Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to vnímám asi úplně opačně. Přijde mi krásný, že ti daroval něco, co patřilo jeho prababičce. Kdyby to byl prsten po ex, tak to je jiná. Ale takhle mi to přijde hezký.
Edit - kór když ti krásně sedí a líbí se ti
Mě spíš zarazila věta té sestřenice…nečekala jsem…že ti ho dá jako snubní
.
Já bych si toho prstenu hrozně vážila. Dal ti rodinný prsten!!! Krásnější prsten ti dát nemohl.
Naopak. Jestli je to rodinný prsten, pak je to pro tebe čest.
A možná on má pocit, že ti dal maximum možného. Je to rodinný prsten a máš ho ty, žádný další koupený už pro něj nemá tu velkou hodnotu.
Chápu, asi jsi chtěla nový. Ale třeba mně by to nevadilo. Naopak, dal ti vlastně rodinnou památku a to se hned tak někomu nedává
Když je to už manzel, jak jsi mohla dostat snubni? Nebo zásnubní?
@Azeretereza píše: Více
Děkuji za názor. Jen vysvětlím, že určitě bych nevyžadovala, že by musel stát milion korun. Ale já to vnímám opačně a přijde mi to tak trochu podobné, určitě ne jisté jako kdyby měl bývalou snoubence a prostě recykloval. A mohla bych poprosit, že proč ti to přijde jako hezké gesto? Ne ve špatném ale chtěla bych pochopit. ![]()
Pardon, pokud jsem udělala chybu, ale asi jsem měla dát zásnubní prsten, protože mě s ním žádal o ruku.
Já bych chtěla vidět…jaký by vybral..a protože mě to už kolikrát napadlo…neměly jsme prsteny…asi bych v tomto směru byla taky zklamaná…
@Anonymní píše: Více
Právě naopak. Takového prstenu bych si velmi vážila. Bylo by vhodné, pokud byste se o jeho majitelce (nebo pokud jich postupně bylo více o všech) něco dozvěděla. Tím je Vám předán nejen prsten ale i tradice a historie rodiny. Měla byste si toho velmi vážit a být na to hrdá.
@1010 Možná ji překvapilo, že to mám. Ale neptala jsem se dál. Sama tomu nechápu moc. ![]()
Jak tu píšou ostatní - že ti tím předává kus rodinný historie a ten prsten je výjimečný právě tím, že má tu historii. To koupenej z krámu nemá. Přijde mi to takový osobnější.
Taky mi to přijde hezký, lepší, než kdyby, koupil nový. Že jsi prostě součást jeho rodiny a tak
Dostala jsi něco, co se třeba nějakým způsobem už několik kolen předává ![]()
Tys to nikdy neviděla ve filmu? Jak matka/babička dává synovi prsten, ať s ním požádá svoji partnerku?
Hezký večer, pardon, ale potřebuji anonym, protože zde chodívá i rodina. Nerada bych aby to věděli takto.
Mám manžela, nedávno se nám narodilo mimčo. Nedávno jsme překonali menší krizi, ale vyřešili jsme to, jsme už šťastní. Ale jak už to bývá, tak před svatbou jsou zásnuby. Dostala jsem pěkný prsten, byl překvapením. Trefil se velikostně i vkusně. Ale nedávno jsem zjistila od jeho sestřenice, se kterou se moc nestýkáme ale stalo se a řekla mi, že,,Jej. To je od jeho prababičky. Nečekala, jsem, že ti ho dá jako snubní, ale u nich se to dědí asi" a tohle mě zaskočilo. Možná řeším maličkost a určitě se s ním kvůli tomu nebudu rozvádět ani dělat cirkus. Jak jsem však psala, zklamalo mě to, protože, ne že bych byla nějak extrémně materialistická, ale jsem názoru, že snubní prsten by měl být vždy určen jen jedné jediné ženě. Ten prsten už má značku jiné ženy jakoby. Nebyl určen jen pro mě.(možná zní divně, ale těžko se to píše/vysvětluje)
Nevím tedy jak to řešit, protože jsem zklamaná, určitě ne hádku, ale chtěla bych to s ním probrat. Ale nerada bych ho ranila.
Děkuji a snad chápete, že potřebuji anonym, protože nechci aby to řešila celá rodina, že jsem nevděčná nebo co si takové. Nebo já se nezlobím ale jsem zklamaná.