Životní zpověď muže

Vlk S
6.10.25 10:43

Životní zpověď muže

Jsem 31letý muž, takže bych tu asi ani neměl co dělat, ale k psychologovi se pořád nemůžu donutit, tak se zkusím vyzpovídat zde… Zkusil jsem to napsat co nejstručněji, ale stejně to vyšlo dlouhé…

Měl jsem partnerku, která měla starší dceru z předchozího vztahu ve střídavé péči a mladší dceru jsme měli společnou. Byla to žena, do které jsem se tenkrát zamiloval na první pohled a úplně ji propadl. A moje dcerka pro mě byla vším. S otcem starší dcery měla vždy dobrý vztah a i s ním a starší dcerou trávila dost času, což mě štvalo čím dál tím víc. Až jsem je začal sledovat a zjistil, že to spolu táhnou. Udala mě na policii a byl jsem obviněn ze stalkingu. Rozešli jsme se a ona šla k němu s dětmi. V té době byly mojí dcerce 2 roky. Začala mě finančně vydírat, abych platil extrémní částky, jinak malou neuvidím. Po nějakém čase jsem to dal k soudu a žádal o úpravu styku a výživného. Z toho, že malou nemůžu vídat jsem byl na dně, tak přes právničku zařídil předběžné opatření. Pak telefonát od právničky, že byla kontaktována bývalkou, že nejsem otcem dítěte. V první chvíli se mi nechtělo tomu věřit, bral jsem to jako obstrukce z její strany. Ale pochyboval jsem čím dál tím víc, až jsem konečně procitl a podal žalobu o popření otcovství. Čekání na nařízení testů otcovství bylo nekonečné… Ta mrcha mě ještě celou dobu ujištovala, že samozřejmě jsem otec, že ji to donutil říct ten její bývalý (teď už zase současný) partner. (Nepodstatná zajímavost: Během toho, co se čekalo na nařízení testů otcovství mě ještě svedla a vysypali jsme se spolu… Věděla, že ji nedokážu odolat. A pak na otázku soudu, jestli probíhá styk (s dítětem) se začala smát.) Když bylo malé něco přes 3 roky, měl jsem černé na bílém, že nejsem otec. Od té doby jsem malou neviděl a ani už o to nestojím. Teď je ji už 6 a má svého pravého tátu a na mě už si nejspíš ani nepamatuje. Na mně to však zanechalo velké psychické následky a i po letech se toho nemůžu zbavit. Ano, můžu si za to sám, byl jsem mladý, slepý, naivní zamilovaný blbeček. Zalepit ránu náplastí se mi nepodařilo. Holek jsem měl od té doby celkem dost, pravda je, že mi o vážný vztah většinou už nikdy ani nešlo, ale k žádné jsem nikdy nic necítil. Jedna se chtěla ke mně už nastěhovat a i byla řeč o dítěti, ale já to tam zkrátka necítil. Nebylo to jako tenkrát. Jsem už jiný člověk. Nemůžu se zbavit stínu minulosti a žít dál…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35763
6.10.25 10:52

Objednej se na terapii. To chce probrat do hloubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
6.10.25 11:03

Tohle je podle mě na odborníka, určitě se objednej k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
6.10.25 11:28

Děkujeme za zpověď. :-) Toho odborníka opravdu zkus, pohoršit si tím nemůžeš.

Na rovinu, podělal jsi toho dost, ale vidíš taky, že takhle se žít dál nedá. Co bys tedy chtěl? Aby to bylo tak krásné, jako tenkrát s ní? To nebude už nikdy stejné, ale pořád ještě můžeš potkat takovou, se kterou to bude ještě lepší a krásnější. :D Nevzdávej to, ale předně se s tou svou minulostí musíš vypořádat. Odborník by ti mohl pomoci nejvíce.

Více ti tu asi opravdu neporadíme. :nevim: Potřebuješ zase najít chuť do života a dělat něco, čemu věříš, že má smysl. Začít úplně odznova. Ale musíš ty první kroky udělat ty sám. Argument, že se nemůžeš k návštěvě psychologa donutit, ty se nemusíš nutit, prostě tam přijď. Zvedni telefon, zavolej a objednej se. Tečka. :D

Bude to zase dobrý, hlavně něco začni dělat! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
6.10.25 11:34

@Vlk S Ahoj, chápu, těžké.
Co tě vedlo k tomu chtít popřít otcovství? Jestli si k dceři měl vztah, mohl jsi jí dělat tátu. Jak hodnotíš to popření dnes?
Kdyby se k tobě chtěla bývalá vrátit, chtěl bys s ní být?
CO se týká toho stalkingu - jak to TO dopadlo? A opravdu jsi byl tak posedlý tím, co přítelkyně dělá, že to neslo znaky stalkingu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
6.10.25 11:39
@Vlk S píše: Více

Ahoj.

Narazil jsi na slušný kousek, to se musí nechat.

Jít k psychologovi není vůbec nic špatného a dnes je to úplně běžná věc. Ostatně i proto mají tak narváno.

Tvůj příběh je silný a hodně smutný. Nicméně v životě se stávají různé věci a hodně těžké. Není nic na tom, když to člověk nezvládá sám.

Zaměř se na sebe a na věci, které máš rád. Bude to každodenní boj, ale krůček po krůčku to půjde.

Jsi mladý, svobodný, celý život máš před sebou a věř tomu, že je na světě holka/žena, která si tě bude vážit a budeš mít ve vztahu mnohem důstojnější roli.

Ponaučení máš obrovské, stejně tak životní zkušenost, ze které se pouč a běž dál. Věřím, že ti to vzalo obrovský kus sebevědomí a povědomí o ženách jako takových. Ale všechny takové nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
6.10.25 11:45

Plácáš se v tom čtyři roky sám. Je to minulost, měl bys to mít v sobě dávno uzavřené. Život není růžový, ale člověk se kvůli jednomu selhání nesmí zabrzdit a nejít dál. Pokud ti toto nikdo nevysvětlil (nejlépe kamarádi), musíš vyhledat odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10833
6.10.25 11:48

Jak to dopadl ten stalking? Většinou to dělají psychicky narušení jedinci, takže psycholog je u tebe na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
6.10.25 12:26

Bylo to drsný, ale zdá se mi, žes dopadl ještě nejlíp, jak to šlo v týhle situaci a seš z toho venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33575
6.10.25 12:31

Drsný, ale stalo se. Asi to vyzní blbě, ale ve finále je leší že ta malá není tvoje. To by ses rápil donekonečna. Ex by si tě vychutnávala a skrz ní vydírala. Nechápu, jak na tohle může mít někdo žaludek. Opravdu vyhledej psychologa, svěříš se, pustíš to ze sebe a on ti poradí jak dál. To nejdůležitější ale musíš udělat ty sám, udělat tlustou čáru a jít dál. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vlk S
6.10.25 16:56

Děkuji za reakce.

@Premek_Orac píše: Více

Chtěl jsem vědět, zda jsem otec nebo ne a s bývalkou nebylo možno se domluvit na mimosoudních testech otcovství… Žít v té iluzi sice bylo pěkné, ale chtěl jsem znát pravdu a situaci podle toho vyřešit. V rodném listě jsem zůstat nechtěl. Malou jsem chtěl poté ještě vídat, ale již mi to nebylo bývalkou umožněno. Bývalka mi pravidelně píše a snaží se vyzvídat, co je u mě nového a připomínat se. Před asi rokem a půl jsem ji potkal před supermarketem a byla tam už s úplně jiným chlapem, který dával malou do košíku. Tehdy jsem tam řekl něco ve smyslu, že chudák malá už má zase jiného tatínka… V létě mi zase psala a chlubila se, že se jí narodilo třetí dítě (kluk) asi s tímto novým přítelem.

Co se týče stalkingu, tak zoufalé situace si žádají zoufalé činy a policie to nijak nehrotila a bývalka to nakonec stáhla. Bylo to jen sledování vypůjčeným autem před bydlištěm bývalého.

Myslím si, že ona dělala mnohem horší věci. V době kdy jsme se soudili mi dělala nejrůznější naschvály a msty. Třeba volala anonymně do mé práce a říkala, že tam kradu. (Volala na nahrávanou zákaznickou infolinku a manažer mi nahrávku pustil a já ji poznal po hlase.)
Volala mi nonstop z různých čísel přes její kamarádky a po zvednutí bylo v telefonu vždy ticho. Pořád psala a volala mým rodičům a vykládala jim lži… Atd.

• Citovat
  • Upravit
10833
6.10.25 17:22

Nemáš právo jí vídat, když to není tvá dcera! Proč bývalku jako nemáš dávno zablokovanou? 8) :roll:
Sledovat někoho vypůjčeným autem před barákem, to je fakt mazec! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vlk S
6.10.25 19:40
@Bytsamsebou píše: Více

Nechtěl jsem ji vídat jako dceru, ani si hrát na jejího tátu, jen jsem ji chtěl občas vidět, jak roste atd. A samozřejmě, že vím, že na to žádné právo nemám…

• Citovat
  • Upravit
11193
7.10.25 07:04

Myslím, že jako ženy si nedovedeme úplně představit, co jsi prožíval a jak to bolelo. Ale je potřeba se vzchopit a jít dál, můžeš prožít hezký a naplněný život, jsi mladý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2494
7.10.25 07:12

A co vlastně teď chceš? To, co bylo už nezměniš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová