Životní minimum - výpočet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.12 15:28

To znamená,že při mojí exekuci půjde celý rodičák na splátku? 8o :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.12 15:31

To je podle mě vblbost to už bych nedostala rodičák dávno protože naše přijmy přesahují ŽM.Když on má nějakých 13000 a já do teď 3800 a teď se mi to zvýšilo :think:

• Citovat
  • Upravit
17014
25.5.12 15:52
@čekámenaštěstí píše: životní miminum určitě nikdo nemůže dostat dvakrát. Počítá se na rodinu. Nemůže dostat otec dítěte minimum v částce počítané na dvě děti a maminku a maminka to samé, to je snad jasné, ne? 6ivotní minimum se proto počítá jako sčítaní částek za jednotlivé osoby a kdyyste byla sama, tak máte jen těch myslím kolem 3410 nebo kolik na see a to je minimum, které y vám mělo zůstat abyste vyžila. To znamená, že jestli má váš přítel vypočítané minimum, tak ho nechají jen jednomu, protože se počítá, že s tím ta rodina má vyžít (což je samozřejmě blbost). ale jednomu z vás nechají z platu minimum a zbytek půjde podle mne na splátky, pokud byste byli společně posuzovaní. Ale vzhledem k tomu, že nejste manželé, i kdybyste nežili spolu, jeste rodiče a máte děti, tak minimum se vám počítá společně. jinak rodina se dvěmi dětmi má minimum 3140+2830+1740+ druhé dítě podle věku..

To mi přijde jako blbost. Známá co má kvůli exekuci spočítané minimum, kam mimochodem zahrnuli i manžela, tak se nikdo nezajímá o příjmy manžela, takže každý má jistě nárok na své minimum :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.5.12 15:53
@Anonymní píše:
To je podle mě vblbost to už bych nedostala rodičák dávno protože naše přijmy přesahují ŽM.Když on má nějakých 13000 a já do teď 3800 a teď se mi to zvýšilo :think:

Přesně tak, prostě ti nechají minimum, jako ho nechají jemu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.12 15:56

Taky si myslím :think: Vždyť vyživovací povinost na dětí mají oba a i když se dva rozvedou tak chlap musí platit alimenty jak na dítě tak na manželku ne?

• Citovat
  • Upravit
17014
25.5.12 16:21
@Anonymní píše:
Taky si myslím :think: Vždyť vyživovací povinost na dětí mají oba a i když se dva rozvedou tak chlap musí platit alimenty jak na dítě tak na manželku ne?

Jak jsem psala, známá má exekuci na RP, neberou ji nic, má dvě děti a manžela. O manželův příjem se nikdo nezajímá, takže nevím, proč by u vás tomu bylo jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čekámenaštěstí
25.5.12 17:53

A proč si myslíte, že se počítá životníminimum po osobách? Přečtěte si to od začátku, životní minimum je částka počítaná na domácnost podle počtu osob. Proč myslíte, že by měl každý z členů dostat částku za sebe, manžela či partnera a ještě děti. Minimum pro jednoho člověka je 3400, myslíte, že by dostal ještě něco? Ne. Když budete sama s jedním dítětem, myslíte, že vám budou posílat částku za vás a dítě a dítěti zvlášť částku za vás a jeho vlastní? stejně je to s manželem. chápete? Pokud nežije s vámi, mohli by ho za určitých okolností brát samostatně bez dětí, měl by 3400 a nic. Vy by jste měla sebe a dvě děti. Chápete? Ale to je pro dvě oddělené domácnosti. V jedné domácnosti nemůžete dostat dvě minima.

• Citovat
  • Upravit
čekámenaštěstí
25.5.12 17:57

Minimmum je jen jedno. To je samozřejmé, pokud byla exekuce jen na známou, tak jí nechají životní minimum a manžel je nezajíma, když s tím nemá nic společného. Kdyby měli exekuci společnou, tak se to řeší oběma přijmy. Aspoň podle mne. Ale kdyby byli zadluženi oba, tak podle mne není možné, aby mu z platu nechávali životní minimum pro celou rodinu a jeho manželce taktéž. to by pak ten výpočet nedával smysl, nemyslíte? Nebo se najednou rozmnoží a mají potřeby za dvojnásobek osob?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.12 18:05

A proč se teda při rozvodu posíláají alimenty??Protože vyživovací povinnost mají oba dav.My máme každý svojí exekuci-každý za něco jiného

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.12 18:07

a proč tedy přítel dostává životní minimum a já zatím normálně rodičák?Kdyby to tak bylo nedostali by jsme jen jeho 13000 a já už nic? :think: A ty v tom děláš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.12 18:08

Sociáka i účetní ví že žijeme spolu v jedné domácnosti

• Citovat
  • Upravit
čekámenaštěstí
25.5.12 18:43

To ano, ale jak píšete, tak exekuce je jen jeho. Tak mu nechávají životní minimum, které máte na celou rodinu a zbytek mu vezmou. Proč by je měl zajímat váš příjem? To nevím, jak by se pak rozhodovalo, komu vezmou kolik, jako že by nechali část vám a část jemu, aby vám to dohromady dalo tu částku? Podle mne se to řeší podle exekuce, záleží na koho je. Vyživovací povinnost je přeci něco jiného, tam se tohle neřeší. Výživné je po rozvodu stanovené soudem podle přijmu otce a nákladů, které má matka s dětmi a naopak. Divila byste se, ale když má někdo stanovené výživné 500 Kč měsíčně, tak se to určitě neodvíjí jen od životního minima. Když dostáváte podporu v nezaměstnanosti, tak dostáváte přeci také minimum těch 3500K4 a nikoho nezajímá, jestli je vás doma deset nebo jen vy. Protože ta částka je určená pro vás a vy jste nezaměstnaná, vašich dětí ani manžela se vaše minimum netýká. To se počítá na celou rodinu právě proto, že když má někdo například nedostatečný příjem, tak může zažádat o nějaké dávky do dorovnání alespoň toho minima celé rodiny, kterou živí. Ale jak vám to budou brát s tou exekucí, to nevím. U jedné to cháp, ale u druhé, když bude zase na vás a partner ji má také, tak už si podle mne musí ošéfovat (pojišťovat) vaše společné příjmy a nechají vám minimum jen jedno. Já když půjdu na sociálku, že manžel měl tento měsíc plat pod minimum, tak mi taky hned nic nedají, protože je bude zajímat, kolik jsme měli dohromady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.12 18:52

@čekámenaštěstí teď tomu nerozumím

• Citovat
  • Upravit
17014
27.5.12 17:36
@čekámenaštěstí píše:
A proč si myslíte, že se počítá životníminimum po osobách? Přečtěte si to od začátku, životní minimum je částka počítaná na domácnost podle počtu osob. Proč myslíte, že by měl každý z členů dostat částku za sebe, manžela či partnera a ještě děti. Minimum pro jednoho člověka je 3400, myslíte, že by dostal ještě něco? Ne. Když budete sama s jedním dítětem, myslíte, že vám budou posílat částku za vás a dítě a dítěti zvlášť částku za vás a jeho vlastní? stejně je to s manželem. chápete? Pokud nežije s vámi, mohli by ho za určitých okolností brát samostatně bez dětí, měl by 3400 a nic. Vy by jste měla sebe a dvě děti. Chápete? Ale to je pro dvě oddělené domácnosti. V jedné domácnosti nemůžete dostat dvě minima.

Hm, ono nějak to dítě nemá svůj příjem, takže píšeš o něčem, co je blbost :P :P A hlavně vím, jak to má kamarádka, takže aasi tak. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.12 18:36

No dozvím se to za cca 14 dnů,ale bojím se toho :( .Když mi nechají aspoň těch 6000kč tak budu šťastná

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat