Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No krom karetní hry je to neobratná přihlouplá osoba. Tedy nic pozitivního, ale jeden starší slovák žijící v čechách tak nazývá Kateřiny, úplně normálně bez hanlivého podtextu, že takhle Katkám říkali tenkrát běžně. Tak si vyber.
Zvláštní, u nás teda normální označení pro mladou nebo trochu trhlou holku, která třeba něco udělala jednorázově blbě, ale jinak je ok. Nic negativního.
Jako káča. Negativní je až husa, to je hloupá ženská.
@X_Cassiopea diky. To bude sois to druhy. Ja mam od ni spousty prezdivek ne moc pozitivnich ![]()
Myslím, že je to označení pro Kateřinu…tedy takto říkal strejda mě tetě…Kačaba. ale nemyslím si, že to bylo myšleno hanlivě
U nas je to neco jako nadavka, ale takova zmekcena, kdyz mas nekoho rad a on neco vyvede
U nás se tak říká buď Katerine, nebo něco jako tele, drnda…
Např. Ta kacaba prisla pozdě a ujel nám bus.
Není to vyloženě urazka…
Kačaba je opice z pohádky o kocourovi Mikešovi
My tak z legrace naší Kátě také říkáme, hlavně když provede nějakou lotrovinu, že je opice Kačaba ![]()
@Anonymní píše:
Co znamena kačabka? Jako káča blbka?
Zaslechla jsem svagrovou, jak o me rika, ze ta kačabka me vzbudila. Nikdy jsem to neslysela.
U nás se to používá pro osobu, která něco provedla, ale zároveň jí má člověk rád ![]()
@Anonymní píše:
@X_Cassiopea diky. To bude sois to druhy. Ja mam od ni spousty prezdivek ne moc pozitivnich
Jestli je to tak, tak si to neber osobně, je to tchýně a některým matkám pro syna nebude žádná nevěsta dobrá ani kdyby se rozkrájela. Drž se a hezké svátky
Nam vnuckam tak rikal deda, urcite to neznelo hanlive, byly jsme kacabky - jeho holcicky vnucky.
@X_Cassiopea píše:Švagrová snad není tchýně.
Jestli je to tak, tak si to neber osobně, je to tchýně a některým matkám pro syna nebude žádná nevěsta dobrá ani kdyby se rozkrájela. Drž se a hezké svátky
No svagrova me uz nazvala i Lenin…nesnasi me. A ja odrela cele vanocni peceni a dnesni veceri, na kterou prijde. Tak premyslim, ze ji za toho Lenina a Kacabu pripalim aspon rizek😂 🤔
Co znamena kačabka? Jako káča blbka?
Zaslechla jsem svagrovou, jak o me rika, ze ta kačabka me vzbudila. Nikdy jsem to neslysela.