Zkušební den v práci

69
3.12.15 20:33

Zkusebni den v praci

Ahoj holky mate nekdo zkusenost se zkusebnim dnem v novem zamestnani? Konci mi materska a na pohovoru me pozvali na zkusebni den. :nevim: mam z toho docela strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
3.12.15 20:34

Zkušební den je naprosto nelegální záležitost. Pokud zrovna náhodou přijde inspektorát na kontrolu, náhoda je prostě blbec, ty tam budeš bez pracovní smlouvy nebo dohody, dostaneš takový flastr, že se ti z toho protočí panenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15067
3.12.15 20:36

@Longiana Docela se to rozmáhá a je to pěknej podvod. Celej den tam makáš a řeknou ti tak nic a taky za to prd dostaneš. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
3.12.15 20:40

Podle toho co mas za obor kdyby jsi byla kucharka/servirka, zkusebni dny jsou, ale spis 3-4 hodiny a nejlepe za obed, cely den zdarma-ani nahodou, to svedci uz o hajzlovstvi… Pokud nejaka administrativa, take jsem to zazila, ale byla proplacena cesta, obed. Nekde i nejaka ta stovka. Ale slo opravdu o 5h, chteli me videt reagovat ve stresovych situacich. A jak je psano vyse… Dostala jsem podepsanou dohodu o praci kdyby nahodou prisla kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
3.12.15 20:42

Ja prave doufam, ze se mnou sepisou papir dohoda o provedeni prace nebo neco takoveho. Je mi jasne ze nedostanu nic zaplaceno. O misto je velky zajem tak si asi vybiraji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15067
3.12.15 20:43

@Makronka222 Už jsem to slyšela několikrát od lidí, že tak dopadli, nic nedostali a ani je nevzali.Je dobře, že to není všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
3.12.15 20:51

Bohuzel je to strasny nesvar, a v pohostinstvi/restauracich je to uplne bezne. Dokonce znam pripad, kdy takto „fungovala“ jedna restaurace docela dlouho jen na jednom zamestnanci ofiko a jinak si porad „volali“ lidi /zajemce/ na zkusebni dny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
3.12.15 20:56

Clovek si musi dat bacha a stanovit si podminky hned na zacatku a to mi bylo sakra neprijemny, ja uz pak musela taky rovnou po telefonu rict, ze chci nejaky papir ohledne prace, na jak dlouho to bude, respektive za kolik.. Jelikoz jsem take predtim nalitla a makala x dni nekde zadaco. Pak uz clovek sam priostri. Je to v haji co delaji s lidma. Z 40ti praci, normalni byli 3. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
3.12.15 20:56
@JayLee píše:
jj - my davame tyden ;) abychom si obe dve strany vyzkouseli jak nam co a kdo sedne :jazyk:

Ale k tomuto přece slouží zkušební doba. Po týdnu ho přece můžeš vyhodit naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 20:58

Bez smlouvy nebo dohody ani omylem, je to na velkou pokutu, krom firmy i pro tebe, jako onoho černého pracovníka. Práce na zkoušku je nelegální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
3.12.15 21:20

No ja prave taky moc nechapu zkusebni den kdyz je trimesicni zkusebni doba, ve ktere se pozna co a jak. A taky pochybuju, ze za jeden den clovek pozna jestli praci chce delat nebo zamestnavatel jestli je kandidat na konkretni pozici ten pravy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
3.12.15 21:28

My toto delame jako dalsi kolo pohovoru, ale ne cely den, jen par hodin. Pomaha to obema stranam, ne vzdy si clovek umi predstavit, o jakou praci jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
3.12.15 21:42

Jo jo, tohle zkoušeli na kamarádku, přišla kontrola z ÚP na udání a vyřizovala to hodně dlouho, práce načerno jak vyšitá! Dopadlo to dobře, ale stálo ji to hodně nervů a firma měla průšvih jako hrom a pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
3.12.15 21:54
@terinka4444 píše:
Zkušební den je naprosto nelegální záležitost. Pokud zrovna náhodou přijde inspektorát na kontrolu, náhoda je prostě blbec, ty tam budeš bez pracovní smlouvy nebo dohody, dostaneš takový flastr, že se ti z toho protočí panenky.
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 21:54

@JayLee ale mají podepsanou dohodu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...