Zkrátit poledni spánek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
204
16.6.20 21:09

Zkrátit poledni spánek?

Hezký večer. Jdu si k vám pro radu. Malý má necelých 19 měsíců. V noci mi teď spí cca 10 hodin. Spát chodí po obědě a spí cca 2 hodiny do 14.00 max. Někdy se vzbudí sám, někdy ho budím já. Spát dávám po půl 8, kdy už v půl 7 u večeře jsou na něm vidět známky unavy. Usínání trvá 30 minut, přesně :zed:
Ale poslední 3 dny mi usíná až kolem 9, půl 10. Je fakt tedy, že vždycky jde na stolici a pak teprve usne. Ale když ho chci dát na nočník před koupáním, jak byl vždy zvyklý, tak nic nevytvoří.
Přemýšlím tedy, jestli to je tou potřebou nebo jestli zkrátit denní spánek :nevim:
Nebo celkově jde o období, které je zapříčiněno, že je dlouho svetlo :nevim:
Vaše názory, prosím :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
16.6.20 21:11

Každé dítě je jiné.. Zkoušej. Můj od 16 měsíců odpol nespal, druhý spí ještě teď, v 5.5 letech ve školce :mrgreen: :lol: nemůže být čímkoliv, musíš zkoušet a sledovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
16.6.20 21:36

Jestli kaká tak je to tím, občas se nám to taky stalo. Zkontrovala bych co jí, jestli nenastala změna. A počkala bych, tři dny jsou ještě nic. Počkala bych týden a pak to řešila třeba tím denním spánkem. Ale jestli potřebuje kakat tak ho holt bolí bříško a neusne. Jinak my máme zatemňovací závěsy a super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
16.6.20 21:56

@anavi13
Zatemňovací závěsy máme taky, dokonce dávám na okna i deky, aby jo byla tma. Doteď nebyl problém.
Uvidíme, zkusím zatím vydrzet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35564
16.6.20 22:08

To máš ještě dobrý, mě dcera od roku a půl nespala přes den už skoro vůbec a když jo, tak bylo úplně jedno jestli spí hodinu nebo dvě, ale pak dřív jak o půl 11 v noci neusnula a mohli jsme zkoušet co jsme chtěli. Dětem se mění spánek hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
16.6.20 22:29

Muj syn 18m. take chodival pred 7 vecer spat a vstaval v 8, po obede spi 1-1,5hod, pak uz budim…a najednou taky bezduvodne zmena a asi mesic usina v pul 10 vecer…spi porad do 8 a odpoledni spanek mu porad takhle vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
17.6.20 08:09

@kolka01 tak to nebude světlem. Kdyby se ti chtělo na velkou tak taky neusneš. Usínání trvající půl hodiny mi přijde úplně v pohodě :D ale syn je v tom spánku náročnější. Zkusila bych odpoledne vynechat sladké, bacha i na ovoce. A večer před spaním tak tu hodinu už udržovat klid. Ještě bych byla ráda, že vstává až o půl osmé :D můj syn má teda skoro 18 měsíců a spí od půl osmé večer do pěti, někdy šesti. Dnes byl v noci tak hodinu vzhůru tak vstával až v sedm, ale to je teď velká změna, takto dlouho mi nikdy nespal. Konečně občas prospí celou noc s budíčkem o půl páté a pak ještě usne na chvíli. Přes den konečně spí hodinu a půl a někdy i dvě :dance: nejdéle od svého narození :D ale kdyby večer usínal takto pozdě tak by mě to taky štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
18.6.20 20:51

@anavi13 tak j nás to asi vypadá na zkrácení spánku. Věděla jsem že jednou to přijít musí, ale proč už ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
18.6.20 21:00

@kolka01 asi prostě má toho spánku moc. Zkus víc aktivit přes den. Ale můj syn je mladší a spí méně hodin než tvůj, dřív to bylo ještě méně. Já čekala, že mi v roce a půl nebude spát po obědě vůbec, takže jsem mile překvapená :D každé dítě je jiné a má jiné potřeby. S tím asi nic neuděláš. Nebo ráno dříve vstávat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
18.6.20 22:08

@anavi13
Aktivit má až až si myslím. Přes den se vůbec nezastaví. Odpoledne chodíme pěšky do parku a z parku, což je přes kilometr, do kopce, do schodů…
Napadli mě ještě zuby, přijde mi, že mu tam leze jedna stolička. Ale tím, že mu sáhnu do pusy a on mě hned kouše,,tak nemám moc prostoru to tam,,prozkoumat,,. Uvidime, zítra jdu k zubaři, tak je poprosím, ať se mu kůlnou do pusy. A zkusím zítra ten spánek tedy zkrátit. Zajímavé je, že ho před osmou dám do postýlky, 20 minut se tam roční, tak ho do devíti ještě vyndám a pak usne během 10ti minut. Kdyby mi aspoň vydržel v klidu u pohádky. Tak ho vykoupu a posadim k televizi. Ale on ne. No uvidíme. Nějak bylo, nějak bude :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí