Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Me prijde, ze timhle uplne divnym malichernym a urazlivyn nazorem, pokazis vsecchno. Daroval ti rodinnou vec, pro nej to znamena hodne. Spolecnou budoucnost. Ano, mohl ti to rict, abys vedela. Je mozne, ze setrenice chtela prsten pro sebe, to tenenapadlo? A mozna ho mela mit, nez ho darovat nekomu, kdo jim pohrda a nei mu dost. Verim, ze muz neni lakomec a prstenu dostanes jeste x. Muz ti opravdu dal velky dar, krome prstenu, ti dal i duveru. Je to cest dostat k zadosti o ruku rodinne zlato. Prijal te ti do rodiny. To ti ale jedno, ty si nepripadas dost jedinecna a ohodnocena. Asi se k sobe smyslenim nehodite, na dulezitou vec mate rozdilny nazor.
@Lissima píše: Více
Ale to je podle mě ten problém, neřekl to. Takto to vypadá, že nechtěl utrácet za nový. Kdyby to řekl mohl to být krásný romantický okamžik a možná by to zakladatelka vnímala jinak (sama to psala).
Neblázni, tohle téma bych s ním vážně neotvírala. To nemá žádné win-win řešení a bude z toho jenom mrzení. On to jistě myslel z celého srdce nejlíp, s tou myšlenkou, co tu skoro všechny psaly. Hrozně ho tím raníš, a úplně zbytečně - co za řešení by sis teď po letech představovala?
Tak prostě řekni, že ti po porodu přibraly prsty a nenavlečeš ho. ![]()
@AnnieTRoj píše: Více
A já si myslím, že je to komedie, co musí mít extra buřty. A mám na ty pocity právo.
Děkuji Tobě ale i ostatním. Ano, každá žena chce svatbu podle sebe. Šaty, vlasy, makeup, výzdoba, ale prostě všechno. A ano, neumím si představit, že bych měla na svatbě šaty po babičce nebo někom z rodiny. Samozřejmě, pokud se někomu taková tradice líbí je to v pohodě, zvyky jsou různé ale každý to má jinak.
Ty jsi ale hodně nevděčná. Co by si o tobě ta babička asi pomyslela
![]()
Prsten strč do krabičky, zastrčí někam do šuplíku a až bude čas domluv se s mužem na předání někomu v rodině! Vždyť ho nemusíš nosit. Můžeš mu říct, že ho nechceš zničit a nosit jiný.
Ano, každý to má jinak. Někde se drží nějaké rodinné tradice, jinde ne
Raději prsten s historii, než nutit do jména, aby se držel rod ![]()
Ten prsten má možná větší hodnotu než nějaký nový moderní ![]()
Podle mě jsi povrchní… (raději si sedím na rukách). Škoda takového prstenu, měl ti koupit nějaký krám z Pandory. Jen se chlapovi svěř, aspoň uvidí, koho si to vzal.
@jita22 píše: VíceNení to vyjádření, že TY jsi pro něj jedinečná? Není to na tom to nejdůležitější?
No, pro mě ne. Patřil jeho prababičce. (nebudu už psát to co předtím opět, ale asi víš co za tím by následovalo) ![]()
Tak ale takovou „moudrost“ musíš svěřit tomu svému. Co my s tím tady. Pro drtivou většinu by měl hodnotu navíc, pro tebe je to starý krám, který nosit nechceš. Ok, obrať se tam, kde je možné řešení.
To je možné, ale zakladatelce nejde o peněžní hodnotu.
No próze je to po prababičce ty starožitnosti budou mít větší cenu a ještě pro toho člověka byl ten blízký opravdu blízký a milovaný. Mě by třeba zajímalo k jaké příležitosti dostali tenhle prsten ostatní ženy. To bych si třeba někam zapsala aby byla vidět dějová linka rodiny.