Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tam ty děti nedávej a neposílej a budeš mít klid. Když lejdy neví, kde jsou hranice, tak smůla. A namazat mi dítě jednou něčím, po čem se mu zhorší atopák, tak budu řádit jak černá ruka…švagrová nešvagrová…
To má jediný řešení… Poště jí děti nedávej, ne? Opravdu ti to že děti jedou na výlet stojí za ty problémy?
a proč u ní prespávají, když je z toho pak u vás tak akorát zle?
Jak to máš řešit? Prvně bych si do ničeho nenechala kecat a vůbec bych k ní děti nedávala na noc a delší dobu.. Má na ně bohužel asi špatný vliv.. děti jsou ještě ovlivnitelné a pokud je proti tobě nabádá, dost bych zvažovala omezení kontaktů a návštěv.. Než prostě pochopí, že dělá „něco“ špatně..
Asi ji málo vysvětlujete, že jsou to vaše děti nebo jim to dáváte málo najevo.. Když ji necháte prostor, tak se nedivím, že to zkouší.. Očividně závidí, že máte hned tři a ona ani jedno, ale to není váš problém..
Tady je to tak rozjeté, že to nepůjde řešit asi jinak než prostě s ní kluky nepoustět. Sama píšeš, že se jim kolikrát nechce. Prostě zavolá že chce kluky, řekla bych ne smůla, protože se chováš tak a tak, Zablokovat číslo a máš klid.
Je to jejich teta, myslím, že na to nemám právo, odpírat dětem, aby s ní byly. Hlavně mají rády toho jejího přítele. Ten je hodný, to není manipulant.
Zakladatelka
Věta, že jsi ráda, že si kluci něco užijí, když si je švagrovci berou, mě teda dost rozdráždila. Jestli to myslíš upřímně, tak je to neschopnost tvoje a manžela a neměli jste si pořizovat další. Úplně totiž nesnáším, když rodiče nějsou schopni děcka zabavit, dělat výlety, udělat jim prostě hezký dětství, ať už z jakéhokoliv důvodu, a využívají proto kamošky, rodinu. Mám takovou kamošku, a vlastně znám víc takových, kteří využijí každou takovou příležitost a děcko vrazej „komukoliv kdo si řekne“. Pak jsou pohodička doma a ještě se chlubí, jak krásnej program děckám zařídili.
A ty ještě navíc na švagrovku nadáváš. Ona si na nich něco hojí, to je jasný, dělá věci podle svýho, což prostě při hlídání dělám taky, když je ta odpovědnost na mně, krom teda těch zdravotních věcí, tam by měla respektovat vaše zvyky a pravidla.
Na vašem místě bych to stopla a věnovala se svým dětem sama.
@Anonymní píše:
Je to jejich teta, myslím, že na to nemám právo, odpírat dětem, aby s ní byly. Hlavně mají rády toho jejího přítele. Ten je hodný, to není manipulant.
Zakladatelka
Ale máš. Ty jsi rodič, ty za ně máš jediná zodpovědnost.
Nedavej jim je a máš klid. Na výlet ať jedou jen s tátou když ty si s miminkem netroufas.
Vůbec bych se nezdrahala ji říct co mi vadí a proč. Děti neposilat ani k ni přespat, ani s ni na výlety. Není to tvoje povinnost když se ta ženská neumí chovat. Pokud s ni nevychází ani manžel, není co řešit.
@Anik My s nimi děláme výlety častěji než oni. Ale beru je po okolí. Nezvládnu sama odřídit cestu autem třeba 3 hodiny tam a 3 hodiny zpět.
Ty se s ní nebavíš, protože ti vyčetla výchovu dětí, ale vzápětí je k ní odšoupneš? Tak máš, co jsi chtěla. Máte rozdílný názor na výchovu a ty se divíš, že se ti vrací děti ovlivněné rozdílnou výchovou. Zvláštní.
Dobrý den, milé maminky a ženy. Jsem 10 let šťastně vdaná, máme dva syny (1. a 3. třída) a dceru (půl roku). Moje švagrová má za sebou Kristova léta, má několik let přítele a početí se jim nedaří. Můj vztah s ní je od začátku špatný, jsme každá naprosto odlišná a vždy mezi námi bylo velké napětí. Před třemi lety to vygradovalo, když mně i manželovi vyčetla, že jsme ve výchově nezodpovědní. Tehdy jsme jí oba rázně řekli svůj názor a já s ní od té doby odmítám komunikovat. To znamená, že ji pozdravím, slušně odpovím a to je vše. Tchyně je vždy na její straně a pod jejím vlivem. Od té doby, co jsem čekala třetí dítě je to katastrofa. Tchyně se mi vyhýbá a švagrová začala navádět syny proti nám. Občas je s přítelem pozvou k nim domů a nebo je berou na výlet. Já jsem ráda, aspoň si kluci něco užijí. Snažím se je brát na výlety někam poblíž, ale ne dál než hodinu autem, protože si to teď s miminkem netroufám. Dětem se moc nechce, ale snažím se je vždycky nějak naladit, ať jedou, aby to švagrové nebylo líto. Když se pak vrátí, tak jsem vždy jako zbitý pes. Když dětem něco nakoupím, tak je to vždy špatně. Ona pak dětem koupí něco podobného a přemlouvá je, aby používali ty věci od ní. Také jim řekla, že tu holčičku měla mít ona a ne já. Děti chodí každý víkend na sportovní trénink. Někdy se jim samozřejmě nechce, ale pak jsou nadšené. Ona se je snaží přesvědčit, že my je tam nutíme chodit a to je špatně. Velice mě to trápí, manžel se nebojí jí říct svůj názor a tím to pro něj končí. Ale já se pak trápím tím, proč to pořád dělá. Vím, že chce svoje dítě a já jí to moc přeji. Ano, vedeme děti ke sportu a vysvětlujeme jim proč. Myslíme si, že je to správné. Mám obavu, že časem ty děti nahlodá. Kritizuje i to, co dětem doma vařím, peču, vše je špatně. A pak to předhazuje jim. Mladší syn má atopický ekzém. Používáme osvědčený krém, díky němuž se to nevrací. Kluk je šikovný, maže se sám, má krém vždy s sebou, když u ní spí. A ona ho vždycky namaže bylinnými mastmi, ale to mu nesvědčí a vždycky se mi se znovu rozjetým ekzémem vrátí domů. Řešíme to s mužem pořád dokola a ona to pořád dělá. Já už nevím, jak to mám řešit. Děkuji vám za trpělivost při čtení.