Tchýně a jiný životní styl

Anonymní
14.8.21 13:02

Tchýně a jiný životní styl

Jak to děláte, pokud se váš životní styl liší?
Nejsem žádná veganka ani bio matka, řekla bych, že takový zlatý střední trend, mám ráda kvalitní věci co se týče jídla, bydlení, naopak polovinu šatníku mám ze sekáče a z bazarů. Bohužel tchýně je šíleně na peníze a šetří opravdu na všem…Nakupuje ty nejlevnější nekvalitní věci, třeba kečup s šíleným složením jen proto, že stál 10 Kč, nejlevnější těstoviny, čaje, kafe..prostě na kvalitu nikdo nehledí. Nějaké celozrné produkty nebo kvalitní kávu tam nikdo nezná. Přitom peníze má, o tom to není. Kolikrát jsem se jí i snažila říct, že nemá cenu kupovat nějaký levný šunt, který se jí rozbije, protože pak přeplatí (týká se i elektronicky atd), ale ona vidí jen tu slevu a dál nehledí.
A teď je problém, když tam má být syn třeba v létě. Nechci, aby se krmil kolínkama s nejlevnější omáčkou a čokoládama za pár korun…víkend přežiju a vím, že nic nestane, ale prostě je to celkově o jiném životě, hodnotách..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
14.8.21 13:07

Tak mu na cestu udělej nákup, dej mu tašku jídla s tím, že nechceš aby za něj tchýně utrácela, nějak to prostě zaobal slušně a něco mu zabal sebou. Když mezitím dostane nějaký kousek hnusu, tak se svět nezboří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.21 13:10
@Kriss Tina píše:
Tak mu na cestu udělej nákup, dej mu tašku jídla s tím, že nechceš aby za něj tchýně utrácela, nějak to prostě zaobal slušně a něco mu zabal sebou. Když mezitím dostane nějaký kousek hnusu, tak se svět nezboří.

Problém je, že ona hlídá i neteře a kdybych synovi dala nějaké jídlo, tak by musela vyvářet extra pro něj a to nechci z mnoha důvodů..vy budete jíst špagety a tady vnouček bude mít něco jiného..děti se budou ptát, řešit to, ona taky..Kdysi jsem ji i nabídla, že udělám větší nákup, aby nic pro děti neplatila, nakoupila bych podle svého, ale to se zase nelíbilo švagrový..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
14.8.21 13:12

A co je špatnýho na levných těstovinách, čaji, kafi (kafe asi dítě nepije :think: )? Tak holt tvé dítě pár dnů nebude dostávat značkové potraviny, ale obyčejné.
Myslíš, že ve škole, školce vaří jen z drahých značkových surovin? :think:
Applied to to tak moc vadí, tak tam dítě nedávej na hlídání.

• Citovat
  • Upravit
37132
14.8.21 13:13
@Anonymní píše:
Problém je, že ona hlídá i neteře a kdybych synovi dala nějaké jídlo, tak by musela vyvářet extra pro něj a to nechci z mnoha důvodů..vy budete jíst špagety a tady vnouček bude mít něco jiného..děti se budou ptát, řešit to, ona taky..Kdysi jsem ji i nabídla, že udělám větší nákup, aby nic pro děti neplatila, nakoupila bych podle svého, ale to se zase nelíbilo švagrový..

Tak třeba koupit lepší těstoviny než ty za desetikorunu, to může udělat všem, ale jinak bych se z toho nehroutila, jde o pár dní v roce ne? Když jdeš do restaurace, nebo dítě ji ve školce/škole, tak taky nemůžeš hlídat složení všeho co dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.21 13:14
@lucenka píše:
A co je špatnýho na levných těstovinách, čaji, kafi (kafe asi dítě nepije :think: )? Tak holt tvé dítě pár dnů nebude dostávat značkové potraviny, ale obyčejné.
Myslíš, že ve škole, školce vaří jen z drahých značkových surovin? :think:
Applied to to tak moc vadí, tak tam dítě nedávej na hlídání.

Nejde o žádnou značku, ale zdravou výživu. Nepřijde mi prostě zdravý se ládovat tím nejlevnějším co existuje když zdravější varianty stojí o dvě koruny víc. Mé dítě do školky nechodí a i kdyby chodilo, tak tam vaří 100% zdravěji než popisuji.

