Zkušební den v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pravda, ale jestli má kvůli jednomu dni, ze kterýho případně nic nebude, cenu sepisovat smlouvu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem byla na zkušebním dni v Domově pro seniory, kde zřizovatel je město. Neplacený, jen na zkoušku, bylo nás víc, na základě toho, jak jsme se tam stavěli k práci, pak vybrali dva nejlepší. S těmi pak podepsali smlouvu. Šlo o místo pečovatelky a výběrový řízení jak na ředitele - životopis a motivační dopis - test ze znalostí kolem práce v soc. službách a ohledně seniorů - pohovor - zkušební den v zařízení.
- Citovat
- Upravit
To jo, někteří zaměstnavatelé s tím nadělají… Teď jsem se o práci ucházela znovu (bohužel, i když jsem absolvovala zkušební den, vydržela jsem tam jen jeden rok) a musela jsem projít telefonický pohovor, emailový dotazník na 6 stran, osobnostní test a teprve pak mě čekal osobní pohovor… Měli se mi tento týden ozvat a nic… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominiqque píše:
Pravda, ale jestli má kvůli jednomu dni, ze kterýho případně nic nebude, cenu sepisovat smlouvu…
Samozřejmě, že pro zaměstnavatele je to jednodužší. Jen nevím, jak by to vysvětloval případné kontrole z inspektorátu, nebo co by jsi dělala ty, kdyby se Ti tam v tu dobu stal pracovní úraz…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominiqque píše:
Podle mě o vykořisťování zaměstnance nejde, jde o možnost oboustranného zhodnocení případného budoucího zaměstnance.
Promiň, od toho je i zkušební doba, chápu, že předtím se vyhneš nějakému papírování, ale zase něco za těch pár hodin dostanu ![]()
Neřekla bych, že to je výhodné pro zaměstnance, ale spíše pro zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Samozřejmě, že pro zaměstnavatele je to jednodužší. Jen nevím, jak by to vysvětloval případné kontrole z inspektorátu, nebo co by jsi dělala ty, kdyby se Ti tam v tu dobu stal pracovní úraz…
To fakt netuším
Byl tam super šéf, tak by se to třeba i nějak vymysleli, ale je jasný, že to je případ od případu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Promiň, od toho je i zkušební doba, chápu, že předtím se vyhneš nějakému papírování, ale zase něco za těch pár hodin dostanu
Neřekla bych, že to je výhodné pro zaměstnance, ale spíše pro zaměstnavatele.
Jasný, je od toho zkušební doba, ale když jde o poměrně slušně placenou práci, která nepotřebuje žádnou extra kvalifikaci, je potřeba vybrat mezi obrovskym počtem uchazečů. Je to pro zaměstnavatele velkým usnadněním, když si vybere pár lidí, každej se mu tam den motá, někteří to vzdají rovnou a on dá pak smlouvu tomu, kterej se motá „nejlíp“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel, je to nešvar. Setkala jsem se s tím hlavně v českých firmách, v zahraničí, kde mají papír i na to, kdy jdete na záchod si to nelajznou, tam je snad jistota, že se jede dle pravidel, alespoň v tomhle směru. Já dělala 12ky na recepci asi 3 dny, tehdy jsem zoufale sháněla práci i peníze a brala jsem první, která mi padla do ruky. Pořád mi říkali, že ještě zítra a pak zítra, a pak dostanu smlouvu…Utekla jsem sama, protože to prostředí bylo psycho. A jsem ráda. Nicméně si na to dám bacha.
Jinak to ale považuju za velkou neférovost ze strany zaměstnavatele a možná i vyčůranost. Zkušebka je od toho, aby se poznalo, jak to komu jde a co od práce čekají obě strany. Za 1 den se nikdo nepředvede, stejně se jen kouká kolegům pod ruce a snaží se pochytit co a jak…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Bohužel, je to nešvar. Setkala jsem se s tím hlavně v českých firmách, v zahraničí, kde mají papír i na to, kdy jdete na záchod si to nelajznou, tam je snad jistota, že se jede dle pravidel, alespoň v tomhle směru. Já dělala 12ky na recepci asi 3 dny, tehdy jsem zoufale sháněla práci i peníze a brala jsem první, která mi padla do ruky. Pořád mi říkali, že ještě zítra a pak zítra, a pak dostanu smlouvu…Utekla jsem sama, protože to prostředí bylo psycho. A jsem ráda. Nicméně si na to dám bacha.
Jinak to ale považuju za velkou neférovost ze strany zaměstnavatele a možná i vyčůranost. Zkušebka je od toho, aby se poznalo, jak to komu jde a co od práce čekají obě strany. Za 1 den se nikdo nepředvede, stejně se jen kouká kolegům pod ruce a snaží se pochytit co a jak…
Přesně tak. Hlavně tento nešvar je na pozicích pradavaček a recepčních apod. Maximálně za ten den zjíistí, že je dotyčný na tu práci levý, ale zase ne každý zvládne vše tak rychle pochytit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit