Životní minimum - výpočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, no záleží pro jaké účely to potřebuješ. Pokud se jedná např. o přídavky na děti nebo rodičovský příspěvek, pak je automaticky počítán otec dětí, který je uveden v rodném listě. např. pro příspěvek na bydlení jsou to všechny osoby, které mají v bytě trvalý pobyt…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, dle mého názoru se životní minimum vypočítává z příjmu osob, které žijí ve společné domácnosti - takže tam kde máš trvalé bydliště, tak se berou všichni účastníci.
- Citovat
- Upravit
Aha tak to jsem se moc nedozvěděla.Jedná se o rodičovský příspěvek.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Aha tak to jsem se moc nedozvěděla.Jedná se o rodičovský příspěvek.
Rodičovský příspěvek nemá nic společnýho s počtem lidí v domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro rodičovský příspěvek není potřeba výpočet životního minima. Do okruhu společně posuzovanýh osob patříš ty, nejmladší dítě v rodině, otec dítěte, který je uveden v rodném listě a ostatní děti do 4 let věku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@amelia0 blbá otázka,ale proč jenom do čtyř let?Ajak poznají zda otec je nebo není z matkou dětí? ![]()
- Citovat
- Upravit
Do čtyř let je to prostě v zákoně a je to uvedeno na žádosti. K žádosti musíš doložit rodný list, kde je otec uveden, pokud nemáte rozsudek od soudu na úpravu výchovy a výživy (výživné) je automaticky posuzován, že s vámi žije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
už se v tom ztracím, nevím co vlastně chceš vědět. odpovídám jen na tvé otázky. ty už pobíráš rodičák nebo si teprve budeš žádat? Rodičovský příspěvek navazuje na mateřskou dovolenou a je pobírán na nejmladší dítě v rodině, nejdéle do 4 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@amelia0
Napíši to ještě jednou asi jsem to napsala"špatně".Mám dvě děti a jednoho přítele.Boužel mi hrozí exekuce na rodičák a zajímalo by mě zda se do minima které by mi mělo ze zákona zůstat se započítávám jen já a děti nebo i přítel NEBO otec u kterého mám trvalé bydliště
- Citovat
- Upravit
aha…
už to chápu. mělo by se brát životní minimum 4 osob (ty, děti a přítel, pokud je tedy otcem dětí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Priklad : zivotni min. na dospeleho clena domacnosti je 6400,– na kazdeho dalsiho je to 2800,– at se jedna o dospeleho nebo dite..
tzn 2 dospeli a 2 deti je 6400 + 2800 + 2800 + 2800
tzn 1 dospely a 2 deti 6400 + 2800 + 2800
tzn 2 dospely a 3 deti 6400 + 2800 + 2800 + 2800 + 2800
snad jsem nepopletla ty castky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj chci se zeptat zda se do životního minima počítá i otec dětí který s nama žije a nebo otec u kterého mám tvalé bydliště?Nebo jen já a dvě děti?