžel + syn 8 let.dětské přídavky jsou 610 kč
alimenty od ex manžela jsou 2000 korun
příspěvek na bydlení máme 4663
příspěvek na živobytí 6283naše náklady jsou 3600 elektřina měsíčně
zdá se Vám to v pořádku? Mě příjde, že živobytí by mělo být to životní minimum ne? nebo se to bere nějak jinak? možná to nechápu, ale dle kalkulačky http://www.mpsv.cz/cs/11853#… by vyšlo 8110 a to by mělo být na žití ne? to se od toho odečítají i alimenty? nerozumím tomu. Můžete se prosím na to nějak podívat? Budu moc ráda.
400 voda měsíčně
a co plat manzela, tvuj rodicovsky prispevek nebo neco? (EDIT: a pardon, ted vidim ze synovi je 8 let, to uz na rodicak nebude
)
Příspěvek upraven 10.02.15 v 22:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Meluzinecka to je vse co mame. Manzel je tri mesice jiz bez prace.
ja se omlouvam, ale prijde mi, ze po odecteni nakladu je cca 9500 slusny zustatek na zivot pokud ani jeden z vas nepracuje. Rozhodne bych momentalne vzala jakoukoliv praci (uklid, hlidani deti, prodavacka, delnik apod), protoze to je asi jedine nejjistejsi reseni vasi situace a ziskani nove financni stability ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ano je to slušné to rozhodně. Ale jak teda se počítá ta kalkulačka životního minima?? co se z toho odečítá?? a tak. to by mělo být prostě dané, ne?
- Citovat
- Upravit
@Meluzinecka všechno sedí již tomu rozumím. Alimenty se berou jako příjem. To jsem netušila.
- Citovat
- Upravit
Zjednodušeně řečeno (nevychází to úplně přesně), se příspěvek na živobytí vyplácí v takové výši, aby vám po zaplacení nákladů na bydlení zbylo právě to zmiňované životní minimum. Příjmy se samozřejmě odečítají, resp. záleží jak které. Alimenty se zohledňují v plné výši, přivýdělek z (legální) brigády ze 70%, podpora v nezaměstnanosti z 80% a např. takový příspěvek na péči se nezohledňuje vůbec. Načti si to tady http://portal.mpsv.cz/…bcane/obecne , nebo přímo v zákoně o hmotné nouzi. Nebo se prostě poptej na úřadě, jak k té částce došli ![]()
Podle tvé úvahy bychom si mohli zajít zažádat o životní minimum všichni
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 Já se omlouvám, jestli jsem někoho naštvala, ale myslím, že tady nikoho neurážím, tak nechápu vaši reakci. Jen jsem napsala svůj názor a snažila se vysvětlit, proč si myslím, že to tak je. A je normální, že v rodině a domácnosti jsou přijmy posuzované společně, proto nechápu, proč by to najednou mělo být jinak a každý z členů rodiny by měl dostat životní minimum celé domácnosti, to pak ztrácí smysl výpočtu. Zkuste si přečíst definici, co životní minimum představuje. Je možné, že to má někdo jinak, buď mohla nastat jiná situace nebo se mohly některé skutečnosti zapřít. Ale maminčina sestra to má s exekucí takhle. Dostávají jedno životní minimum. Její partner dělá na černo, ale oficiálně nemá žádný příjem.