Zlá a zákeřná tchýně

Anonymní
21.8.21 10:11

Zlá a zákeřná tchýně

Ahoj, tchýně mi jednou hodně ublížila. Manžel naštěstí stal se na mě straně a s tchýni přerušil veškerý kontakt. Teď je tchýně údajně v nemocnici, ale pořádně nevíme proč. Nejdřív informator tvrdil že má nějaké kamínky v břiše a že jí tedy operovali. Pak jí měli z nemocnice pustit, ale hned příští den jí zavolali ať se vrátí že udělali při operaci nějakou chybu 8o. Což mi přijde jako úplný scifi. Ví že je tchýně určitě v nemocnici, jen teda nevím pořádně proč. Bavila jsem se o tom s manželem a říká že mu je to jedno. Přemýšlím, jestli bych jí kdyby se jí něco stalo, vůbec měla chodít na pohřeb? A taky přemýšlím o dědictví, manžel říká že všechno odmítne. Takže by pak všechno šlo státu, nebo jak to funguje když nemá člověk žádné příbuzné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1029
21.8.21 10:19

Takze vy s ni prerusite veskery kontakt, ona je v nemocnici a ty premyslis na dedictvim? To je silny kafe, teda… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
21.8.21 10:20
@Anonymní píše:
Ahoj, tchýně mi jednou hodně ublížila. Manžel naštěstí stal se na mě straně a s tchýni přerušil veškerý kontakt. Teď je tchýně údajně v nemocnici, ale pořádně nevíme proč. Nejdřív informator tvrdil že má nějaké kamínky v břiše a že jí tedy operovali. Pak jí měli z nemocnice pustit, ale hned příští den jí zavolali ať se vrátí že udělali při operaci nějakou chybu 8o. Což mi přijde jako úplný scifi. Ví že je tchýně určitě v nemocnici, jen teda nevím pořádně proč. Bavila jsem se o tom s manželem a říká že mu je to jedno. Přemýšlím, jestli bych jí kdyby se jí něco stalo, vůbec měla chodít na pohřeb? A taky přemýšlím o dědictví, manžel říká že všechno odmítne. Takže by pak všechno šlo státu, nebo jak to funguje když nemá člověk žádné příbuzné?

Co ti udělala tak strašnýho, že jí její syn úplně zavrhl? Nemysli hned na to nejhorší, proč by měla umírat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
21.8.21 10:21

Hele, moje tchyne je sice taky ***** :mrgreen:, ale myšlenky na jeji pohřeb? To asi trochu přeháníš ne? Ani nevíš co ji je a už ji pohřbíváš, furt je to manželovo matka.. Jinak, manžel je jedináček? Nemá ani tatínka, jen jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
21.8.21 10:21
@Niky2 píše:
Takze vy s ni prerusite veskery kontakt, ona je v nemocnici a ty premyslis na dedictvim? To je silny kafe, teda… 8o

Tak stejně by žádný nebylo, když by to chlap odmítnul, tomu ale nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12612
21.8.21 10:22
@Anonymní píše:

Hezke, tchyne je v nemocnici a ty mas v hlave hlavne dedictvi..tenhle prispevek se ti moc nepovedl at byl mineny jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
21.8.21 10:23

.

Příspěvek upraven 21.08.21 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

No, ozvat se matce když je v nemocnici, i když to nejspíš je psychopatická obluda, je spíš dobrý nápad.

odmítání kontaktu je lepší varianta, než zůstat závislý na matce co ubližuje, ale naučit se s tím nějak se vyrovnat a smířit se s tím, že je taková jaká je před tím, než umře je ještě lepší možnost.

Po smrti to už moc nejde.

S tím že to není důležité kvůli té ženské, ta sklízí co zasela, ale kvůli nějaké zákaldní psychické srovnanosti tvého muže, bohužel vyhýbání se není dlouhodobě udržitelná strategie, ono to totiž u normálních produjuje pocity viny a podobné hnusy.

Jestli to je na tvého muže zatím moc velké sousto, vřele doporučuju aby párkrát zašel za nějakým psychoterapeutem mužem a probral to s ním. Uvolní mu to docela dost energie, kterou mu pořád jeho matka bere, i když jen tím, aby ji odřízl.

Klíčem není smířit se s matkou a posloužit ji, ale srovnat se sám se svými kořeny a najít nějaký neutrální bod, kdy je možné s ní fungovat. Není to snadné, ale ve výsledku to je lepší, než odříznutí.

Jinak pokud dotyčná je sama a nemá žádné jiné příbuzné, tak pokud nesepíše závěť a jedinný dědic to odmítne, tak ano, odúmrť připadá státu. A teda hlavně pokud nemá žádné další lidi, co by jí ten pohřeb zařídili a zaplatili, tak jaksi pohřeb mít nebude, tudíž řešit jestli na něj půjdete a nebo ne, není úplně relevantní.

Příspěvek upraven 21.08.21 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
@arinecka píše:
Tak stejně by žádný nebylo, když by to chlap odmítnul, tomu ale nevěřím.

Taky tomu nějak nevěřím, ještě kdyby byl opravdu jediný dědic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
21.8.21 10:24

Nevim, co ti provedla. Jestli nikoho jineho nema, je to o to smutnejsi, ze ji syn opustil. Podle me by se zajimat mel, ale to je jeho rozhodnuti, se kterym bude muset zit. Jeste ji nepohrbivej, jit na pohreb je otazka tvoji slusnosti a rozhodnuti. A dedictvi…? Pokud uz to nevyresila jinak, pripadne synovi. Kdyz ho odmitne, pripadne statu.
Celkove to je velmi smutné čtení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.8.21 10:25

Vy jste povedená rodinka :poblion: tchyně v nemocnice, synáček není schopný ani zjistit, jak na tom je, natož ji navštívit a ty řešíš dědictví a pohřeb.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
21.8.21 10:27

@K. Rocánková tak měla bych na skladě příběh manipulující matky, která, uražená že si dcera dovoluje žít v zahraničí onehdy před vánocemi do telefonu řekne že má rakovinu a pak více jak 7 měsíců nebere telefon a nereaguje vůbec na nic.

Samozřejmě že byla zdravá jak řípa. Panička z maloměstské honorace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
21.8.21 10:29
@leeniik píše:
Taky tomu nějak nevěřím, ještě kdyby byl opravdu jediný dědic.

Přesně tak. Fakt by mě ale zajímalo, co ta tchyně tak strašného provedla. Má zdravotní problémy, a synáčka to vůbec nezajímá a snacha už přemýšlí jestli by šla na pohřeb, to je opravdu na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.8.21 10:36

Ta tchyne musela prinejmensim nekoho zabit. Jinak fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3055
21.8.21 10:59

:lol: to je zase dobrej joke takhle při sobotě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie