Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Baba píše:
Dík za připomenutí, sem chtěla na vánoce na Amazonu, mají tam roztomilé (samo děsně kýčovité) potisky. Objednám k ednovému svátku.
Zupan muze byt kycovitej, ne? Dite ale potisk odmitlo, chce byt i doma prudce elegantni teenager…
@Platanka píše:
Dcera byla zklamaná, že má jen tři dárky a bratr sedm. Dost jsem se opotila, než jsem si uvědomila, že dotyčný bratr omylem rozbalil dva dárky, které byly právě pro niTak si to vrátili a bylo to v pohodě.Stejná dcera byla zklamaná, že nedostala, co si přála nejvíc, jenže ona to dostane zítra u babičky. Nenápadně jsem na tuto možnost upozorňovala předem, nápadněji teď, ale stejně je poněkud nervózní, příští rok to uděláme jinak.
My to vyřešili rozstřiženým obrázkem. Včera měl pod naším stromkem jeden, u příbuzných další dva, až si to složí dostane tu pitomost
Příbuzní se stejně ptali, co mu dát, tak na Nintendo přispěli. Lepší než kupovat nějaké pitomosti.
Já děti většinou usměrňuju už když píšou dopis Ježíškovi. Na Mikuláše dopis zmizí a už nelze měnit a doplňovat. Většinou dostanou, co si napíší. Ale měkouše také a jsou rády. Letos tedy dostaly dohromady playstation 4, ovladače a hry. Tak to jásaly. Ale kdybychom nechtěli dát, tak to v dopise pro Ježíška nebude ![]()
@Platanka píše:
Dcera byla zklamaná, že má jen tři dárky a bratr sedm. Dost jsem se opotila, než jsem si uvědomila, že dotyčný bratr omylem rozbalil dva dárky, které byly právě pro niTak si to vrátili a bylo to v pohodě.Stejná dcera byla zklamaná, že nedostala, co si přála nejvíc, jenže ona to dostane zítra u babičky. Nenápadně jsem na tuto možnost upozorňovala předem, nápadněji teď, ale stejně je poněkud nervózní, příští rok to uděláme jinak.
Syn taky včera povzdechl. že Ježíšek zapomněl na to Lego, co si napsal v dopise. Ale měl ho dneska u babičky pod stomečkem. Takže letošní Vánoce naprostá spokojenost. Je mu 6 let, chodí do první třídy, tak nevím, jestli to nejsou poslední Vánoce, co ještě věří v Ježíška
Jeho desetiletá ségra už nevěří ![]()
@Anonymní píše:
Náš puberťák byl zklamaný a dal to slovně najevo a cast dárků rovnou rozdal mezi sourozence, že je nechtěl.
Chtěl peníze ( částku nadefinoval, ani na co je použije) a asi dle něj dostal málo ( dostal navíc ty
drobné hmotné dary).
, moje nejstarsi 10r je taky mistr podobnych gest a zene veci do extremu, a to puberta teprve tuka. ![]()
@řeřicha píše:
Ty jo, tak to klobouk dolů, já bych klukovi barbiny nekoupila. Jako představa, že se ho někdo zeptá, co dostal, on to řekne a spolužáci se mu vysmějí, no nevím. Manžel s tím byl v pohodě?
Hele zalezi na veku, syn prestal chtit veci na panenky tak v prvni/druhe tride. Jeden rok byl top darek fusacek na jeho Davidka, pak chtel oblecky (vubec neni jednoduche neco shanet pro miminko kloucka jsem zjistila), dva roky marne touzil po neexistujicim dudlicku. Ale mec a zbrane ovlada taky. Krom toho od 3r chodi na balet. Je to muz mnoha tvari a tatinek je s tim v pohode, nastesti. Jinak bych mu dala lopatou
(tatinkovi, ne synovi).
@Baba píše:
My to vyřešili rozstřiženým obrázkem. Včera měl pod naším stromkem jeden, u příbuzných další dva, až si to složí dostane tu pitomostPříbuzní se stejně ptali, co mu dát, tak na Nintendo přispěli. Lepší než kupovat nějaké pitomosti.
Díky, to je skvělý nápad! Top dárek pořídila babička a chce, aby si ho vnučka rozbalila u ní. Když se to kupovalo, ani to nevypadalo, že to bude to ONO, ale během adventu se dítě nějak nafixovalo zrovna na tenhle dárek (potápěčské brýle…) a už bylo pozdě ![]()
@řeřicha píše:
Ty jo, tak to klobouk dolů, já bych klukovi barbiny nekoupila. Jako představa, že se ho někdo zeptá, co dostal, on to řekne a spolužáci se mu vysmějí, no nevím. Manžel s tím byl v pohodě?
@mroe píše:
Zupan muze byt kycovitej, ne? Dite ale potisk odmitlo, chce byt i doma prudce elegantni teenager…
Ja mam doma zupan Harryho Pottera, ktery jsem si koupila v detskem oddeleni pred 3 lety v Tescu
Venku chodim elegantne oblecena, ale doma vede HP zupan. A ano, je mi uz pres 30 ![]()
U nas stejne nejvice frci lego (i u nas dospelych) a knihy. Snazim se to nejak usmernovat, akorat my do toho moji rodice obcas hodi vidle, muz sem tam taky, on by nejradeji detem poridil uplne vše, co chteji. ![]()
@flybe auto, syn si přál to elektrický, kde jen slapne na pedál a jede. Ale to je drahý, dost neprakticky, protoze se to nabíjí 10 h a jede to 1,5 h (cca), většinou taky malý (pro menší děti) a hlavně to úplně zabije pohyb venku. Jenže on si to tak moc přál… tak dostal šlapací motokaru a je úplně nadsenej. Prej to sice není to, co chtěl, ale je to taky strašně super a v podstatě z ní od stedryho dne neslezl.
@Midaku píše:
@flybe auto, syn si přál to elektrický, kde jen slapne na pedál a jede. Ale to je drahý, dost neprakticky, protoze se to nabíjí 10 h a jede to 1,5 h (cca), většinou taky malý (pro menší děti) a hlavně to úplně zabije pohyb venku. Jenže on si to tak moc přál… tak dostal šlapací motokaru a je úplně nadsenej. Prej to sice není to, co chtěl, ale je to taky strašně super a v podstatě z ní od stedryho dne neslezl.
argument, že to auto zabije pohyb venku je naprosto nesmyslný, už jen kvůli tomu dojezdu a době nabíjení, moje dcera to dětské auto měla, a současně jezdila na odrážedle, koloodrážedle, koloběžce i chodila pěšky, důležité je, jak to nastolí rodiče
@stinga pro mě to nesmyslnej argument není. Nabít se to dá přes noc, klidně může jezdit denně. A co chodím do práce, býváme venku jen cca 3 hodiny. A kdyby půlku toho času dítě stravilo sezením v autě… a denně řešit, že zrovna dnes auto ven nebereme, měls ho včera… je blbost mu kupovat něco, cou pak budu zakazovat. Nehledě na to, že v okolí nemáme moc terén, kde by to dobře jelo. Prostě v našem případě je to naprosto nevhodná věc. Což samozřejmě neznamená, že někomu jinému to nemůže dobře posloužit.