• Citovat
  • Upravit
2650
14.8.21 13:15

To je těžký. Taky se s tchyni hádám. A to doslova. Furt by malé dávala jídlo a tuny cukru. Neříkám, že si nikdy nemůže dát trochu koláče nebo něčeho. Ale v roce by nemusela jíst sladké věci od božího rána. Vlastně ani později.
Tchyně by ji neustále krmila jak husu… Navíc věcmi pro roční dítě naprosto nevhodnými.
A taky s ní neumím hnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.8.21 13:17
@Anonymní píše:
Nejde o žádnou značku, ale zdravou výživu. Nepřijde mi prostě zdravý se ládovat tím nejlevnějším co existuje když zdravější varianty stojí o dvě koruny víc. Mé dítě do školky nechodí a i kdyby chodilo, tak tam vaří 100% zdravěji než popisuji.

Teď asi nechápu, v čem jsou zdravější třeba testoviny za 12kc než těstoviny za 10kc? Nebo dej teda priklad, toho co ty kupuješ zdravé a tchyne ne a máš tam rozdíl 2kc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.8.21 13:17
@Anonymní píše:

Tak ho tam nedávej. Ale zdravá výživa je něco jiného, než jestli dítě sní těstoviny za 10 nebo 15 korun.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.21 13:19

Já to třeba řešila i u psa, který má zdravotní problémy a dietu, jinak to může špatně dopadnout. Hlídali ho, dostal samozřejmě granule i konzervy, jakmile jsme přijeli tak vidím, že granule neotevřený a vedle toho byly v misce ty nejlevnější granule ze samoobsluhy. Když jsem se na to ptala tak řekli, že je škoda mu dávat tak drahý, že ty levný mu chutnaj, ať se podívám :roll: A v tomto stylu se to nese.

• Citovat
  • Upravit
1170
14.8.21 13:20

Nejspíš u ní bude jen týden, ne? To ho nezabije, jiná strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.21 13:21
@Kriss Tina píše:
Teď asi nechápu, v čem jsou zdravější třeba testoviny za 12kc než těstoviny za 10kc? Nebo dej teda priklad, toho co ty kupuješ zdravé a tchyne ne a máš tam rozdíl 2kc :think:

tak třeba si nemyslím, že jíst 5× do týdne k obědu těstoviny je zdravý pro kohokoliv, natož pro dítě. Dají se udělat i obědy z čočky, polévky, zelenina, ryba, cokoliv a ve výsledku to vůbec nevyjde dráž. Lepší těstoviny mám na mysli třeba celozrný anebo prostě normální, ale kvalitnější /a ne, nemyslím za stovku/. Nevím jestli je jíš ty, ale těstoviny za 8 Kč prostě dobrý nejsou.

• Citovat
  • Upravit
7649

Myslím, že za dobu pobytu u babičky se syn fakt neotráví.
Místo abys byla ráda, že si ho bere, tak řešíš blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9046

Promiň, ale tchyně je tak celý život zvyklá, švagrová s jejím vařením nemá problém, ty jsi v menšině, takže bys měla ustoupit. Nebo tam kluka nedávat. Ale chtít po někom hlídání a převychovávat ho kvůli tomu je divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.21 13:22

Řeším úplně to samé, resp. řešila jsem, dokud byli tcháni zdravotně schopní děti hlídat.. Dávala jsem s sebou třeba oběd (polévku i hl. jídlo), což jde jen při tom kratším hlídání o víkendu.. Štvalo mě to, prosila jsem je, ať děti nekrmí salámy, instantními potravinami, přemírou sladkostí, nepomohlo nic.. Jen jsme se doma často po návratu od tchánů s manželem pohádali, on je omlouval, já se pokaždé rozčílila, protože syn se neopomněl pochlubit, že má s dědou tajemství- dával mu uzeniny.. :cert: Totéž s hračkami a oblečením od Vietnamců, prosila jsem je, ať tohle nekupují, bez efektu… Řešení to asi nemá, oni se nezmění a já svůj názor taky ne.. S mými rodiči i mou babičkou jsem se pokaždé domluvila, tcháni si jeli pokaždé svoje.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová