Zkušenosti s hypnózou

Anonymní
17.1.12 00:01

Zkušenosti s hypnozou

Máte někdo nějakou osobní zkušenost s hypnozou. V jakých případech se hypnoza provádí, kdo ji provádí?
Dokázala by hypnoza potlačit reflexní chování? dokázala by odstranit nějaký zlozvyk? nebo dokonce závislost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
17.1.12 00:34

Ahojky, osobní zkušenost nemám, ale ze školy jo :)
Nejlepší je, pokud chceš hypnozu obrátit se na hypnoterapeuta, ideálně klinického psychologa. Ten zhodnotí i možnou kontraindikaci (tedy případy, kdy by hypnoza mohla napáchat více škody než užitku). Těch však není mnoho.
Ano, hypnoza v uvedených případech opravdu dokáže pomoci. Někdy je potřeba opakování. Netvrdím, a je mylné se domnívat, že by hypnoza vyléčila závislost na heroinu. ale třeba u kouření může fungovat. Proti zlozvykům (např kousání nehtů) také funguje.
Je to však člověk od člověka. Hypnabilita je v populaci rozdělena dle gaussovy křivky, takže záleží i na tom.
Jediné, co hypnoza NEUMÍ A NEMŮŽE je vyvolat chování, jednání, kterého by člověk nebyl schopen bez jejího použití.

Nikdo Ti nedá zaručený seznam toho, co se dá s hypnozou překonat, pokud ano, pryč od něj!!! Je to dobrý prostředek, ale jak říkám, chce to klinického psychologa, tam je vyšší pravděpodobnost odbarnosti a vhodně zvolené metody, počtu a hloubky hypnozy.

Jen na závěr, hypnozu nehradí zdravotní pojišťovny.

Snad jsem se moc nezamotala a napsala srozumitelně, kdyžtak se doptej, ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.12 09:54

Ester - díky za informace a na kolik taková hypnoza přijde?
Mám velmi opravdu velmi těžkou formu atopického ekzému,není místo na těle,kde by ten ekzém nebyl, 24 hodin se drbu a každým rokem je to jen horší a horší a dostávám se do fází, kdy se mi nechce žít, protože tohle opravdu není život, kdo nezná nepochopí, neustále mě všechno bolí,svědí, pálí, tahá, nemůžu skoro nic.....kdyby nebylo dětí, už tu dávno nejsem…v noci nespím,ve dne jsem unavená, nechce se mi hýbat, protože každý pohyb je hrozně nepříjemný…
Myslíš,že by mi hypnoza mohla pomoci v tom,že bych na svědění a ostatní pocity na kůži nereagovala škrábáním?že bych se konečně přestala škrábat? pak by kůže měla šanci se zahojit a snad by mohlo být líp

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.12 19:49

koukám nikdo další zkušenost nemá? :(

• Citovat
  • Upravit
6569
17.1.12 21:39

Ahoj, omlouvám se, že píšu pozdě. Hele, určitě bych to být Tebou zkusila. A zamakat na psychice celkově. AE je bohužel i psychosomatický a je to začarovaný kruh. Zhorší se ekzem, zhorší se psychika, psychika dále zhoršuje ekzem… No 1 hodina vychází tak zhruba na 500-600 kč. Je to darda, vím,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
17.1.12 21:46

milá zakladatelko, co takhle léčitele + ve formě hypnozy?? Vím o jednom a je skvělý… ale opravdu, dokonce je jen na tobě, kolik mu přispěješ, žádnou cenovou taxu nemá, když mu dáš do obálky 100kč, nebo, 500kč, nebo 1000kč..podle toho, nakolik si vážíš, toho, co pro tebe udělal a jak se ti věnoval, jediná důležitá věc tu je, musíš tomu prostě věřit…že to takhle jde… každopádně nic neztratíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP1
1
23.6.14 10:54

Ahoj, jedná se sice o starou diskuzi, ale chtěla bych se zeptat paní zakladatelky diskuze (popř. někoho, kdo má podobné potíže), zda nakonec vyzkoušela hypnozu a jestli jí to pomohlo. Mám stejné problémy. Těžkou variantu atopického ekzému a neustále se drbu…A chtěla bych své kůži a sobě alespoň trochu ulevit a tolik se nedrbat, což ve výsledku pomůže zlepšení stavu kůže…Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.14 11:05

Omlouvám se za vtírnutí. Dá se hypnozou odstranit nežádoucí povahové rysy, např výbušnost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.14 19:26
@LP1 píše:
Ahoj, jedná se sice o starou diskuzi, ale chtěla bych se zeptat paní zakladatelky diskuze (popř. někoho, kdo má podobné potíže), zda nakonec vyzkoušela hypnozu a jestli jí to pomohlo. Mám stejné problémy. Těžkou variantu atopického ekzému a neustále se drbu…A chtěla bych své kůži a sobě alespoň trochu ulevit a tolik se nedrbat, což ve výsledku pomůže zlepšení stavu kůže…Moc děkuji za odpověď

Hypnózu jsem nezkusila, protože se mi nepodařilo sehnat nikoho, kdo by mi ji profesionálně udělal. Dnes jsem na tom o dost lépe než v době, kdy jsem příspěvek psala. Ekzém mě sice trápí dál, ale je mi líp.

• Citovat
  • Upravit
6
16.10.14 22:23

hypnoza

Ano dá. PhDr. Jiří Zíka pomohl mé kamarádce s negativními emocemi. Ale cena je dost vysoká - 1000,–/hod. Sama procházím výcvikem v hypnóze a přiznám se, že je to skvělá metoda práce s podvědomím. Není třeba se vůbec bát. V transu se nacházíme poměrně běžně a vůbec si to neuvědomujeme. Je to stav, který zažíváme např. u TV, když sledujeme napínavý pořad a nevnímáme okolí. Děti jsou v hypnotickém stavu velmi často a naprosto spontánně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
31.10.14 16:22

Ahojte, mám také dotaz na hypnózu. Dá se tím vyřešit vztah s rodičem? (Na psychické bázi - odpuštění…nekomunikujeme spolu, ale chtěla bych odpustit - spousta lidí nezávisle na sobě mi řekla, že mé problémy s játry jsou psychického rázu) a také, jestli by pomohla na problémy s kandidózou a bolavým kotníkem - nejspíš je problém všeho v dětství –cca v 8letech), ale už si to moc nepamatuji…myslím si, že když si to člověk lépe vybaví a pochopí, problémy ustanou…Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
31.10.14 20:26

odpověď smileee11

Já si myslím, že by se to hypnózou řešit dalo. Skvěle funguje i autohypnóza, ale je potřeba zapojit všechny části mozku, aby byla účinná. Jen afirmace nestačí. Všechny problémy mají příčinu v psychice. I úrazy, které si myslíme že ne. Játra jsou o hořkosti života, málo vnitřní radosti ze života. Jsem astrolog, takže tyhle věci vidím i v horoskopu a nejvíc problémů máme z dětství, z toho, co jsme si převzali jako modely a vzorce. Je potřeba se na ně podívat, uvědomit si důvod, proč se k vam rodiče „nějak“ chovali a pak s jiným pohledem zjistíte, že odpustit jde docela lehce. Kdybyste si o tom potřebovala popovídat, tak mě najdete na fb - astrokouč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
2.11.14 21:12

L011

Děkuji, najdu si Vás, své zdraví určitě řešit chci… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
9.7.15 22:56

Ahojte, omlouvam se za anonym, ale pisu z registrace kamaradky, ktera nechce byt uvedena, chtely jsme se kouknout na hodnoceni naseho nejznamejsiho hypnotizera Ziky, ke kteremu jsem chodila, jestli tady na emiminu nekde je, chtela jsem ji ukazat, ze uz lidem pomohl, a zrovna v teto diskuzi zmineny je, takze za me urcite Jiri Zika. Je zkuseny, dela to 30 let, jedine, co mi u nej vadilo, ze ve svem pracovnim prostredi- pronajatem byte, kde hypnozu dela, neresi moc vzhled prostredi. Mohl by do toho dat nejakou tu korunu, nektere lidi to muze odradit, ze se o to nestara, pritom je to velky odbornik. Na hypnozu bych se laikovi nebo zacatecnikovi urcite nesverila, takze u nej jsem mela i dobry pocit. Ano, 1000 Kc za sezeni, ale lepsi nez dochazel da statisice leta k psychologovi. Mimochodem zadny extra jiny stav jsem nezazila, jen prijemne uvolneni, jinak nic, Clovek neni nijak mimo, to mi verte. Takze pokud se nekdo obava, nemusi. Ja jsem neskutecna posera a nic to nebylo. :-)

• Citovat
  • Upravit
64
19.1.17 18:51

Zdravím vás, je to už starší diskuze, já se chystám za 14 dní také vyzkoušet hypnozu, mám problémy neurologického chrakteru, moje nervy a svaly si dělají co chtějí, pálí mě celé tělo, doktoři to hází na psychiku (pravda začalo to po stresovém období) a podobně jak už tu psala jedna paní s ekzémem, tohle není život ale peklo. A tak chci zkusit hypnozu, na doporučení psychiatra. @L011 věřím že svůj původ to v psychice má, myslíte že se i tohle dá řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí