Význam slova kačabka

Anonymní
24.12.22 00:03

Vyznam slova kačabka

Co znamena kačabka? Jako káča blbka?
Zaslechla jsem svagrovou, jak o me rika, ze ta kačabka me vzbudila. Nikdy jsem to neslysela.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
445
24.12.22 00:33

No krom karetní hry je to neobratná přihlouplá osoba. Tedy nic pozitivního, ale jeden starší slovák žijící v čechách tak nazývá Kateřiny, úplně normálně bez hanlivého podtextu, že takhle Katkám říkali tenkrát běžně. Tak si vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
24.12.22 01:20

Zvláštní, u nás teda normální označení pro mladou nebo trochu trhlou holku, která třeba něco udělala jednorázově blbě, ale jinak je ok. Nic negativního. :) Jako káča. Negativní je až husa, to je hloupá ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.22 05:50

@X_Cassiopea diky. To bude sois to druhy. Ja mam od ni spousty prezdivek ne moc pozitivnich :D

• Citovat
  • Upravit
10486
24.12.22 06:49

Myslím, že je to označení pro Kateřinu…tedy takto říkal strejda mě tetě…Kačaba. ale nemyslím si, že to bylo myšleno hanlivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
24.12.22 07:36

U nas je to neco jako nadavka, ale takova zmekcena, kdyz mas nekoho rad a on neco vyvede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
24.12.22 07:56

U nás se tak říká buď Katerine, nebo něco jako tele, drnda…
Např. Ta kacaba prisla pozdě a ujel nám bus.
Není to vyloženě urazka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
24.12.22 08:30

Kačaba je opice z pohádky o kocourovi Mikešovi ;) My tak z legrace naší Kátě také říkáme, hlavně když provede nějakou lotrovinu, že je opice Kačaba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
24.12.22 08:52
@Anonymní píše:
Co znamena kačabka? Jako káča blbka?
Zaslechla jsem svagrovou, jak o me rika, ze ta kačabka me vzbudila. Nikdy jsem to neslysela.

U nás se to používá pro osobu, která něco provedla, ale zároveň jí má člověk rád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
24.12.22 09:26
@Anonymní píše:
@X_Cassiopea diky. To bude sois to druhy. Ja mam od ni spousty prezdivek ne moc pozitivnich :D

Jestli je to tak, tak si to neber osobně, je to tchýně a některým matkám pro syna nebude žádná nevěsta dobrá ani kdyby se rozkrájela. Drž se a hezké svátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31026
24.12.22 09:45

Nam vnuckam tak rikal deda, urcite to neznelo hanlive, byly jsme kacabky - jeho holcicky vnucky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42240
24.12.22 10:09
@X_Cassiopea píše:
Jestli je to tak, tak si to neber osobně, je to tchýně a některým matkám pro syna nebude žádná nevěsta dobrá ani kdyby se rozkrájela. Drž se a hezké svátky
Švagrová snad není tchýně. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.22 11:21

No svagrova me uz nazvala i Lenin…nesnasi me. A ja odrela cele vanocni peceni a dnesni veceri, na kterou prijde. Tak premyslim, ze ji za toho Lenina a Kacabu pripalim aspon rizek😂 🤔

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová