Vánoce s dětmi

Anonymní
24.12.22 22:56

Vanoce s dětmi

Ahoj, máte to někdo podobně? Dětská radost v očích je nádherná, aleco ten zbytek? Upřímně se těším, až deti odrostou a já budu mít Vánoce zas podle svého. Vánoce, cca jak si je pamatuju já a snažím se v tom pokračovat: ji se cukroví a chlebíčky, večeře kapr a salát. Celý den s pohadkama, wow od 11 běží Z pekla štěstí. Odpolední procházka na světýlka a domů na večeři a daaarky. Celý den prostě speciální. Realita dnes- stromek zdobíme dopoledne to je vlastně taky stejné :srdce: chlebíčky by děcka nejedli, tak prostě pro ně oběd a normální, protože jinak by byli nervni z hladu :D v pokoji se jako každý den střílí, hraje na bunkr, v televizi běží králík Bing po 150 :roll: vytahnu je na betlémské světýlko, k večeři file a brambory, ven na prskavky - to je taky ted krásné tedy a dárky. Nechci je ale furt nutit a tlačit do Vánoční pohody. Je to prostě takový hektický, kolikrát řev děti během dne. Já nevím, vnímají nejakou atmosféru ty děcka vubec? Za bezdetna jsem si to opravdu uzivala lépe :oops: možná je to tím shonem, ale nemyslete si že peču 10 druhů a meju okna týden před Vánoci. No asi sem se chtěla spíš vypsat :srdce: Tak krásné svátky všem a hlavně tu POHODU :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3745
24.12.22 23:04

No, chápu, někdy může být problém v očekávání, kdy chceme Vánoce jako za našeho dětství a nová generace nesdílí naše nadšení… a taky třeba nevidíme to, kolik s tím naše mámy měly práce, abychom si to my jako děti užily.. a teď jsme na te druhé straně, kdy máme vše chystat a už pak není čas a energie si to pořádně užít..
Já jsem pochopila, že nemám podmínky udělat vše tak, jak bych chtela, abych si to mohla zároveň užít, tak jsem to letos pojala jinak a jsem víceméně spokojená a děti nadsene, televize se u nás zatím nezapnula ani na minutu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.12.22 23:08

Tak jestli je baví Bing, budou ještě malé…bude lépe 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
24.12.22 23:10

A jak jsou deti stare? Dceri je 3 a pul a uz ta atmosfera je takova..koukame na cestu do praveku, lotranda, tri bratry…k obedu delam krupicovou kasi, ta je hned, chlebicky pro dospele..vyhlizime jeziska, prskavky, pohoda :-)… ale spis nez nejaka ocekavani, bych se prizpusobila detem, treba bych je zkusila nalakat na tradice, treba lodicky ze skorapek, zdobeni jablicek a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
24.12.22 23:11

Mám děti 3,5 a 4,5, letos je to o něco lepší, ale pořád dost hektický a taky jsem si Vánoce s dětmi jako bezdětná představovala jinak, třeba se těším až spolu zkoukneme nějaký hraný český pohádky, což je momentálně ještě vůbec nezajímá ani u animované celé nevydrží.
Těším se, že si se mnou oba zalezou do mé postele a v klidku na tu pohádku koukneme, momentálně je to tak, že by to celé proskákali a já bych byla úplně domordovaná.
Na druhou stranu Vánoce bez dětí mě předtím už vůbec nebavily, takže bych je stejně asi neslavila a teď teda jen musím počkat až budou starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.12.22 23:13

Proč si ty chlebíčky neuděláš, kapra pro sebe místo filé a děckám nepustíš Binga na počítači, aby ses mohla koukat na televizi? Nekomplikuješ si tak trochu sama?

• Citovat
  • Upravit
3871
24.12.22 23:13

To budeš mít ještě mrňata. Počkej rok dva a bude to lepší a lepší. U nás se to teda bez hádání taky neobešlo a na pohádky se nepodívám, ale to těšení se a očekávání, když se vyplní… Je to krásný :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.12.22 23:15

Vesměs děti, co už chápou Ježíška, tak celý den protivný jak bestie :think: mladý si jede svoje, ten je režimový a letos poprvé viděl a vnímal ty dárky atd.. nevim, kde vidíš problém :think: prostě jsou to děti. Až budou starší a s nějakou procházkou a svetylkama tě pošlou do háje, bude hůř :think: dnešní generace to prostě vnímá jinak, než jsi to vnímala ty. Přizpůsob se dětem, zkus je zapojit. Ale nemůžeš chtít vše :think: osobně si pohádku pouštím u výroby cukroví, nebo když mladý spí. Jinak bych z toho měla houby. Chlebíčky se mnou vyráběl mladý, sežral všechny okurky :mrgreen: :lol: ale dalo se to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
24.12.22 23:29

Spise s tim meli praci i nasi rodice a uzivali jsme si to my a uz to takove nebude nikdy, tak to vidim ja, jsme rodice holt. Ale ja treba rekla, ze jsou dneska Vanoce a tak pojedou ceske pohadky vanocni (zijeme v zahranici), zadne nemecke nebo americke pohadky jsem nepoustela, ja koukala s nimi. U vareni hraly ceske koledy. Delam jen rizek, az budou vetsi, udelam si kapra pro sebe, nikdo jiny ho neji, ted se mi s nim extra delat nechtelo. Jinak jsme si to uzili si myslim, 7 a 3 roky. Pred par lety jsem teda musela prehodnotit rozbalovani darku, byla jssm zvykla jeden po druhem postupne, ale s detmi jsem zavedla, ze si prvni vyberou a rozbali svoje a pak my dospeli v klidu. Od te doby je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
24.12.22 23:32
@Janli píše:
Proč si ty chlebíčky neuděláš, kapra pro sebe místo filé a děckám nepustíš Binga na počítači, aby ses mohla koukat na televizi? Nekomplikuješ si tak trochu sama?

tak na co by si pak ale stěžovala? :mrgreen:
a vůbec - pro koho ty Vánoce děláme? snad pro děti, pro tu jejich radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
24.12.22 23:36

Nejlepší rada… Binga nepouštět :lol:
My jsme měli taky hektický den s dvojčaty pod dva roky. Ráno k snídani vánočka s máslem a marmeládou, máslo s marmeládou skončilo na podlaze. Pak několik hodin dohadování, tahání se o hračky, atd. K obědu polévka… První pokus skončil u obou na oblečení a to normálně umí jíst sami a opravdu krásně. Pak konečně hodinka klidu, svačina a vycházka… Jeden se před domem bývalé ve sněhu s bahnem, takže domu a další a další řev. Pak konečně večeře, zase řev a dárky. Žádné že něco pěkné rozbalime, vrhli se na to jako dvě malá tornáda a za čtvrt hodiny jsme neměli zavalené dárky ani já s manželem :lol: takže asi tolik k našemu krásnému štědrému dni. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7929
24.12.22 23:46
@stinga píše:
tak na co by si pak ale stěžovala? :mrgreen:
a vůbec - pro koho ty Vánoce děláme? snad pro děti, pro tu jejich radost

Já ti nevím, mi přijde, že čím jsou větší, tím jsou akorát protivnější.

Mně dneska komplet prokňoural celý den osmilety syn. Člověk by čekal, že už z toho bude mít trochu rozum, ale ne. Je to spíš čím dál horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15263
24.12.22 23:47

Nemám to podobne, naopak mi připadá, vánoce bez malých dětí nemají správné kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
24.12.22 23:50

Naše tříletka dnes dala filety z kapra a Popelku, akorát jí nechutná salát. Radost z největších kravin. Já dostal rum z Jamaiky, knížku, kterou napsal David Grohl, mikynu HF atd. Jí sem dál pár flašek, něco ještě a dvacet litrů, pak jsem jí udělal, prý to byl double, vaginální i klitoriální orgasmus. Tak kdo je tu Bůh :D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.22 23:51

Jee dekuju, že nejsem sama. Zas člověk se asi může těšit na něco, až děti vyletnou z hnizda :D možná se časem změní i ty Vánoce obecně, vždyť i Velikonoce jsou pomalu pase. A myslím, že na světýlko u kostela, prskavky pro Ježíška a zdobení stromku budou asi vzpomínat :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová