Tchýně s rodinou štve dceru proti mě.

Anonymní
20.8.21 08:16

Tchýně s rodinou štve dceru proti mě.

Krásný den, ráda bych se s Vámi podělila o muka které zažívám a myslím, že nejen já. A ráda bych znala Vás názor nebo radu. Děkuji

To, že je tchýně,,DIKTÁTOR,, jsem si všimla už na začátku a nějak jsem si na to zvykla. Ale nemohu překousnout, že tím zatěžuje i dcerku 8 let a štve ji proti mě. Dceru mam soudně svěřenou do péče s tím, že otec má také vymezené své dny, a do konce i jeho rodiče… S výchovou a co se týče školy mi vůbec nepomáhají, ani zdravotního stavu dcery, vše si řeším sama a oni to možná jen ústně zkritizují, co vše je zas špatně. Maji jine názory, jinou výchovu i otec který je problémovy ale tohle se nějak vše dá zvládnout. Problém nastává až ve chvíli kdy tchýně pořád říká dceri jak je maminka špatná, nestará se o ní, vůbec ji nedává najíst, nevaří, neučí se s ní, neumí ji oblékat porad ji dávám male nebo velke věci atd… A že ji nemám ráda už je vrchol :pocitac:
Máme nekonečný boje k vůli botám, dceři kupují boty tak aby ji byli akorát, měla tam ještě místo a nevyzouvali se. Ještě jsem neslyšela nic kladného, boty jsou ji malé tvrdí babička, hnusné a ničí ji nohu a zakazuje ji je nosit. Může nosit jen jejich. Když dcerka se ozve, že má boty nebo cokoliv ráda a je jí to tak na ni řve, že lže a stojí si za svým názorem. Když dcera se ozvala, že ji mackaji boty u nich začala na ni hubovat, že kecá a nic ji nemacka. Na tyhle boje bych si nějak zvykla, Ale dcerka to nezvládá a je z toho špatná. Já mlčím ať je babička jaka je, ale ona to neumí a pořád to stupňuje. Ze si dceru nechají když se o ní nestaram, babičku budu poslouchat vše co řekne a jestli ji ještě dám malé boty tak mě sfláká a nemá mě ráda. Tohle pořád říká před Dcerou. Že jsem strašná bordelářka stracim věci atd. Bohužel nic z toho pravda není a dcera je pro mě vším, babička umí jen buzerovat jak vše je špatně před Dcerou a shazovat mě. To samé začal delat i její otec, házet na mě špínu všemi směry.
Jednou se bojím, že se dcera na mě vykašle i když nemá důvod. :zed:
A když už ji tak moc chtějí a já je požádam aby mi pomohly tak nemůžou, chtějí si odpočinout a ať se postará taky maminka, že vše řeší jen oni. :zed: :zed: Když jim ji nedám, proto aby si tedy odpočinuli je taky problém.

Nějak nevím jak dál… Můžu se přetrhnout a je to vše špatně. Dcera vše doma říká, stojí si za tím a je z toho špatná co babička říká. (Babička to řekne i osobně). Ale chodit tam musí a dědu má ráda i tátu :,( bránit ve styku ji nechci a žádná domluva nefunguje řešíme to několik let, ale dcera to už hodně vnímá. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11327
20.8.21 08:24

Nahrát a OSPOD, aby na tchýni udělal bubu? Nebo možná lépe psycholožka pro dceru. Nebo obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
20.8.21 08:33

Buď ráda, že tvoje dcera nemlčí, když už ty jsi tak slabá, že mlčíš. Nebude to dlouho trvat a tvá dcera se za tebe postaví. Děti nejsou hloupé, poznají, když někdo lže, i to, jaký je. Bohužel, tou silnou bys měla být ty, ne ona a tak si z toho ponese doživotní následky. Psycholog by nebyl od věci, babička by se mohla trochu stáhnout, když uvidí, že už na to nejsi jen sama. Pokud máš přítele, ať je u tvých jednání s babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.8.21 08:42

Možná jsem to nepochopila, ale tvůj exmanžel a jeho rodiče mají soudně určené dny, kdy dceru mají u sebe? Jak víš takhle přesně, co babička tvé dceři vykládá? Ty jsi u toho? Já bych se s nimi vůbec nevybavovala, je to jejich boj, jak s malou vyjdou, i to, co bude mít u nich na sobě. Brzy může nastat doba, že k nim nebude chtít jezdit a bude to jejich problém.
S dcerou bych si hodně povídala, ale nesnažila bych se rozhodně babičku nějak „přeargumentovat“. Není úplně malá, aby nechápala, kdo to s ní myslí dobře a kdo ne. A ty se vyklidni, ani největší masírka od babičky nepřesvědčí holku, že jsi špatná máma. Máma je jen jedna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.21 08:44

@mokkk

Děkuji za názor, já úplně tak nemlčím a umím se ozvat. Vše ji řeknu a nikam to nevede i když přitvrdím. Prostě samé naschváli z její strany proti mě. Nic ji neurazí. Mlčím jen přes dcerou.
Už jsme to řešili před 5 lety když byl soud, a všichni se jich zastali, nikam to nevedlo i když to bylo stejné. Teď je to jiné v tom, že to vnímá dcera a říkají to schválně aby škodila a ona byla nejlepší. Známá řeší něco podobného ale s otcem, OSPOD ANI psycholog nepomohl. :(
Soudem jsem před lety byla postavena před hotovou věc, že si na tohle musím zvyknout. Potíže byli už v té době. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
77132
20.8.21 08:48

Zakladatelko - a to jak je s těmi botami - ty holku k nim pošleš například v botech č. 32, které jsou jí akorát a oni jdou a koupí jí boty 31, aby ji tlačily? to mi nedává moc smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.21 08:50

@unuděná

Také děkuji za názor, dcera vše říká a to se ji na nic neptam! Poslední dobou už vím, že je stejně vše špatně hned jak přijde domů. Už je to pár let, tchýně byla vždy taková a nejdříve vše říkala mě, ale já si to k srdci nebrala a vymetla jsem s ní. Teď už to zkouší přes dceru. Doslova ji manipuluji! Dcera se samozřejmě nedává ale někdy se bojim, že ten den přijde. Když jsem se na zacatku ozvala tak soud i OSPOD mi řekl, že si na to musím zvyknout. Je to její rodina :zed:

S babičkou nic nehne když zakrocim, mlčím jen před dcerou.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.21 08:55

@stinga
Kupují ji boty menší 30 které ji jsou a má tam místo. Ale babičky má v hlavě, že musí mít už 31 protože vyrostla ale ty ji jsou ještě velke a vyzouvaji se. Chodí v nich domu, že ji taky už dávat nesmím. Když se dcera ozve, stejně ji umlčí a vnutí ji svůj názor. Dcera boty nosí menší spokojeně doma a nic ji němačká, prý by mi to řekla a babička si to jen myslí. :zed:

A teď kupovali nějaké letní prý ji dřeli, ozvala se a byl opět problém, že ji nemackaji a lze. Babička to prostě ví nejlépe. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2777
20.8.21 09:07
@Anonymní píše:
@unuděná

Také děkuji za názor, dcera vše říká a to se ji na nic neptam! Poslední dobou už vím, že je stejně vše špatně hned jak přijde domů. Už je to pár let, tchýně byla vždy taková a nejdříve vše říkala mě, ale já si to k srdci nebrala a vymetla jsem s ní. Teď už to zkouší přes dceru. Doslova ji manipuluji! Dcera se samozřejmě nedává ale někdy se bojim, že ten den přijde. Když jsem se na zacatku ozvala tak soud i OSPOD mi řekl, že si na to musím zvyknout. Je to její rodina :zed:

Zakladatelka

A co psycholog, dokázat, že dceru poškozují, že z toho má úzkosti? Já bych dítě takto nenechala trápit, jakkoli vím, že domoci se práva je těžké. Moje tchýně je mnohem slabší odvar, děti s ní už dávno nikam nechtějí, ale jednou za rok se tedy přemůžou. Nejstarší dcera (17), se proti babičce dost vymezuje (vídá jí nejčastěji), ale babičce to je samozřejmě jedno a pomlouvá nás rodiče dál. Takže naprosto chápu, že řečma nic nezmůžeš. Na druhou stranu, když se podívám do rozsudku o dětech, je tam tolik „řečí“ o rodičovské zralosti a zájmu dětí, že si neumím představit, že by to soud neřešil. Nejvíc je mi líto tvé dcery, že toto musí snášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.8.21 09:11

Chudák holka. Řešila bych ve spolupráci s OSPOD a psychologem.
Protože z toho, jak je mezi zdvěma mlýnskými kameny, bude mít holka doživotní následky.
A za dceru se otevřeně babičce před dítětem postavit. Že takhle teda ne, že jako osmiletá už asi ví líp než extchýně, co ji na noze vyhovuje nebo nevyhovuje nebo co se jí líbí a co ne (za předpokladu, že ji teda neoblékáš jak malou prostitutku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.8.21 09:12

Tak zrovna ty boty, nezlob se na mě, ale to je taková prkotina. Dítě, kterému jsou přesně botičky 30, může úplně v pohodě nosit i 31, nevěřím, že by se jí vyzouvaly. A pokud tlačí, tak jí nauč, že si do nich má vzít ponožky. Přišla někdy s puchýřem nebo odřeninou?

Jinak mi přijde, že z tebe přímo prýští ta averze vůči nim, ať udělají cokoli. Jako chápu to, ale na druhou stranu skutečně oni jsou její rodina, tvůj exmanžel je její otec. Ty si jí ho jako otce vybrala. Jestli se holky neumí zastat a nechává své rodiče, aby jí trápili, tak je to de.bil a nabízí se otázka, proč sis s ním to dítě pořizovala. Moc o něm nepíšeš, jakou on hraje roli v té manipulaci?

Dceři bych zkrátka opakovaně říkala, ať si z babiččiných řečí nic nedělá, že ty jí miluješ nade vše, ať babička tvrdí cokoli. Ona přece není hloupá, moc dobře musí vidět, že si babi vymýšlí a hází na tebe špínu. Toho psychologa bych zkusila. Pokud by na dceru byl vyvíjen nějaký nepřiměřený psychický nátlak, tak by se to poznalo a styk s prarodiči by mohl být soudně mnohem víc omezen či přímo zakázán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33870
20.8.21 09:16
@Anonymní píše:
@unuděná

Zakladatelka

Ano, je to její rodina, ale to ty taky. Takže kdybys tohle dělala ty, a dceru proti babičce a tátovi očkovala, tak by to bylo špatně, ale když to dělají oni, tak to nevadí? Kolik je dceři? Tak atˇsi s ní někdo promluví, ať se jí nějak šikovně zeptá, jak třeba víkend u babičky probíhá atd. Když jim to řekne ona, tak by se s tím mělo něco dělat, nemůžou jí takhle motat hlavu, vždytˇona sama z tohomusí být hodně zmatená. Ona má i babička soudně určený styk s vnučkou? Nebo tam je když jí má táta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
20.8.21 09:19

Taky mi pripada, ze za ni malo bojujes. Ja uz bych davno konzultovala opakovane na ospodu, shanela psychology, znalce, mediatory, rodinne poradny. Vse pisemne s poradou právníka, abych dosahla bud toho, ze babka se mnou k tomu mediatorovi pujde a neco se zlepsi, nebo budu mit pro soud v rukavu x dukazu, ze urceny styk není v prospechu ditete a ze ja delala vse pro to, aby se to změnilo bez omezeni návštěv. Nikdo nerika, ze to bude lehky, levny, ani ze to urcite vyjde, ale jen machnout rukama s tim, ze kdysi to soud neuznal, tak at se dcera trapi, bych proste nedokazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77132
20.8.21 09:22
@Anonymní píše:
@stinga
Kupují ji boty menší 30 které ji jsou a má tam místo. Ale babičky má v hlavě, že musí mít už 31 protože vyrostla ale ty ji jsou ještě velke a vyzouvaji se. Chodí v nich domu, že ji taky už dávat nesmím. Když se dcera ozve, stejně ji umlčí a vnutí ji svůj názor. Dcera boty nosí menší spokojeně doma a nic ji němačká, prý by mi to řekla a babička si to jen myslí. :zed:A teď kupovali nějaké letní prý ji dřeli, ozvala se a byl opět problém, že ji nemackaji a lze. Babička to prostě ví nejlépe. :lol:

tak to se divím, že se jim chce pořád kupovat nové botky nad rámec výživného - je to docela drahá záležitost :nevim:
a jinak mimo téma - to má dcera malinkou nohu - já mám holku 4letou a nosí 29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.21 09:24

Exmanžel by nezasáhl? Jak to vnímá on? Co se sejít ve 3 někde na neutrální půdě nebo třeba u psychologa, aby získal jiný vhled do situace? U nás to vypadá podobně, ale s manželem jsme spolu, takže zasáhl on.
Babička synovi opakovaně vysvětlovala, že ho nemám ráda, tak bude bydlet u ní. Taky se od ní vrátil s pláčem.
Problémy byly s botama, oblečením, jídlem. Ale manžel ji srovnal.

@unuděná syn má hodně hubená chodidla. Takže někdy se mu vyzouvaji i boty, co mu jsou na délku akorát. :nevim:
A věř tomu, že dítěti to dokáže pěkně pomotat hlavu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová