Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě jeden z nich nemůže jít… A i kdyby mi to bylo asi hodně líto a udělalo by to zle, já bych nezvala v tomhle případě mamku.
Ona je ta, co plánuje dělat problémy. Prostě bych jí řekla, že jestli to vidí takhle, tak že tam být nemusí…
![]()
Napada. Protoze mame take v rodine spory typu „kdyz tam pujde tamten, tak ja ne“, tak bych se vdavala jen se svedky. I kdyz to asi neni to, co chces, ale je dost mozny, ze si na takovou pidi svatbu uchovas podstatne hezci vzpominky…
Řeším něco podobného, nemyslím sice, že by mamka dělala nějaké scény, ale i tak to bude jen stres, že jsou oba rodiče v jedné místnosti ![]()
Asi je pozvu oba, budu doufat, že se budou chovat slušně případně rovnou nepřijdou (mi by to fakt vyhovovalo nejlíp a příbuzní ať si myslí, co chcou
) a domluvím se s nějakým kamarádem, kdyby byla nějaká potíž, ať jednoho nebo druhého (asi spíš mamku) odveze domů.
I.
Ahoj, řešila jsem něco podobného, bohužel to u nás dopadlo tak, že tchán s manželkou nepřišli, protože by se tchyně nejspíš zbláznila a zkaila by nám svatbu ![]()
Prostě moudřejší ustoupí
Byli to manželovi rodiče, proto jsem to nechala na manželovi. Ale chápu, že bys v ten krásný den měla u sebe všechny lidi, které máš ráda, ale pokud je tvoje matka taková histerka jak píšeš, dobře bych zvážila, jestli bych to riskovala…Asi bych v tvém případě vážně volila svatbu tajnou, ať si všichni políbí šos ![]()
Tohle je hodně blbá situace. Kamarádka měla podobnou, a protože její matka byla taky nestátotvorná, tak prostě svou matku nepozvala. A bylo to prý super, i když to předtím obrečela…
U nás to bylo lepší. Rozvedeni jsou oba naši rodiče. Můj otec přišel s novou ženou a dcerou, a naše máti je v pohodě a nad věcí. I manželovi rodiče přišli oba, ale tchánově přítelkyni jsme teda cestu do Prahy rozmluvili - což bylo nakonec dobře, protože tchyně se picla a kdyby tam byla, asi by taky došlo na tu cihlu
Jen byl problém udělat u slavnostní tabule takovej zasedací pořádek, aby neseděli vedle sebe - na jedný straně byla moje máma, bratr, táta, ta jeho atd., a na druhý tchán, švagr, tchyně, švagrová atd.
Možná by pomohlo, kdyby třeba byla Tvoje macecha státotvorná a otec pochopil, že to je Tvoje svatba a je pro Tebe důležitější tam mít jeho a matku, než macechu… Počítám, že když máte víc příbuzných, budou tam lidi, které Tvůj otec zná, takže tam úplně sám nebude. No každopádně držím palec, aby se to nějak rozumně vyřešilo ![]()
Já bych pozvala všechny s dovětkem, že si nenechám diktovat kdo smí a nesmí přijít a pokud s tím má někdo problém (tvoje máma) tak ať zůstane doma.
Jo a není to dlouho co jsem byla na svatbě, kde se taky takhle rodiče neviděli (a nechtěli vidět) od rozvodu a zvládlo se to… ono něco jiného je před svatbou slovně vyhrožovat a citově vydírat… ale když už přijde na věc, tak kor na velké svatbě většina lidí zvládne zachovat dekorum, tady se dokonce noví partneři i formálně představili
a pak se od sebe drželi na bezpečnou vzdálenost.
No tak něco podobnýho znám. Když jsem se měla vdávat, tak mi máma oznámila, že na svatbu nepůjde, jakmile tam půjde tátova přítelkyně. Chtěla jsem tam ale všechny a nechtěla jsem aby tam šel taťka sám, když tam ani máma sama nebude to by nebylo fér. (máma byla sice s přítelem v té době už 10 let a táta jen rok, ale stejně pozvat jsem chtěla všechny). Cukala mě pěkně dlouho a já si hodně pobrečela, protože jsem prostě chtěla všechny. Neustoupila jsem a doufala, že máma půjde ale byla už i smířená s tím, že nepůjde. Nakonec šli všichni a máma si dokonce hrála na velkorysou a před tchánkama si s tátovu přítelkyní povídala jakože nic, což by normálně nedělala. Nakonec se žádná scéna nekonala. Víš určitě, že tam máma scénu udělá? Já bych to udělala tak, že bych jí řekla když nechce ať nechodí, ale jestli půjde, tak se bude chovat slušně nebo jak radí holky vzít se jenom se svědkama.
No jo je to těžký.Ale mámě bych řekla,že když chce dělat jediná problémy tak ať nechodí.A že pozveš všechy kromě ní.
tomu kdo dělá potíže bych zrušila pozvání, v tomto případě matince. Když se neumí chovat dospěle, tak ať si trhne kopytem ![]()
u nás to bylo taky divoké na sestřině svatbě, naši se taky zrovna nemusí (nemá smysl se pídit po tom, kdo v tom hraje větší roli
), ale v rámci toho, aby sestře nezkazili svatbu, tak se drželi na uzdě…
ale pokud to maminka neumí a už takhle dopředu je takhle prohoustlá, tak bych jí asi poslala někam, maminka nemaminka… ![]()
Tak moje mám určitě žádné dekorum zachovat nezvládne. Jenže zas pak mi bude celý život vyčítat že ona na mojí svatbě být nemohla atd. navíc zas jak to vysvětlim babičce,a rodině z máminý strany že ona tam není
Svatba jen se svědky je krajní řešení, asi by mi bylo líto že všechny ty fajn věci co už jsem měla naplánované by skončily v kýblu. Navíc už jsme neoficiálně pozvali manžovu babičku s dědečkem ze Slovenska a to by se potom asi těžko vysvětlovalo. Já taky vidím jako řešení že táta prostě pujde sám, ale bude mě to asi mrzet, protože s „macechou“ máme fajn vztahy.Navíc už jsme ji řekli že přijde. Je sice rozumná, ví co je moje máma za hysterku, ale myslím že jí to bude stejně líto. ![]()
Příspěvek upraven 14.03.12 v 09:14
Jen tě vydírá a čeká, že bude po její manipulátorka, to oc dobře znám. Nedej se.
Mě nejvíc mrzelo to, že jsem svatbu oznámila rok dopředu, protože mi naši řekli, že mi jí zasponzorujou, tak aby měli čas. Náhlášená byla na září. A ač máma do tý doby byla s přítelem deset let bez svatby, tak si rychle naplánovali svatbu na červen a tátově přítelkyni by prý bylo blbý, že nepatří do rodiny, tak se vzali v červenci. Asi jsem byla sobecká, ale já se chtěla před svatbou bavit o svých přípravách o své svatbě, chlubit se co už mám a nemám a prd. Místo toho abych se bavila o svojí životní chvíli, tak jsem řešila jak super byly jejich svatby. Bylo mi to líto, proč zrovna teď. ![]()
Uprimne, meli jsme naprosto stejnou situaci, rodice manzela jsou rozvedeni - od rozvodu se nevideli a nikdy by neprisli na svatbu - kdyz on tak ne ja a kdyz ja tak ne on … atd … tak jsme se rozhodli vzit sami jen tak mimo rodinu a bylo to nadherne, jen my dva a dva svedci a musim rict, ze jsem si vlastni svatbu proste nadherne uzili. Mi rodicove se s tim smirili, oslavili jsme s nema po svatbe takovou malou hostinkou a posezenim, hranim karet a vubec, spolecnym vikendem a rodice od manzela jsme po svatbe taky kazdeho zvlast navstivili a bylo fajn ![]()
Pozvala bych všechny, kdo s tím bude mít problém, ať nepřijde
Naši jsou taky rozvedený, nemusí se ani trochu, ale až se budu jednou vdávat, tak je pozvu oba i s novými partnery a jsem si jistá, že kvůli mě se přemůžou a budou se chovat slušně.
Pokud pozveš všechny a máma bude dělat problémy, tak bych jí slušně ze svatby vykázala…
![]()
ha a anonymita je v háji, no neva. Máti už hraje na city, jakože mi se vším pomůže, atd. ale ať se nezlobím ale jestli tam bude ta jeho žena tak tam prostě nepujde. ![]()
Omlouvám se za anonym, ale kdyby náhodou někdo četl…
navíc nerada nechávám doma náš zvěřinec.
Chystáme s přítelem svatbu. Jde o to že moji rodiče jsou rozvedení. Chci pozvat oba i rodinu od každého (tetu, strýce, babičky) babičky, stýcové i ostatní rodina jsou bezproblému, ale moje matka je největší problém. Respektive je pro ni problém to že na svatbu pujde muj otec se svou novou ženou (kterou mimochodem znám asi 5let, jsme jak kamarádky, máme obě malé dítě…) Řekla mi že jestli tam pujde tátova žena tak že ona tam nepujde. Už mezi nima začala hádka. Paráda. Napsala jsem třeba mojí máti že už ani nemám chuť se vdávat, a ona hned psala tátovi že on mě trápí že se kvůli němu vdávat nechci. Navíc táta mi volal že s ní včera mluvil a že mu řekla že tátové ženě rozbije hlavu cihlou jestli ji tam uvidí nebo co. Takže moje máti tam nepujde pokud tam bude táta s rodinou. Tátovi se tam zas nechce samotnému dívat se na matčiny obličeje. Navíc je mi líto nepozvat i moji malou nevlastní ségru. No ale zase se bojim protože moje máma je tam schopná udělat nějakou scénu před manželovými příbuznými co přijedou až z východního Slovenska. A když tam pujde jen jeden z nich jak to potom budu jeho rodině vysvětlovat? Že nejsou schopní se normálně dohodnout? Táta nejdřív navrhoval ať to udělám dvakrát, jednou s máti rodiou podruhé s jeho rodinou. Jenže co jako rodina ze Slovenska tam bude na obou dvou svatbách?Blbost. Nebo ať se vezmem sami na úřadě nezvem nikoho a máme odjet na týden na dovolenou a užít si to. Jenže to mě zase moc nebere, já bych si spíš užila tu svatbu než cestu k moři v 8.měsíci
Trošku jsem se vypsala, ale prostě mě to rozčiluje. Nenapadá vás nějaké rozumné řešení jak to udělat? Dík