Zkušenosti s digitalizací katastrálních map a problém se strýcem

Anonymní
20.5.25 20:46

Zkušenosti s digitalizací kat. map

Dobrý večer, měla bych na Vás otázku. Možná bude mít někdo podobnou zkušenost. U strýce na vesnici probíhá digitalizace katastrální map a doměřování. Strýc napsal dům při velmi vážném zdravotním stavu na mě, takže mně přišlo předvolání pro vysvětlení. Ihned jsem volala na katastr a jde o to, že dům je kratší, než je uvedeno v katastru, na pozemku jsou asi čtyři nezakreslené garáže a potřebovali by to doměřit, doplnit atd. Jenže, strýc má diogenův syndrom. Křečkuje tak, že odpadky jsou do 1,5 m výšky a na pozemek se vůbec nedá dostat. Ani nás strýc nepustí, doslova je zabarikádovaný. Na katastru mi řekli, že mám na úpravu pozemku a zpřístupnění rok. Pokud to napíšu hnusně, to by musel strýc okamžitě zemřít, abychom stihli vyklidit alespoň dvůr. Prostě do roka je to pro nás nemyslitelné. Víte, jaké sankce mi případně hrozí? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
21.5.25 11:28

Pokud by se strýcem fakt nebyla rozumná domluva prodala bych to pod cenou a měla klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
21.5.25 11:31

Poprosila bych o odstranění tvrdosti zákona. Doložila lékařskou zprávu, pokud opravdu má oficiální potvrzenou diagnózu. Že tam není možné vstoupit..a to ani za asistence policie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
21.5.25 13:11

@alisekR souhlasím, strýc za nemoc nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 13:58
@alisekR píše: Více

K lékaři, k žádnému ho nedostaneme. Už teď mu předáváme jídlo před vrata do chladícího boxu. Po cestě zavolám, že mu vezu jídlo a převezme ho, až když jsem pryč. Neřeší popelnice, prošlý občanský průkaz, rozmnožené kočky, prostě nic. Takže ta diagnóza není oficiální. On ví, že pokud mu je opravdu zle, tak musí vyjít před dům a zavolat záchrannou službu, já jen dovezu věci do nemocnice.

• Citovat
  • Upravit
1147
21.5.25 16:24
@Anonymní píše: Více

Nejspíš ti ten dům dal jako dar. Můžeš mu ho vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
21.5.25 16:54

Ty už jsi tu psala, že nevíš, co s ním. Blbý no. Vzala sis dům o psychiatricky nemocného člověka. Věčně by mě zajímalo, jak ti do podepsal. Moje babička nám darovala majetek, když byla už skoro nechodíci. Přisel právník, ona to s ním probrala, on tam napsal do darovací smlouvy, co chtěla. Nějak nechápu, jak nekomunikující osoba podepsala darovací smlouvu. Respektive, pokud by v té době byl hospitalizován, tak u toho musí být dva lékaři jako svědci a musí nemocnice udělat asi i nějakou zprávu, že byl příčetný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 17:30

@alisekR Já už to tu psala, je to už pár let zpět, byl v nemocnici. Špatná játra z alkoholu, absolutně se vykašlal na inzulin (cukrovkář), jeho stav byl vážný, ale hlavu měl střízlivou a v tomto stavu mě prosil, ať si ten dům vezmu. Lékaři mu rovnou dávali max rok. Já blbá s vidinou ročního „doopatrování“ a pěkné parcely jsem podepsala. Jenže lékaři ho dostali z nejhoršího, já mu odmítla kupovat alkohol a pravidelně mu dováží obědy a tím, jak má pravidelnou stravu, léky, abstinuje, tak jsem mu ten život prodloužila, ale jeho chování se ještě zhoršilo. Pokud mu řeknu, že mu ten jeho dar vrátím, tak vyhrožuje. Už jsem to zkoušela. Jeho chování je hrozné. Ani to sem nebudu psát, podle mě by měl být na psychiatrii, ale umí to na lékaře dokonale zahrát. Při hospitalizaci je úplně jiný.

• Citovat
  • Upravit
16
21.5.25 20:28

Tak okolo domu to vyklidit můžete ne? Pokud je dům tvůj, tak Ti v tom nemůže bránit. Objednej kontejner, nažeň tam pár chlapů a až to odklidí, ať to zaměří geodet, dopředu bych si zjistila, k čemu musíš mít případně jaký ještě dokument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 20:50

@AnBr
Kolem domu má postavený 2 m vysoký plot z plechů, živého plotu a řetězů. Pokud bych chtěla dovnitř násilím (už se stalo), tak vyhrožuje střelnou zbraní a sebevraždou. Policie byla přivolána, nic s tím neudělali. Nedostali ho z domu, pozemku. Nejprve by ho museli dostat do sanitky a kvůli úzkým uličkám to není proveditelné. Stačilo jim, že se uklidnil a odjeli. Další měsíc dělal schválnosti. Jednou za čas si musí zavolat záchranku, ale v nemocnici hraje dokonalou komedii. Snažila jsem se vyklidit kolem pozemku, tzn na obecním. Házel po nás výkaly, rozléval benzín, že to rovnou může všechno zapálit. Já vím, těžko uvěřitelné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.25 21:00

Plot z plechů a za plotem stromy a odpad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.25 21:02

Část před domem, kterou jsem se snažila vyklidit.

• Citovat
  • Upravit
9028
21.5.25 21:10

Pokud existuje záznam na policii, že tam byli a nedostali ho ven.. sepsala bych to na katastr s žádostí o odstranění tvrdosti zákona. Že tam žije vyšinutý člověk, že není možné na pozemek vstoupit i když jsi majitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 21:11

@alisekR Děkuji, to je dobrý nápad. Určitě záznam na policii je, tak bych to alespoň takto mohla vyzkoušet, děkuji za radu.

• Citovat
  • Upravit
11825
21.5.25 23:47
@Anonymní píše: Více

To mi taky přijde jako dobrý nápad.

Já bych se možná ještě předem zkusila zeptat na katastru, jestli by ti něco neporadili. Určitě nejsi jediná, kdo má s touto povinností nějaký problém. Oni budou rovnou vědět, co projde a co ne, co by mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová