Zkušební den v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
3.12.15 23:05
@JayLee píše:
ale jde..citove stradani ze strandy manžela nedostatecne uspokojeny v sexu z toho plyne jeho nevera a důvod k rozvodu např? ;) hele Radko to fakt nemá cenu vas par to tu vidi jinak ok ja to beru ale nemam zapotřebí to tu jakkoliv resit dal vim jaka je realita nikoho neokradam nic nedelam spatnyho a troufam si rict, ze se dejou podstatne horsi věci ve svete a kolem nas kdy zamestnanci trpi a zamestnanci je jen vyuzivaji nebo jim neposiaji vejplaty atd coz si mylsim ze neposlat nekomu pul roku výplatu když je to zivitel rodiny a jsou odkazany na jeho plat tak je ze pruser dost nez to ze potenciálnímu zamestnanci nabidnes tyde na vyzkouseni si práce a vykompenzujes mu to třebas novym mobilem i pokud ti po tydnu rekne, ze tu praci nebere ;)s nikym jsme nemeli problém a kdo si ti zkusil tak u nas zustal a je to uz několik let ja sama bych to ocenila byt na up a fa kdyby mi nabidla tyden abych si to zkusila ;)

nerozčiluj se :hug: vím, že neokrádáš lidi, ale je to o hubu, zvláštní váš inspektorát, ale obecně je to o hubu. Právě proto, že se to rozmáhá, jsou uchazeči na pracáku na tyto praktiky upozorňováni, včetně poučení, co dělat, pokud je jim toto nabízeno. Snaží se to odhalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 23:07
@JayLee píše:
tak jasny třebas to u vas tak chodi ja nerikam, ze ne mozny je všechno ;) my zas tak často zamestnance neprijmame novy vicemene jednoho za rok 8)

příště pro tvojí ochranu, dej mu na ten týden dohodu, nic z ní neplyne ano pro tebe, ani pro něj. Není to nic závazného, po týdnu končí. Ale pokud se jednou najde jeden úředník, který bude chtít, vykoupe vás v tom. Třeba Vary to hlídají jak hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 23:12
@JayLee píše:
Terko ja když jsem prijmala moji sestrenici když byla na up k nam na firmu jako asistentku ucetni, tak jsem ji tam pröste ten tyden mela protože nikdy v praxi nefakturovala nevedela co to obnasi vystudovala uple jinej obor takze pro ni spanelska vesnice takze jsem ji nabidla at tyden chodi a zkusi si to aby se nemusela odhlasovat z up kdyby ji ta práce nebavila nebo ji nesedla a hrozne moc to ocenila protože zadarmo to fakt nedělala a zkusila si to a nakonec nepracuje jako ucetni ale v marketingu protože ucto ji fakt nic nerikalo a nebavilo ;) a jak ji to jde ;) si vem ze by sla nekam na jinou firmu kde by ji vzali a dali zkusebku tam by se 3 mesice deptala a trapila jak ona tak zamestnavatel takze by se pracne z nej odhlásila a vybehala všechno a po 3 mesicich by se tam zase hlasila? ;)

Hele, já to z tvého pohledu chápu, ale fakt je to nelegální. Pokud si nevydělá víc jak polovinu minimální mzdy na dohodu, nemusí se hlásit z pracáku, jen pošle na pracák mail, že od tehdy do tehdy nastupuje, oni stopnou po ten týden případnou podporu, pak jen mail, že skončila dohoda a odnikud se nehlásí. Já u tebe vím, na rozdíl od holek, že to děláš s dobrým úmyslem a ne s tím, zadarmo nechat někoho týden makat. Nicméně, mám to od „zdroje“ :lol: nemůžu napsata, co pracuje na pracáku. strašně se to rozmáhá, nechají je pracovat, pak nezapalatí, prý je to masivní teď, lidi si stěžují, pracáky školí uchazeče, a varují je, a posílají neohlášené kontroly na hlášení. A pokuty jdou těžce do desítek tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 23:14

@JayLee Jo tak to já všem potvrzuju, že zrovna ty nejsi vykořisťovatelka :hug: a já ti to nepíšu kvůli zaměstnancům, spíš kvůli tobě, jako ochrana tebe, nikoliv zaměstnance.
Na dohodu nikam nikoho nehlásíš, při malých výdělcích, oni se neodhlašují z pracáku, prostě elegantní pojistka proti případným problémům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 23:17

Tak já vše hlásím, že @JayLee NENÍ ŽÁDNÁ ČERNÁ OVCE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 23:25
@JayLee píše:
jasny mno rozumim Terko a diky :hug: :hug: urcite to do budoucna nejak poresime a dekuju ;) njn tak dneska se deje ledacos a je to cim dal horsi :nevim: a nejhorsi je to když ty lidi jsou vykoristovany zamestnavaletem kterej jim ale vůbec neplati a dluzi kam se podiva a ještě ty lidi když v tom maj vlastní penize :roll: taky mam znamyho co toci zamestnance stylem ze je prijme jen na dotace ktery tedka zkrouhli o 2000 min a toci je po pul roce - vyuzije je a nazdar..jasny nejaky to berou jako alespoň nejaka práce a praxe nez up a nic ze jo no a další a další věci… :?

to právě vím, je to děs, kdybys viděla, co si tady dovolí někteří rusáci, tedy nejen oni, ale tady jich je víc, to je neuvěřitelný. Tady ti z deseti zkušebních dní zaplatí jeden a ještě si ti vysmějou. Přesně berou na půl roku, dopředu se to ví, hrozný. Tady je poměrně velká nezaměstnanost, takže se ledasco zkousne a tím zaměstnavatelé, ne všichni samozřejmě, přitvrzují. Já kdybych neměla práci, bych klidně i den dva zadarmo dělala, abych viděla, ale i mně jako zaměstnanci načerno hrozí průšvih. A tady inspektorát běhá z podniku do podniku. Na tohle je divná doba, slušnýho zaměstnavatele, aby jeden pohledal, slušnýho loajálního zaměstnance, aby jeden pohledal, je to divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.15 23:40

U nás inzerát jo, to jsem se nasmála, že hledají atraktivní, chtěli fotku k životopisu, recepční, nutná znalost ruštiny a angličtiny a němčiny slovem a písmem a 12000 nástupní plat. Takže kočku mladou blonďatou, co mluví třema jazykama, na recepci na dvanáctky za 12000. S klidem a přehledem tenhle inzerát všude dají.

Naštěstí teď už nemáš povinnost vypisovat pracovní pozice přes pracák. Nejlepší je, když ti tam posílali, to už teď taky není, lidi, co museli pro razítko, ale fakticky makat nechtěli a těch ti tam přišlo denně 5, to bylo na pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.12.15 07:41
@Longiana píše:
Ahoj holky mate nekdo zkusenost se zkusebnim dnem v novem zamestnani? Konci mi materska a na pohovoru me pozvali na zkusebni den. :nevim: mam z toho docela strach

Ono by bylo vhodné napsat na co se hlásíš. Je to dnes běžné, hlavně, když píšeš, že zájemců je hodně - oni každý den pozvou někoho, kdo jim bude zadarmo dělat. Jestli si vyberou, tak to už je na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.12.15 08:21
@Longiana píše:
Ahoj holky mate nekdo zkusenost se zkusebnim dnem v novem zamestnani? Konci mi materska a na pohovoru me pozvali na zkusebni den. :nevim: mam z toho docela strach

nešla bych, pokud by nebyl ošetřenej smlouvou a zaplacenej.. zaměstnavatelé rádi zneužívaj to, že lidi o práci stojí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.12.15 08:31
@terinka4444 píše:
no já má zkušenost tedy zcela jinou, naběhla kontrola, bez ohlášení, okamžitě všichni ukázat občanky, okamžitě zápis, okamžitě všechny pracovní smlouvy na pracovišti, okamžitě docházkové listy…bšechno

Já jsem to taky zažila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.12.15 08:33
@JayLee píše:
s chybama kotě :* pac pisu z mobilu a to je vždycky delam bohužel no ;)

Další ubohá výmluva, zatím záříš :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.12.15 08:34
@terinka4444 píše:
nerozčiluj se :hug: vím, že neokrádáš lidi, ale je to o hubu, zvláštní váš inspektorát, ale obecně je to o hubu. Právě proto, že se to rozmáhá, jsou uchazeči na pracáku na tyto praktiky upozorňováni, včetně poučení, co dělat, pokud je jim toto nabízeno. Snaží se to odhalovat.

Neokrádá lidi? Ona tu práci na černo daní? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
4.12.15 11:00

Udělala jsem to jednou, kdy si uchazečka o to přímo požádala - ale ne den, hodinu seděla u PC vedle paní, která by ji zaškolovala (do PC ani neťukla), koukala na to a poté prohlásila, že tohle teda není práce pro ni a zůstala dál doma a v evidenci ÚP. Byl to náš naprosto ztracený čas - od té doby dávám rovnou smlouvu se zkušební dobou a na dobu určitou, v první fázi. Navíc, nikde není psáno, že dotyčný tam musí být zaměstnán celou zkušební dobu. Když to neklapne, zruším pracovní poměr ve zkušební lhůtě po dvou dnech, týdnu, 14 dnech - už i to se stalo. A nebo to klapne a jsme spokojení všichni.

Jinak přepadovky z inspektorátu práce znám taky - přijdou, prokáží se, a rovnou jdou na věc - občanka, pracovní smlouva, zápis. Pokud není pracovní smlouva na pracovišti - telefonát rovnou zaměstnavateli a skenování a posílání smluv emailem. Ihned. Čekají si na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.12.15 13:20
@JayLee píše:
klid Radko :pankac: :mrgreen: v diskuzi o bělení análu ti to nevadilo vid? :lol: to jsi přitakávala a bavila ses a notovala a najedou ti to vadi? :mrgreen: ja zarim od doby co na tomhle serveru jsem takze :* :mrgreen: :mavam: a pekny den ti preji :jazyk:

To byla trochu jiná diskuze, jestli nevidíš rozdíl, tak začínám chápat, proč nemáš žádné morální cítění. I tobě krásný den :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.16 17:32

Ahoj, zaregistrovala jsem se jen proto, abych Ti mohla odpovědět. Přijde mi totiž, že ses tu vlastně nic nedozvěděla :D Škoda jen, že už to asi není aktuální… Když jsem nastupovala do svého posledního zaměstnání, bylo mi nabídnuto přijít jeden den na zkoušku. Šla jsem do toho přesto, že mi bylo na rovinu řečeno, že to bude zdarma. Celý den jsem se tam víceméně jen motala a překážela, takže o práci nemohla být řeč. Zkusila jsem si ale, jak náročná práce to může být, viděla jsem, jak tam probíhá běžný pracovní den a musím říct, že jsem za tu zkušenost byla moc vděčná. Mohla jsem si totiž udělat obrázek o tom, jestli je to práce pro mě, jestli bych ji vůbec chtěla dělat. Podle mě o vykořisťování zaměstnance nejde, jde o možnost oboustranného zhodnocení případného budoucího zaměstnance.
Přeju pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat