Švagrová proti mně navádí děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9117
18.8.21 17:04

Takže ty se švagrovou nevycházíš, vyhýbá se ti kvůli ní tchýně, ona sama proti tobě děti štve, vykládá jim takové nesmysly jako že tvojí dceru měla mít ona a děcku klidně rozjede atopák, navíc tam ty děti ani nechtějí. Sorry, ale mně to nepřijde, že by pobyty u švagrů byly v zájmu tvých dětí. Spíš mi přijde, že je tam dáváš, protože se ti hodí hlídání a ty máš pak klid a prostor pro nejmladšího. To fakt není o tom, že bys byla hodná, jen je to pro tebe pohodlné. Protože kdybys byla jen hodná a nechtěla svagrum bránit ve styku, tak je necháš vzít děcka občas na zmrzlinu nebo výlet a nedáváš je tam na celé hodiny, když víš čeho je ta osoba schopná. A taky bys už dávno bouchla do stolu, že pokud chtějí děti vídat, tak se budou chovat normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
18.8.21 17:20

Hele asi bych udělala nějaký kompromis - děti tam dát třeba jen jeden víkend/den za měsíc, teď stejně začne škola, budou toho mít až až a vždy se bude dát vymluvit na učení, říct že je přes týden moc nevidíš, tak si je chceš užít aj.

Náš kluk s sebou k babickam taky mívá mast na ekzémy, namíchanou z lékárny, v nejhorším když ji nemá bo třeba odjíždí bez vyrážky a ta se objeví až během víkendu, má babi buď od nás zásobu nebo mu to prostě mázne čímkoli mastným - tělový mlíko, kosmetická vazelína, Indulona. Což to aspoň zmírní, bylinky vůbec nezabírají, ten Excipial nebo Linola jsou fajn. A jestli švagrová neví, že atopák bylinkama fakt nevyléčí, tak je buď blbá, nebo to dělá prostě naschvál, aby vás pak mohla ještě pomlouvat u tchýně, že se o kluky špatně staráte - bacha aby se to časem neotocilo proti vám, a kdyby pak měla dítě, necpala vám ho taky, i kdyby se vám to třeba nehodilo, s tím, že oni vám taky hlidali. Tatínek kluky na výlet vzít nemůže? To bych pochopila, kdybyste třeba stavěli barák, měl melouchy o víkendech kvůli penězům atd.

Můj chlap třeba kluka na výlety bral, když byla mladší mimino, my zas řešíme jak často má být u našich, já byla tehdy ráda, že mu udělali program, který bych s miminem nezvládla, ale všeho moc škodí no. Pak si stěžoval, že si ho neužije, jenže ve finále byla veškerá starost a taková ta praktická péče na mně, když nikam nejeli nebo šli jen ven, v týdnu taky samo, to měl teda kluk kroužky aspoň. Ale od těch 2, 3 let bere teda i mladší, ještě loni si ji hodil na záda v turist. nosicí krosně a šli na celý den, teď s nima zrovna odjel na týden do Jizerek (nemám ještě nárok na dovolenou), tchánovci je taky vzali na pár výletů v červenci a občas s sebou měli i roční dvojky v kočárku. My jsme, když byla mladší kolem toho roka, jezdili dost i vlakem - vybírali jsme nízkopodlažní s místy pro kočárky a tam byla spokojená, koukala, i z toho houpání usnula, v autě ve vajíčku se nám vztekala. Ale my máme na nádraží kousek no, a i tak jsem byla vždycky na nervy, že nám to ujede…takže jsem kolikrát taky radši zůstala s mladší doma, hlavně v době, kdy ani ten kočár moc nemusela, radši si někde lezla po zemi ;)

Sama bych s ní byla delší výlet taky nedala do toho půl roka…když jí byl rok a něco, jela jsem s obema za tátou do Prahy, Pendolinem, tam měli pohádky, ale i tak jsem si oddychla, když jsme vystoupili a čekal na nás s autem. A v necelým roce už s námi byla na dovoleny ve Slovinsku - ne úplně u moře, jezero stačilo;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
18.8.21 17:25
@Anonymní píše:
Je to jejich teta, myslím, že na to nemám právo, odpírat dětem, aby s ní byly. Hlavně mají rády toho jejího přítele. Ten je hodný, to není manipulant.
Zakladatelka

Tak si nestěžuj. ona tě vadí ale své děti jí posíláš. Přijdeš si úplně ok? fakt nepochopitelné. Navíc když víš co jim zase bude žvanit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
18.8.21 17:28
@Anonymní píše:
@BohunkaP To že my spolu nevycházíme, neznamená, že jí znemožním kontakt s dětmi. Respektuji, že je to manželova sestra.

O žádném znemožňování kontaktu tady nikdo nemluvil – dá se najít i kompromisní řešení, není to nutné hnát z extrému do extrému.

Jenomže to by musela být z Tvé strany snaha… ovšem Ty si pořád jenom meleš svou a ve skutečnosti o žádné řešení nestojíš.

Ono to totiž opravdu bude hlavně o tom, že je pohodlné, když Ti ty děti na x hodin a dokonce nocí odeberou. Všechno ostatní jsou jen plané řeči, mlžení a alibismus, kterým si to sama před sebou omlouváš. Tak si pak holt nestěžuj a nes důsledky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 18:31

@Serpentini Kluci jsou u ní tak jednou za 2 měsíce, jinak jsou pouze s námi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.21 18:36

Zakladatelko, omlouvám se, ale raději to napíšu anonymně. Pár lidí mě tu zná a možná znají i moji švagrovou. To, že je švagrová sestra tvého manžela, automaticky neznamená nárok na vaše děti. Moje švagrová taky nemůže mít děti a přestože vždycky tvrdí, jaká je super teta a jak naše děti bude brát na výlety, tak bych je s ní samotné nepustila. Nemáme vyloženě špatné vztahy, ale vídáme se párkrát do roka a stačí mi to. Tchyně před časem pronesla, že ke švagrové strčíme děti na prázdniny, aby si je taky užila. Tak to se tchyně spletla. Nepustím tam své děti samotné, protože švagrová mi přijde nezodpovědná a nechci, aby v ní děti měly vzor. Abych ještě trnula, jaký slovník je naučí, že je bude náramně zajímat, co to vlastně pěstuje za „kytičky“ nebo co všechno je schopná nechat v jejich dosahu a dohledu… Takže za mě jedno velké NE na samostatné hlídání a je mi buřt, jestli je to sestra mého muže. Nebudu jí děti dávat jen z lítosti, že ona své děti nemá a přitom být z toho nešťastná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.21 18:38

@BohunkaP Už jsem tady zmínila, že děti jsou u ní tak jednou za dva měsíce. Nepotřebujeme si ulevit.

• Citovat
  • Upravit
2558
18.8.21 18:41

Vůbec sem nepochopila proč tam ty děti posíláš, jen si zbytečně hraješ na trpitelku a úplně zbytečně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
18.8.21 19:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, milé maminky a ženy. Jsem 10 let šťastně vdaná, máme dva syny (1. a 3. třída) a dceru (půl roku). Moje švagrová má za sebou Kristova léta, má několik let přítele a početí se jim nedaří. Můj vztah s ní je od začátku špatný, jsme každá naprosto odlišná a vždy mezi námi bylo velké napětí. Před třemi lety to vygradovalo, když mně i manželovi vyčetla, že jsme ve výchově nezodpovědní. Tehdy jsme jí oba rázně řekli svůj názor a já s ní od té doby odmítám komunikovat. To znamená, že ji pozdravím, slušně odpovím a to je vše. Tchyně je vždy na její straně a pod jejím vlivem. Od té doby, co jsem čekala třetí dítě je to katastrofa. Tchyně se mi vyhýbá a švagrová začala navádět syny proti nám. Občas je s přítelem pozvou k nim domů a nebo je berou na výlet. Já jsem ráda, aspoň si kluci něco užijí. Snažím se je brát na výlety někam poblíž, ale ne dál než hodinu autem, protože si to teď s miminkem netroufám. Dětem se moc nechce, ale snažím se je vždycky nějak naladit, ať jedou, aby to švagrové nebylo líto. Když se pak vrátí, tak jsem vždy jako zbitý pes. Když dětem něco nakoupím, tak je to vždy špatně. Ona pak dětem koupí něco podobného a přemlouvá je, aby používali ty věci od ní. Také jim řekla, že tu holčičku měla mít ona a ne já. Děti chodí každý víkend na sportovní trénink. Někdy se jim samozřejmě nechce, ale pak jsou nadšené. Ona se je snaží přesvědčit, že my je tam nutíme chodit a to je špatně. Velice mě to trápí, manžel se nebojí jí říct svůj názor a tím to pro něj končí. Ale já se pak trápím tím, proč to pořád dělá. Vím, že chce svoje dítě a já jí to moc přeji. Ano, vedeme děti ke sportu a vysvětlujeme jim proč. Myslíme si, že je to správné. Mám obavu, že časem ty děti nahlodá. Kritizuje i to, co dětem doma vařím, peču, vše je špatně. A pak to předhazuje jim. Mladší syn má atopický ekzém. Používáme osvědčený krém, díky němuž se to nevrací. Kluk je šikovný, maže se sám, má krém vždy s sebou, když u ní spí. A ona ho vždycky namaže bylinnými mastmi, ale to mu nesvědčí a vždycky se mi se znovu rozjetým ekzémem vrátí domů. Řešíme to s mužem pořád dokola a ona to pořád dělá. Já už nevím, jak to mám řešit. Děkuji vám za trpělivost při čtení.

Nezlob se na mě, e ty nejsi hodná, ty jsi normálně tupá a tvůj muž jakbysmet. Máte nemocné dítě a přesto ho opakovaně dáváte někomu, kdo ze zášti vůči tobě úmyslně děcko maže něčím, co mu zdraví zhoršuje? Fakt si nemáte se švagrovou co vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
18.8.21 19:10

,,Aby to nebylo švagrové líto.. Asi ji chceš prokazovat nějakou službu, ale asi bych to nedělala, pokud by se takto chovala..
Příště bych ji řekla, že si nepřejete, aby hodnotila a nějak řešila něco s dětmi, co se jí netýká, že jinak za ní jezdit nebudou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
18.8.21 20:20
@Anonymní píše:
@Serpentini Kluci jsou u ní tak jednou za 2 měsíce, jinak jsou pouze s námi.

No, tak tím spíš pak to hlídání člověk rád využije. Ale ve vašem případě si fakt myslím, že to za to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 20:57
@curria píše:
Nezlob se na mě, e ty nejsi hodná, ty jsi normálně tupá a tvůj muž jakbysmet. Máte nemocné dítě a přesto ho opakovaně dáváte někomu, kdo ze zášti vůči tobě úmyslně děcko maže něčím, co mu zdraví zhoršuje? Fakt si nemáte se švagrovou co vyčítat.

Já jsem možná tupá, ale vy jste zcela jistě nevychovaná.

• Citovat
  • Upravit
5040
18.8.21 21:35
@Anonymní píše:
Já jsem možná tupá, ale vy jste zcela jistě nevychovaná.

Tak někdo asi musel bez ubrousku říct, že dávat dítě s chronickým onemocněním do péče osoby, která nerespektuje léčbu, je fakt královina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.21 08:37
@Čičorečka píše:
Tak někdo asi musel bez ubrousku říct, že dávat dítě s chronickým onemocněním do péče osoby, která nerespektuje léčbu, je fakt královina.

Mladá paní, je mi vás upřímně líto. Váš život musí být hodně smutný, když máte zapotřebí psát tyto komentáře. Ať se vám daří.

• Citovat
  • Upravit
749
19.8.21 10:10
@Anonymní píše:
Mladá paní, je mi vás upřímně líto. Váš život musí být hodně smutný, když máte zapotřebí psát tyto komentáře. Ať se vám daří.

no nechat ublizovat sobe a hlavne svym detem mi taky nepripada chytre, zvlast kdyz to ma tak snadne reseni. opravdu ti nepripada divne, ze ti vsichni radi uplne stejne - deti svagrove proste nedavat? ona na ne NEMA zadne pravo a ty a tvuj muz naopak mate za ne zodpovednost. pet stranek diskuze a ty si porad jedes svoje, proc se teda ptas, jak to resit, kdyz evidentne nechces nic slyset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová